Hírmorzsák 2017-01-31 (10:30)

Ibakát cserélné a Magic? Egy fiatal és egy első körös állítólag az ára. Waiters és Cousins a hét játékosai. Embiid a következő két meccset is kihagyhatja, Love szerdán még biztosan nem játszik. Carlisle: "sz*r csapatunk van, de alulértékelt sz*r". LeBront Bill Simmons is kiosztotta, James pedig Charles Barkley-t hordta le elég vehemensen. LeBron már Jordan előtt karrier játszott percekben. Cousinst tisztázták a New York-i balhéból. A Hawks-Knicks 22 perces végjátékában 12 játékvezetői tévedés volt. A Warriorsé a legjobb támadójáték és védekezés is.

A Miami Heat dobóhátvédje, Dion Waiters, valamint a Sacramento Kings centere, DeMarcus Cousins lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. Waiters 4-0-t ment a floridaiakkal, miközben 23.3 pontot, 5.0 gólpasszt és 4.5 pattanót átlagolt 48%-os triplamutatóval. Cousins 3-1-es héten van túl a kaliforniaiakkal, ami alatt 27.8 pontot, 14.5 pattanót, 6.0 gólpasszt, 1.5 szerzett labdát és 1.3 blokkot átlagolt.

Maradjunk még a Kings centerénél egy kicsit: Marc Stein (ESPN) értesülései szerint Cousinst tisztázták a decemberi, New York-i éjszakai bár előtt történt összetűzésből - ő is ott volt, mikor Matt Barnes állítólag fojtogatott egy nőt, majd megütött egy, a nő segítségére siető férfit.

Még egy kis statisztika: továbbra is a Golden State Warriors vezeti a hatékonyság-táblázatot úgy, hogy támadásban és védekezésben is ők a legjobbak 100 támadásra vetített mutatók alapján - az oaklandiek +13.0-s mutatója mögött a San Antonio Spurs áll +8.6-del, a harmadik pedig a Houston Rockets (+5.8) - a teljes listát ezen a linken megnézhetitek.

A tegnap este hírét Sean Deveney (Sporting News) hozta (ezért óvatosan is kell vele bánni) - az újságíró úgy tudja, hogy bár a hírek arról szóltak legutóbb, hogy Serge Ibakát nagyon szeretné hosszútávra lekötni az Orlando Magic, most mégis megpróbálják értékké váltani, mielőtt ingyen lelépne a nyáron. Ibakát a szezon előtt Victor Oladipóért, Domantas Sabonisért és Ersan Ilyasováért szerezte a Magic az Oklahoma City Thundertől, ezért egy fiatalt és egy draftjogot akarnak érte.

A Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid ma hajnalban sem lépett pályára, és elképzelhető, hogy a Dallas Mavericks és San Antonio Spurs elleni találkozókat is ki kell hagynia. A Sixers vezetőedzője, Brett Brown azt nyilatkozta egyébként, hogy hiába sérült mostanában a center, azt szeretné, hogy ha tudja vállalni a játékot, akkor ott lenne az All-Star gála Rising Star meccsén. A Mavs ma hajnalban a Kevin Love nélküli Cleveland Cavalierst verte, az erőcsatár pedig szerda este, a Minnesota Timberwolves ellen sem fog játszani - az is elképzelhető, hogy még további mérkőzéseket kell kihagynia hátfájdalmai miatt, bár az MRI szerint semmilyen komolyabb baja nincs Love-nak.

A nap nyilatkozatát a Dallas vezetőedzője, Rick Carlisle adta a bajnok legyőzése után - mint ismert, a Cleveland előtt a San Antoniót is legyőzte a Mavs. Carlisle úgy fogalmazott, hogy "sz*r csapatunk van, de alulértékelt sz*r", majd hozzátette, hogy ez nagyjából olyan pontos meghatározás, amilyet csak tud. Wesley Matthews annyit mondott még egy mosollyal karöltve, hogy üzeni Carlisle-nak, ebbe a sz*rba ő is beletartozik. A gárda ikonja, Dirk Nowitzki azt nyilatkozta, hogy az ilyen sorozatok miatt játszik még, mert imádja a kihívásokat, és még mindig nem adták fel a PO-ért folytatott küzdelmet.

A Cavs ikonját, LeBron Jamest legutóbb Bill Simmons osztotta ki podcastjében. Simmons szerint LeBron minden idők harmadik legjobb kosarasa, és a leghihetetlenebb pályafutása van, ha az elejétől a végéig az egészet nézzük, de nem kellene ilyen gyerekesen viselkednie, abba kellene ezt hagynia. Ott van a csapatában Kyrie Irving és Kevin Love, a tulajdonos cserélt Channing Frye-ért és Kyle Korverért, abszolút túlfizették JR Smith-t, és 80 millió dollárt adtak Tristan Thompsonnak. Legalább 9 átlagon felüli rotációjátékosa van a Cavsnek, beleértve Richard Jeffersont is, aki egy PO-csapatban még mindig megállja a helyét, ezért nem sírhat James folyamatosan, hogy "segítségre van szükségem".

Ha már LeBron, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a Dallas elleni zakó után az ESPN-nek azért kevésbé visszafogott nyilatkozatot adott Charles Barkley-ról, mint amit tegnap este olvashattatok már. James azt mondta, hogy Barkley egy hater, és mi teszi a mondandóját hitelessé? Az, hogy a TV-ben szerepel? Nem hagyja, hogy Barkley az örökségét így leminősítse. Nem ő dobott ki valakit egy ablakon. Soha nem köpött le gyereket, nincs adóssága Las Vegasban, soha nem mondta, hogy ő nem példakép, és soha nem volt olyan, hogy vasárnap jelent meg az All-Star gálán, mert előtte egész hétvégén Vegasban bulizott. Egész pályafutása során a megfelelő módon képviselte az NBA-t, 14 évig egyetlen balhéja sem volt.

Jameshez kapcsolódik még az is, hogy a Dallas elleni összecsapás első félidejében lehagyta Michael Jordant karrier játszott percekben, ha az alapszakaszt és a PO-ot is nézzük.

A végére pedig egy kis érdekesség - az Atlanta Hawks - New York Knicks találkozó rendes játékidejének utolsó két percében és a négy hosszabbításban összesen 12 játékvezetői tévedés volt. A részleteket ezen a linken megtaláljátok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus