Hírmorzsák 2017-02-04 (10:00)

LeBron csak azt szeretné, ha Carmelo Anthony boldog lenne. Rose tudja, hogy őt is elcserélhetik még a deadline előtt. Middleton szerdán elkezdi az idényt. A Celtics a liga történetének legtöbb győzelmével rendelkező klubja. Brad Stevens irányítja keletet az All-Star gálán. Bradley Beal lemondta a részvételt a tripladobón, pedig hívták. Pierce szerint a Celticsnek van esélye a bajnoki címre. Jim Bussnak nem szóltak Magic Johnson szerződtetéséről. Taurean Prince és James Johnson is fejenként 25.000 dolláros büntetést kaptak. Anderson Varejaót kitette a Warriors, Briante Webert igazolják le.

 

A Cleveland Cavaliers ikonja, LeBron James a riportereknek tegnap elmondta, hogy csak a legjobbat szeretné barátjának, Carmelo Anthonynak, legyen az New Yorkban vagy valahol máshol - azt szeretné, ha boldog lenne a New York Knicks sztárja. James szerint a játék is sokkal jobban és könnyebben megy, ha valaki boldog ott, ahol kosarazik. Szerinte Melo rengeteget tett a Knicksért, ahogy anno a Denver Nuggetsért is, de majd kiderül, hogy mit szeretne barátja.

A Knicks irányítója, Derrick Rose Marc Bermannek (New York Post) elmondta, ha újjáépülésre kerül a sor, akkor simán elképzelhető, hogy neki is távoznia kell New Yorkból még az idény vége előtt. Nem beszélt erről egyébként senkivel, se az ügynökével, se Steve Mills GM-mel, de egyéves szerződése van egyébként is, szóval megvárja, mik lesznek a fejlemények. A pályán csak a játékra koncentrál, próbál minél jobb és kiegyensúlyozottabb lenni.

A Milwaukee Bucks dobóhátvédje, Khris Middleton ma hajnalban azt mondta, hogy jelen állás szerint jövő szerdán, a Miami Heat elleni találkozón elkezdheti az idényt. Mint ismert, olyan súlyos combhajlító szakadást szenvedett a szezont megelőzően, hogy még nem tudott pályára lépni a 3&D kettesek egyik prototípusa.

A Boston Celticsnél két dolognak is örülhettek ma hajnalban. Egyrészt annak, hogy legyőzték a Los Angeles Lakerst, így már övék minden idők legtöbb győzelme a ligában - nekik 3253 sikerük van, míg az aranysárga-liláknak 3252. Másrészt eldőlt, hogy vezetőedzőjük, Brad Stevens irányítja majd az All-Star gálán a keleti együttest - ez már akkor biztossá vált, mikor a Toronto Raptors kikapott az Orlando Magictől. Stevens azt nyilatkozta a Lakers elleni mérkőzés után, hogy az a jó ebben, hogy semmiféle politika, szubjektivitás nincs benne - csak az a lényeg, hogy egy adott edző csapata mit ér el a szezon során. A keleti főcsoportot egyébként a Cavs vezeti, de egymás utáni években nem lehet ugyanaz az edző az All-Star gálán, ezért Tyronn Lue "kiesett" - az már korábban eldőlt, hogy Steve Kerr lesz a nyugati tréner.

A Bostonhoz kapcsolható az is, hogy a Los Angeles Clippers kiscsatárát, Paul Pierce-t kérdezte Adam Himmelsbach (Boston Globe), hogy hogyan segítette a csapatot az a csere, amelyben Pierce és Kevin Garnett a Brooklyn Netshez kerültek több borzasztóan sokat érő draftjogért cserébe. Pierce azt válaszolta, hogy nem gondolkodott még ezen, de ez is egy módja annak, hogy visszaadjon valamit a klubnak, amely oly sokat tett érte egykor. A bostoni legenda szerint a Celtics egyre jobb, Isaiah Thomas kiválóan játszik, Stevens pedig egészen brillins edző. Együtt kell fejlődniük a továbbiakban is, és akkor PP szerint van esélyük - most másodikok keleten, és a rájátszásban bármi megtörténhet, ha a játékosok magas szinten játszanak, és olyan különleges meccseket produkálnak, mint például Thomas. Azt is elárulta Pierce, hogy folyamatosan kapcsolatban van Danny Ainge-dzsel, és elképzelhető, hogy visszavonulása után visszatér a franchise-hoz.

Szintén a gálához tartozik, hogy meghívták a tripladobóra a Washington Wizards dobóhátvédjét, Bradley Bealt is, de ő lemondta a lehetőséget, mivel a főmeccsre nem került be. Maga az érintett J.Michealnek (CSN Washington) azt mondta, hogy az All-Star hétvégén akkor akar szerepelni, ha All-Star is. Azt is hozzátette, hogy nem volt egyszerű nemet mondania, mert indulni akart, a létező összes dolgot meg akarja nyerni, amit csak tud, de így döntött most. Pihenni fog, az is lehet, hogy hazamegy St. Louis-ba meglátogatni a családját.

Csütörtök este megírtuk már, hogy Magic Johnson visszatért a Lakershez hivatalos minősítésben is, mint tanácsadó, Kevin Ding (Bleacher Report) pedig úgy tudja, hogy az egyik résztulajdonosnak, a kosárlabdával kapcsolatos kérdésekért felelős Jim Bussnak nem szóltak erről. Mint ismert, Buss évekkel ezelőtt tett egy ígéretet, hogy ha nem lesznek bajnokesélyesek 3-4 éven belül, akkor átadja a helyét, és úgy tűnik, Jeanis Buss elkezdte a hatalomátvételt. Magic a felmerült pletykákra Mark Medinának (Orange County News) elmondta, hogy Jim vezeti továbbra is a klubot, ő nem akar semmit, csak javaslatokat tesz, kosárlabda szempontból tanácsokat ad, ennyi.

Két napja volt arról szó, hogy az Atlanta Hawks újonca, Taurean Prince ütött egy csúnya faultot a Miami Heat centerén, Hassan Whiteside-on, ezért James Johnson megvédte csapattársát. Miután a meccsen mindkettejüket kiküldték, a liga Prince-t és Johnsont is fejenként 25.000 dollárra büntette - bár azt két napja is megírtuk, hogy Whiteside szeretné kifizetni Johnson büntetését.

A Golden State Warriors kitette keretéből Anderson Varejaót, hogy leigazolhassák egy 10 napos szerződéssel Briante Webert - a 24 éves hátvéd volt január hónap játékosa a D-Ligában, a Sioux Falls Skyforce-nál 21 pontot, 8 gólpasszt, 6 pattanót és 3.6 szerzett labdát átlagolt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus