Hírmorzsák 2017-02-05 (10:55)

Paul Pierce utolsó bostoni fellépése előtt beszélt a Celticsről - addig nem gondolta, hogy a klub történelmének fontos része lehet, amíg nem nyertek bajnoki címet. Steph Curry ott akar lenni a 2019-es vb-n és a 2020-as olimpián. Briante Webert már Baby Russnak hívják a Golden State-nél. LeBron szerint Melo még mindig All-Star szintű játékos. Draymond Green örült, hogy valaki helyrerakta Barkley-t - szerinte James nyerte kettejük szópárbaját. LeBron a liga legfiatalabb 28.000-ese. Popovich már Sloan előtt. Whiteside 31 éve nem látott statisztikát hozott, a Heat pedig mindössze a harmadik negatív mérlegű csapat a liga történetében, amely zsinórban 10 győzelmet tudott szerezni. Jimmy Butler sarkával és Draymond Green térdével sincs nagy gond. LaVine befejezte a szezont ACL-szakadás miatt. Ramon Session meniscusa elszakadt a bal térdében.

A Boston Celtics ikonja, Paul Pierce ma éjszaka utoljára játszik majd a TD Gardenben, hiszen a Los Angeles Clippers 39 esztendős kiscsatára az idény végén visszavonul. Pierce Adam Himmelsbach-nak (Boston Globe) elmondta, hogy nagyon sok érzelem fog belőle felszabadulni, hiszen utoljára lesz a Gardenben játékosként - együtt nőtt fel Bostonban sok szurkolóval, és rengeteg kapcsolatot épített ki az emberekkel. Chris Forsbergnek (ESPN) azt mondta PP, hogy más lesz ez, mint például Kobe Bryant búcsúja, hiszen a Lakers ikonját egész évben mindenhol elbúcsúztatták, neki pedig ez lesz az igazi kilépője. Egy dolgot tud - a középkörben lévő koboldnak akar még egy utolsó puszit adni, ennyi biztos.

Saját elmondása szerint már karrierje korai szakaszában tudta, hogy Bostonban akarja felépíteni az örökségét. Türelmesek voltak vele, ő sokat fejlődött az évek során, úgyhogy kölcsönös tisztelet alakult ki. Szerencsésnek érzi magát, hogy hosszú ideig a Celticsnél játszhatott, mert manapság sok embernek nem adatik meg, hogy több évet is egy franchise-nál töltsön. Addig nem is gondolt rá, hogy Celtics-legenda lehet, amíg nem nyertek bajnoki címet, hiszen akiknek a mezét visszavonultatta a csapat, egytől-egyig bajnokcsapatok tagjai voltak. Amint megvolt a végső siker, úgy érezte, hogy ő is a bostoni történelem része lett - a statisztikái semmit nem értek, amíg nem nyertek aranygyűrűt.

A Golden State Warriors sztárja, Steph Curry a fiba.com-nak azt nyilatkozta, hogy ott akar lenni a 2019-es kínai világbajnokságon, illetve a 2020-as tokiói olimpián a Team USA tagjaként - 2010-ben és 2014-ben a keret tagja volt, de a riói ötkarikás játékokat lemondta az előző PO-ban összeszedett térdsérülése miatt. Elmondása szerint nagyon szeret a válogatottban kosarazni, és sok minden kellett ahhoz, hogy ne legyen ott tavaly Rióban. Teljesen más az olimpia, mint mondjuk az NBA, mert itt a liga legjobbjaival a világ legjobbjai ellen küzdhet, és minden alkalommal csak 12 embernek van erre lehetősége az USA-ból.

Tegnap este a Warriors hivatalosan is leigazolta Briante Webert, erről volt már szó tegnap délelőtt, mikor kitették Anderson Varejaót. A 2015-ös bajnok újdonsült hátvédje Connor Letourneau-nak (San Francisco Chronicles) azt nyilatkozta, hogy új csapattársai már Baby Russ-nak hívják, ez pedig sokat jelent neki.

Tegnap este beszámoltunk róla külön is, hogy sajnos a Minnesota Timberwolvesnál Zach LaVine szezonjának vége, elszakadt az ACL-térdszalagja a bal térdében a Detroit Pistons elleni találkozón, ezért meg kell műteni. A Charlotte Hornetsnél Ramon Sessions bal térdében a meniscus szakadt el - nála egyelőre nem tudni, mennyit kell kihagynia pontosan. A Chicago Bullsnál megvolt Jimmy Butler MRI-je, nincs nagyobb gond a sarkával, így állapota day-to-day - bármikor visszatérhet, de nem tudni még, mikor fog. A Golden State-nél Draymond Green egy kisebb térdsérülést szenvedett a Sacramento Kings elleni mérkőzés első félidejében, miután nagyot esett az egyik támadásnál, de nincs nagyobb gondja, a harmadik negyedben visszatért a pályára.

A napi statisztikákhoz tartozik, hogy a Cleveland Cavaliers ikonja, LeBron James lett a legfiatalabb játékos a liga történetében, aki elérte a 28.000 pontot - 32 évesen és 36 naposan sikerült elérnie idáig, az eddigi rekorder Kobe Bryant volt 33 évével és 131 napjával. Két napja volt már arról szó, hogy Gregg Popovich beérte Jerry Sloant az egy franchise-nál szerzett győzelmek számában, és mivel a San Antonio Spurs győzött ma hajnalban is, így Popovich már egyedül vezeti ezt a listát 1128 sikerrel. A Miami Heatnél Hassan Whiteside 30/20-as meccset produkált kevesebb mint 27 perc alatt, márpedig erre 1985 és Bill Laimbeer óta senki nem volt képes. A Miami a 10. győzelmét szerezte zsinórban - összesen harmadjára fordul elő a liga történetében, hogy egy negatív mérleggel álló gárda zsinórban 10 sikert tud begyűjteni. Legutóbb erre az 1996/97-es Phoenix Suns, előtte pedig az 1977/78-as Utah Jazz volt képes.

Ha már James szóba került, akkor folytassuk vele, a Knicks elleni meccs előtt ugyanis megint Carmelo Anthonyról, a New York sztárjáról és barátjáról nyilatkozott. A Cleveland sztárja Stefan Bondynak (New York Daily News) elmondta, hogy szerinte Melo még mindig All-Star szintű játékos, de manapság rengetegen megérdemlik, hogy ott legyenek a gálán. LeBron azzal magyarázta kijelentését, hogy nemrég 25 pontot szórt Anthony egy negyed alatt, és visszakérdezett, hogy hányan képesek erre?

Draymond Green is szóba került a sérüléseknél, ő Alysha Tsujival (USA Today) a LeBron és Charles Barkley közti vitáról beszélgetett. Green azt mondta, ő bármikor támogatja azt, aki megsemmisíti Barkley-t, mert szerinte Sir Charles túl sokat beszél ahhoz képest, hogy egyetlen bajnoki címet sem szerzett - szerinte ha olyas valakiről kell véleményt alkotni, aki már végső győztes lett egyszer, akkor Barkley-t le kellene némítani, vagy le kellene tudni törölni a képernyőről. Aztán meghallgatta, pontosan mit mondott a TNT szakkommentátora, akkor meg elgondolkodott azon, hogy LeBronnak ilyen mélyen bele kellett-e mennie - talán túlságosan belement ebbe a vitába, de azt is hozzátette, hogy ez sok dolog összessége és végkifejlete volt. 10 éve kell Jamesnek Barkley-t hallgatnia, szóval úgy volt vele, hogy nyugodtan végezze ki Barkley-t, és szerinte ezt a csatát LeBron nyerte. Azt is elmondta Green, hogy ő is ugyanígy reagált volna Barkley-ra, aki megkapta, ami járt neki, még ha egy kicsit túl sok is volt ez.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus