Hírmorzsák 2017-02-04 (20:30)

A Cavs Bogutot és Calderont nézte ki magának. JR Smith áprilisban visszatérhet az alapszakasz utolsó pár meccsére. Yogi Ferrell 2 évre aláír a Mavshez. Jimmy Butler sarkával vannak gondok, ma lesz MRI. Taj Gibson szerint Harden sokszor nevetséges fújásokat kap. Nem lesz olyan magas fizetési sapka mégsem a következő két idényben.

Marc Stein (ESPN) értesülései szerint a Cleveland Cavaliers még mindig érdeklődik Deron Williams iránt, mellette pedig Andrew Bogutot és Jose Calderont nézték ki maguknak. Azt a Cavs is tudja, hogy vajmi kevés esélyük van ezekért a játékosokért cserélni, mivel nem tudnak túl sok mindent adni, így arra várnak mindhármuk esetében, hogy esetleg kivásárolják-e őket. Az ESPN úgy tudja, hogy sem Bogut, sem Williams nem fogja erőltetni a kivásárlást, amennyiben a deadline után is a Mavs keretében maradnak.

Az szintén a Cavshez tartozik, hogy Terry Pluto (Cleveland.com) információi szerint JR Smith felépülése jól halad, egy kicsit még az előre eltervezettekhez képest is jobban, és áprilisban visszatérhet, az alapszakasz utolsó meccsein egy kicsit megpróbálhat formába lendülni, mielőtt a rájátszásban komolyabb szerep hárulna rá.

Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy a Dallas 2 éves megállapodásban egyezett meg Yogi Ferrell-lel, amit akkor ír alá, ha lejár első 10 napos kontraktusa - az irányító 4 meccsen eddig 17.8 pontot, 5 gólpasszt, 3 pattanót és 1.8 szerzett labdát átlagol a Dallasnál, úgyhogy a második 10 napos kontraktusra nincs is szükség esetében, tudott dönteni a texasi gárda. Idén 208.000 dollárt fog kapni (a ligaminimum időarányos részét), jövő évi bére pedig 1.3 millió lesz.

A Chicago Bullshoz két hír tartozik. Egyrészt az, hogy Jimmy Butlernek a sarkával van gondja, nem tudott súlyt helyezni a lábára a ma hajnali, Houston Rockets elleni mérkőzés előtt, ezért nem játszott. Az MRI ma lesz, akkor lehet tudni, mennyire súlyos a dolog, de Butler játéka a hétfői, Sacramento Kings elleni összecsapáson is kérdéses egyelőre.

Másrészt Taj Gibson a Rockets elleni találkozó után kifakadt - James Harden kapott egy egészen nevetséges fújást 2 perccel a hosszabbítás vége előtt, egálnál, amivel Michael Carter-Williams kipontozódott. Gibson azt mondta, hogy lehet, hogy használniuk kell azt a "referee hotline" nevű lehetőséget, amihez a játékosok és a csapatok akkor nyúlhatnak, ha elégedetlenek a játékvezetői tevékenységgel, és ezt jelezni akarják a liga felé. Gibson szerint Harden javára rengeteg alkalommal fújnak, olyan esetekben is, ami már teljesen nevetséges - szerinte ma hajnalban több játékosuk is sok mindent megtanult az NBA-ről.

Eric Pincus (Basketball Insiders) forrásai szerint a liga lejjebb vitte a következő két idényre várható fizetési sapkát és luxusadót - 102 millió dolláros sapka várható 122 milliós luxusadóval a következő szezonban, 2018/19-ben pedig 103 milliós sapka és 125 milliós luxusadó. Az ok az, hogy az új kollektív szerződés miatt jóval nagyobb lesz a játékosok részesedése a kosárlabdával kapcsolatos bevételekből, mint egyébként lett volna - emiatt csökken a korábbi előrejelzés, amely már 107 milliós sapkával is számolt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus