Hírmorzsák 2017-01-30 (20:45)

LeBron megdobta 20.000. pontját a Cavsnél. Melo feloldja a no-trade-et a Celticshez is? Hornacek nem aggódik, mert Anthonynak a saját kezében van a sorsa. Melo szerint mentálisan fárasztó állandóan a pletykákra válaszolni, még hisz abban, hogy bejutnak a PO-ba, és jobban tiszteli Patrick Ewingot, mióta testközelből tudja, mit jelent a Knicksnél játszani. James szerint egyáltalán nem számít, mit mond róla Barkley, de semmi értelme nincs annak, amivel "megvádolta" őt Sir Charles. Draymond Green nem hiszi el, hogy LeBron úgy érzi, nincs rivalizálás a Cavs és a Warriors között. DeAndre Jordant a zsákolóversenyre is meghívták - már le volt foglalva egy Hawaii-i üdülés, mielőtt megtudta, hogy ott lesz az All-Star gála főmeccsén. Love ma biztosan nem játszik. Brandan Wright 11 hónap után visszatér. Chasson Randle 3 évre a Sixersnél.

A New York Knicks vezetőedzője, Jeff Hornacek Marc Bermannek (New York Post) elmondta, hogy persze sok a pletyka Carmelo Anthony körül, de egyrészt játékosa csak a kosárlabdára koncentrál, másrészt a no-trade vétójoga miatt ő dönthet, saját kezében van a sorsa. Anthony annyit mondott, hogy jól érzi magát nagyon, fizikailag is, és csak a játékra figyel, a többi dologra egyáltalán nem. Amikor a pályán kívül van, akkor meg kell birkóznia azért ezekkel a híresztelésekkel, amik róla szólnak, de mikor a pályán van, egyáltalán nem ez jár az eszében.

Melo egyébként két napja még azt nyilatkozta Ohm Youngmisuknak (ESPN), hogy mentálisan nagyon fárasztó az, hogy a róla szóló pletykákat kell folyamatosan megválaszolnia - ha nem is olvassa a híreket, valaki biztosan felhozza neki, úgyhogy nem tudja elkerülni. Anthony azt is hozzátette, hogy még mindig hisznek abban, hogy a rájátszásba tudnak kerülni, ezért is próbál minél inkább a játékkal foglalkozni és nem a mellékzöngékkel. Vesztettek ugyan pár mérkőzést, de a többi csapat is, így még mindig nyitva áll előttük az ajtó a PO-ért folytatott küzdelemben.

A Knicks kiscsatára Youngmisuknak akkor arról is beszélt, hogy mióta a New Yorknál játszik, jóval jobban tiszteli Patrick Ewingot - szerinte nagyjából hasonló cipőben járhat, mint anno a centerlegenda, és Ewing az, aki talán a legjobban át tudja érezni a helyzetét. Ewing George Willisnek (New York Post) azt mondta, hogy gyakorlatilag mindent kizárt játékospályafutása során, és csak a munkájára koncentrált. Fontos, hogy vastag legyen az ember bőre, ne érdekelje, mások mit gondolnak róla - csak arra figyelhet egy játékos, hogy a tőle telhető legjobbat nyújtsa.

Még mindig Anthony: Gary Washburn (Boston Globe) információi szerint Melo lemondana no-trade vétójogáról, amennyiben a Boston Celticshez cserélnék. Ők tehát potenciális cserepartnerek lehetnének, de a legutóbbi hírek szerint Danny Ainge GM egyszerűen nem akar Anthonyért cserélni - más kérdés, hogy egyelőre lehet ez taktikai "csata" is Ainge részéről.

A Cleveland Cavaliers ikonja, LeBron James tegnap este beszórta a 20.000. pontját is az ohióiak színeiben - ő Paul Pierce, Dwyane Wade és Dirk Nowitzki mellett a negyedik aktív játékos, aki egy franchise-nál elért ennyit.

Három napja volt arról szó, hogy Charles Barkley feltette a kérdést, hogy LeBron James miért akar maga mellé minden jó játékost, talán nincs benne elég versenyszellem, nem keresi a kihívásokat? Jamest kérdezték erről a dologról, és a döntő MVP-je Dave McMenaminnek (ESPN) azt mondta, hogy Barkley-nak az a dolga, hogy minél magasabb legyen a nézettség, de semmi értelme nincs annak, amit mond. 9 éves kora óta kosarazik, és mindig is a kihívásokat kereste, ezt az egy dolgot nem kérdőjeleztheti meg senki. LeBron szerint ez Barkley, neki az a dolga, hogy a kamerák előtt ilyeneket mondjon, ez azonban semmit nem számít.

Szintén Jameshez kapcsolódik, hogy többször is elmondta az utóbbi időben, hogy szerinte a Cavs és a Golden State Warriors között nincs rivalizálás. Draymond Greent kérdezték erről a SporsCenterben, a Warriors magasembere pedig azt mondta, hogy ha valaki elhiszi ezeket a dolgokat, akkor ez az ő baja, szerinte ez egyáltalán nincs így. Lehet, hogy LeBron máshogy gondolja ezeket a dolgokat, más szemszögből nézi, de ő személy szerint nem hiszi el, hogy James úgy gondolja, ez nem rivalizálás, ami a két gárda között van.

A Clevelandnél Kevin Love hátfájdalmakkal küszködik, ezért fejezte be idő előtt az Oklahoma City Thunder elleni találkozót. Elvileg ma van MRI-je, aztán lehet többet tudni állapotáról, de a ma esti, Dallas Mavericks elleni összecsapást egészen biztosan kihagyja Love. Lesz egy nagy visszatérő is éjszaka, Tim MacMahon (ESPN) értesülései szerint a Memphis Grizzlies centere, Brandan Wright ugyanis a Phoenix Suns ellen bevethető lesz - ő február 27-e óta nem játszott egyetlen mérkőzésen sem, volt több gondja is, legutóbb novemberben a bal bokáját műtötték.

A Los Angeles Clippers centeréhez, DeAndre Jordanhez két All-Star gálával kapcsolatos hír is tartozik. Egyrészt Brad Turnernek (Los Angeles Times) azt nyilatkozta, hogy meghívták a zsákolóversenyre - egyelőre gondolkodik a dolgon. Másrészt Marc J. Spearsnek (The Undefeated, ESPN) azt mondta a Clippers játékosa, hogy gyakorlatilag már le volt foglalva a Hawaii-i vakációja az All-Star hétvégére, mikor megtudta, hogy mégis ott lesz a gálán - mondhatni meglepődött a dolgon ő is. Jordan szerint megbékélt már a gondolattal, hogy nem lesz All-Star, de mivel tudják a társai és a ligában is, hogy milyen értékes játékos, így már nem is érdekelte ez annyira - persze nagyon örült, mikor megtudta a hírt, hogy ott lehet majd New Orleansban.

Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy a Philadelphia Sixers 3 éves szerződést köt Chasson Randle-lel.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus