Hírmorzsák 2017-02-01 (12:45)

A Suns ajánlatot tett Cousinsért. A Cleveland megkereste a Mavst Deron Williams miatt, Baron Davis szeretne Irving cseréje lenni, Farmar pedig ott lesz a mai privát edzésen a Cavsnél. Wade támogatja Jamest, amiért helyre rakta Barkley-t, Barkley válaszolt LeBron kirohanására. Melo az alapján dönt a no-trade-jéről, hogy mi a jó a családjának. Larry Sanders ügynököt fogadott, a Celtics mellett még 3 csapattal van lebeszélt interjúja. Matt Barnes osztotta Derek Fishert.

John Gambadoro (Arizona Sports) információi szerint a Phoenix Suns és Sacramento Kings DeMarcus Cousins cseréjéről tárgyaltak - az arizonai alakulat Alex Lent, TJ Warrent és két első körös picket ajánlott a centerért. A hírek szerint sem Eric Bledsoe, sem Devin Booker nem kerül bele az ajánlott csomagba, a Phoenix pedig a nyáron felajánlja Cousinsnak az 5 éves, 200+ milliós hosszabbítást, amit jelen állás szerint a Kings is megad majd neki - 2018-ban lenne csak szabadügynök, de az új kollektív szerződés alapján idő előtt is hosszabbíthatnak vele 5 évre.

Bár tegnap este szó volt róla, hogy a Dallas Mavericksnél Deron Williams valószínűleg nem eladó, Sam Amick (USA Today) úgy tudja, hogy a Cleveland Cavaliers még mindig érdeklődik az irányító iránt, meg is keresték a Mavst - D-Will szerződése lejáró, de 9 millió dollárt keres. Amick forrásai szerint Baron Davis is szeretne a Cavs csereirányítója lenni - az előző idényben játszott 6 meccset a D-Ligában az egykori sztár, de valószínűleg ezt az érdeklődést a csapat nem fogja viszonozni. Marc Stein (ESPN) értesülései szerint Jordan Farmar is ott lesz a mai privát edzésen, amin Mario Chalmers, Lance Stephenson és Kirk Hinrich.

Tegnap este és délelőtt is olvashattatok róla, hogy LeBron James hogyan osztotta Charles Barkley-t a Dallas elleni vereség után. Barkley tegnap az ESPN Chicago 1000 Waddle & Silly című műsorában válaszolt az elhangzottakra. Egyrészt elmondta, hogy neki semmi baja nincs Jamesszel. Van, amiben igaza volt, de kifizette az adósságát, és sosem késett All-Star gáláról, ettől függetlenül nem fogja túlreagálni a dolgot, rosszat mondani LeBronról vagy személyeskedni. Mindent tart, amit korábban elmondott - James végigpicsogta az előző hetet. Tudja, hogy néha ellene fordulnak a játékosok, de annak ellenére, hogy James személyeskedett, ő sosem teszi ezt - a kritikái mindig a kosárlabdával kapcsolatosak, és ezt fogja folytatni a továbbiakban is.

Nagyra értékeli, hogy LeBron utánanézett a múltjának, valószínűleg a Google-ben rákeresett pár dologra, hiszen amikor ő játszott, James még nagyon kicsi volt, de nem fogja magát felbosszantani azon, hogy valaki rosszat mondott róla, nem 12 éves már. Csak párszor találkozott LeBronnal, nem volt rossz kapcsolatuk, de nem lesznek barátok, és ez nem is egy negatív dolog, nem lesz egyik mostani játékos barátja sem. Neki a saját munkáját kell végeznie, a mostani generáció pedig olyan, hogy azonnal személyes sértésnek veszik, ha valaki mond róluk valamit, azzal nem foglalkoznak, hogy jogos-e a kritika vagy sem.

A Chicago Bulls dobóhátvédje és James jó barátja, Dwyane Wade is bekapcsolódott a témába, még Barkley mondókája előtt. Wade KC Johnsonnak (Chicago Tribune) azt nyilatkozta, hogy örül neki, hogy LeBron szembe fordult Barkley-val és szembesítette a múltjával. Wade szerint Barkley-nak szerényebben kellene megnyilvánulnia - mindenkinek vannak tévedései, de ha valakinek jóval több, annak be kellene fognia a száját. Mikor valakinek ilyen múltja van, akkor óvatosabban kellene megszólalnia - van olyan, hogy az emberek mikrofon elé kerülnek, csak beszélnek, beszélnek, és elfelejtik, hogy mit tettek a múltban. Mindannyian követnek el hibákat, de az a fazon a TV-ben úgy csinál, mintha a vízen járna.

A New York Knicks kiscsatáráról, Carmelo Anthonyról szóltak az utóbbi hetek, hiszen úgy tűnik, a csapat meg akar tőle szabadulni. Melo Frank Isolának (New York Daily News) azt nyilatkozta, hogy olyan helyre fogja csak feloldani a no-trade vétójogát, ami a családjának is megfelel. A fia is kezdi megszokni, otthonának tekinteni New Yorkot, egyre több a barátja is, a felesége pedig ott dolgozik, ott vannak lehetőségei - rájuk sokkal inkább gondol, mint arra, hogy mi lesz a pályafutásával. Ő fog dönteni természetesen, de nagyon alaposan át fogja gondolni, min kell keresztülmennie a szeretteinek egy esetleges cserével. Azt tagadta egyébként Anthony, hogy Phil Jackson elnöknek megmondta volna, mely csapatokhoz hajlandó menni - állítása szerint senkivel nem beszélt erről egy szót sem.

Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy Larry Sanders elkezdi felpörgetni az eseményeket a visszatérésével kapcsolatban - mint ismert, múlt héten járt a Boston Celticsnél privát edzésen, tegnap új ügynököt fogadott Joel Bell személyében, és további három csapattal van lebeszélt interjúja. A Milwaukee Bucks egykori centere 6 hónapja készül arra, hogy fizikálisan készen álljon a profi játékra, és most elérkezettnek látja az időt.

A végére pedig Matt Barnes maradt, aki továbbra sem tud leszállni Derek Fisherről. Tegnap este írtunk már arról az interjúról, amit a New York Knicks egykori edzője adott Kevin Dingnek (Bleacher Report). A Bleacher Report szokásához híven több idézetből is csinált fotókat, az egyikben pedig azt emelték ki, mikor azt mondta, hogy ha az a legnagyobb bűne, hogy egy hat évvel ezelőtti munkatársa volt feleségével van együtt, akkor legyen. Barnes nem hagyta szó nélkül a dolgot - azt írta a kép alá, hogy "nagyon keménynek tűnik most Fisher, de nem volt ennyire kemény, mikor a házam körül futkorászott kiabálva" - mint ismert, Barnes egyszer elment volt feleségéhez, mert az egyik fiától tudta, hogy ott van Fisher, és tettlegesség lett a dologból.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus