Hírmorzsák 2017-02-02 (10:30)

A Knicks még mindig szeretné megszerezni Love-ot Anthonyért, de a Cavs nem adja az erőcsatárt, viszont a bajnok cserélne Melóért, ha nem kell adni Love-ot. Jimmy Butlernek nem tetszik, hogy a Bulls vezetőségének besúgói vannak a csapat öltözőjében. Steve Kerr és Scott Brooks a hónap edzői. A fogadóirodáknál már Harden a legesélyesebb az MVP címre, a végső győzelemre még mindig a Warriors. Curry már az örökranglista 12. helyén a triplákat nézve, Vince Carter az 5. játékos 2000 bedobott hármasnál. Steph Curryt és Korvert is meghívták a tripladobóra, Klay Thompson biztosan ott lesz. Whiteside kifizetné James Johnson büntetését a ma hajnali kiállításáért. A Pistons árulja Baynest és Marjanovicot is. Garrett Temple 2-3 hétre kiesett. Megvan a BIG3 liga első csapata: Jason Williams és Rashard Lewis újra együtt.

Ramona Shelburne és Marc Stein (mindketten ESPN) jelentették, hogy a New York Knicks továbbra is szeretne egy Kevin Love és Carmelo Anthony köré épülő cserét meglépni, de a Cleveland Cavaliers csak úgy hajlandó Melóért cserélni, amennyiben nem kell feladniuk Love-ot. Továbbra is folynak egyébként a beszélgetések a Knicks és a Boston Celtics, valamint a Los Angeles Clippers között is - a Cavsszel és a Clippersszel 3 és 4 csapatos cseréket tárgyal a Knicks, mivel Anthony fizetése és szerződésében lévő trade kickere miatt trükkös összehozni egy tranzakciót úgy, hogy még a fizetési szabályoknak is megfeleljen.

Tegnap este már volt arról szó, hogy Jimmy Butler miért nem kedveli annyira a Chicago Bulls vezetőségét, Joe Cowley (Chicago Sun-Times) pedig rátett még egy lapáttal azokra az információkra. Az újságíró úgy tudja, hogy Butler is azok között a játékosok között van, akiknek elég komoly gondjaik vannak azzal, hogy a menedzsmentnek besúgói vannak az öltözőben. A hírek szerint Butler figyelmeztette az új játékosokat, hogy ha nem akarják, hogy a GM, Gar Forman megtudja, hogy panaszkodnak valami miatt, akkor ne nagyon beszéljenek ilyen dolgokról bizonyos segédedzők, mint például Randy Brown körül. Állítólag minél több infót be akar gyűjteni mindenkiről a vezetőség, hogy amikor a játékosok elmennek, akkor "meg tudják nyerni" a harcot a sajtóban. Az egyik forrás szerint így működött a dolog Luol Deng, Joakim Noah és Derrick Rose esetében is.

A Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr, illetve a Washington Wizards trénere, Scott Brooks lettek a hónap edzői nyugaton és keleten. Kerr 12-2-t, Brooks 12-4-et ment csapatával, ez mindkét konferenciában a legjobb mérleg volt - a Wizards egyébként 7-0-t hozott hazai parketten, és a legtöbb győzelmet szerezte a főcsoportban.

A Bovada oddsmestereinél változás történt az MVP címért folytatott versenyben - már James Hardenre adják a legkevesebb pénzt, 10 a 11-hez, míg Russell Westbrooknál 5 a 4-re fizetnek. A Top5-ben LeBron James (11/1), Kevin Durant (12/1) és Kawhi Leonard (12/1) vannak még. A Golden State Warriors végső győzelmét tartják a legvalószínűbbnek, 5 a 7-re fizet az oaklandiek végső sikere, a címvédő Cleveland Cavaliersé 13 az 5-re, míg a San Antonio Spursé 15 a 2-re.

Ma hajnalban több triplával kapcsolatos komolyabb statisztika is született. A Golden State kétszeres MVP irányítója, Steph Curry pályafutása során ötödjére dobott legalább 11 triplát egy meccsen (11/15 volt ma hajnalban, a Charlotte Hornets ellen) - rajta kívül összesen 7 ember szórt ennyi hármast egy találkozón, de mindannyiuknak 1-1 alkalommal sikerült mindössze. Curry ezen a Charlotte elleni összecsapáson megelőzte a bedobott triplákat tekintve az örökranglista 12. helyén Rashard Lewist, már 1792 hármast szórt be az alapszakaszokat tekintve - nem kell hozzá túl nagy jóstehetség, ha azt mondjuk, Top10-ben lesz hamarosan, mivel Kobe Bryant 1827-tel, Chauncey Billups pedig 1830-cal áll előtte. A Memphis Grizzlies cserejátékosa, Vince Carter is mérföldkőhöz érkezett - ő lett az ötödik kosaras a liga történetében, aki elérte a 2000 bedobott hármast.

Curryvel kapcsolatos, hogy az ESPN forrásai szerint meghívták a 2015-ös tripladobóverseny győztesét az idei All-Star gála nehéztüzéreknek kiírt számába, de Curry még gondolkodik a dolgon, Klay Thompson azonban ott lesz, megpróbálja megvédeni címét. Thompson Wes Matthews és CJ McCollum mellett a harmadik biztos induló, és a hírek szerint a Cleveland Cavaliers vajkezű swingmanjét, Kyle Korvert is invitálták - azt nem tudni, ő megy-e.

Ma hajnalban volt egy kisebb tömegjelenet a Miami Heat - Atlanta Hawks összecsapáson - a negyedik negyedben Taurean Prince ütött egy keményebb faultot Hassan Whiteside-on, James Johnson megvédte társát, a kisebb lökdösődés után pedig Prince-t és Johnsont is kiküldték a játékvezetők. Johnson annyit mondott a meccs után, hogy ez ösztönből jött tőle, Whiteside pedig elmondása szerint nagyra értékeli, amit tett csapattársa, ki is fogja fizetni az ilyenkor a szokásos pénzbírságot. A center hozzátette, hogy Prince faultja után nagyon fájt a feje, elég veszélyes megmozdulás volt ez szerinte, de nem tudja, miért csinálta a Hawks újonc kiscsatára, talán azért, mert nem játszik.

Michael Scotto (Basketball Insiders) értesülései szerint a Detroit Pistons szeretné felmérni a keresletet Boban Marjanovic és Aron Baynes, tehát mindkét cserecentere iránt. Baynesnek van egy 6.5 millió dolláros játékosopciója a következő idényre, de állítólag abból ki fog lépni az ausztrál. A szerb óriás a nyáron írt alá 3 évre 21 millió dollárért, de mindössze 20 találkozón lépett eddig pályára, és csak 7.3 percet átlagolt. Marjanovic igazolásával állítólag már arra készültek, hogy Baynes le fog lépni, úgyhogy valószínűleg kettejük közül csak az egyik lesz eladó, ha bármelyikük megy is.

A Sacramento Kings hátvédje, Garrett Temple 2-3 hétig nem fog játszani, mert elszakadt egy izom a combhalítójánál.

A végére pedig a BIG3 liga maradt, amely bejelentette első csapatát. A 3 Headed Monstersnek két tagja ismert egyelőre: a 2009/10-ben az Orlando Magicnél egy együttesnél játszó Jason Williams és Rashard Lewis itt is egymás mellett kosaraznak majd.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus