Hírmorzsák 2017-02-05 (21:00)

Melót emberileg komoly kihívás elé állítja a jelenlegi helyzet a folyamatos pletykákkal. A Knicks cserecenterként számol Noah-val a következő idényre. A Cavs senkit nem igazol le a szerdai privát edzésen megjelenők közül. Love-ot nem érdekelték a pletykák a Knicks ellen, karrierje hátralévő részét a Cavsnél akarja tölteni. Beal és Wall szerint a Wizards a Clevelandet akarja befogni. A Bulls segédedzője tagadja, hogy besúgó lenne. Big Baby Davis is megpróbál visszatérni.

A New York Knicks kiscsatára, Carmelo Anthony Ian Begley-nek (ESPN) azt nyilatkozta, hogy próbál optimista és higgadt maradni, de elég komoly kihívás neki, hogy a folyamatos pletykák mellett tudja tartani játéka színvonalát, vagy adott esetben még növelje is, a csapat vezére legyen és keményen játsszon. Elég mélyre kell ásnia önmagában ahhoz, hogy nap mint nap megbirkózzon a feladattal. Komoly próbatétel ez számára emberi szempontból, viszont úgy érzi, erősebb is lesz emiatt az időszak miatt. A fia, a családja és a barátai miatt tud pozitív maradni, és az is sokat segít, hogy a csapattársain látja, hogy még mindenki hisz abban, hogy a PO-ba tudnak kerülni - az edzőteremben már csak a kosárlabdáról van szó, a pletykákról nem.

Marc Berman (New York Post) értesülései szerint a Knicks a következő idényben már cserecenterként számol Joakim Noah-val, akinél idén mind Kyle O'Quinn, mind Willy Hernangomez jobb teljesítményt nyújt. Jeff Hornacek vezetőedző azt nyilatkozta, hogy a spanyol középjátékosnak egyértelműen több percet kell találniuk a rotációban akkor is, ha csere marad, de az is elképzelhető, hogy a kezdőbe rakják. A tréner szerint O'Quinn-nek is kitűnő teljesítményt nyújt, úgyhogy a megérzéseire kell sokszor hagyatkoznia. Hornacek azért megvédte Noah-t is, aki szerinte védekezésben, illetve az elzárások adásában nagyon hasznos továbbra is.

Joe Vardon (Cleveland.com) információi szerint a Cleveland Cavaliers senkit nem fog leigazolni azok közül, akik a szerdai edzésen náluk jártak - Jordan Farmar, Lance Stephenson, Mario Chalmers és Kirk Hinrich sem kapnak tehát szerződést, legalábbis Vardon forrásai szerint.

A Cavshez és a Knickshez is kapcsolódik, hogy az egymás elleni mérkőzésük után a 23 pontig és 16 pattanóig jutó Kevin Love Dave McMenaminnek (ESPN) nyilatkozott. Mint ismert, a hírek szerint Love-ért felajánlotta Melót a New York elnöke, Phil Jackson, de a Cleveland nemet mondott, az erőcsatár azonban azt mondta, hogy ő nem ezekre a hírekre gondolt - igazából csak próbált túljutni a hátsérülésén és játszani egy jót. Egy négymeccses idegenbeli túra első mérkőzése volt ez, miután kihagyott pár találkozót, úgyhogy csak jól akart teljesíteni. Love saját elmondása szerint Clevelandben akar maradni karrierje hátralévő részére - nemrég hosszabbított a csapattal 5 évre, és ha megint szabadügynök lesz, reményei szerint megint maradni tud. Nyerő kosárlabdát akar játszani a Cavsnél pályafutása hátralévő szakaszában.

A most már két hónapja egészen kiválóan játszó Washington Wizardsnál jó a hangulat, és a célok is egyre komolyabbak. Bradley Beal J. Michaelnek (CSN Mid-Atlantic) azt mondta, hogy egyre feljebb kerülnek a tabellán, és folytatni is szeretnék ezt a folyamatot, a Cavs befogását tűzték ki maguk elé - a Cleveland hátán ott van a nagy céltábla, és ők szeretnék levadászni az ohióiakat. John Wall annyit mondott, hogy tavaly gyengén játszott, most azonban sokkal jobban megy a csapatnak. A Cavsnél nagyobb hal kifogását nem is tűzhetnék ki céljuknak, hiszen ők kelet legjobbjai, zsinórban két döntőben szerepeltek, tavaly pedig meg is nyerték a bajnoki címet, ezért őket kell megfogni.

A Chicago Bulls segédedzője, Randy Brown KC Johnsonnak (Chicago Tribune) beszélt a vele kapcsolatos pletykákról - mint ismert, több hír is szólt arról az elmúlt napokban, hetekben, hogy ő a vezetőség besúgója a Bulls öltözőjén belül. Brown szerint ez egy ilyen pozíció, az ilyen híreket vállalta azzal, hogy az NBA-ben segédedző lett, de az utóbbi napokban már aludni sem nagyon tud, ezért szeretne tiszta vizet önteni a pohárba. 12 évig játszott a ligában, többszáz játékossal játszott együtt, és ő mindig nagyon jó csapattárs volt. Tudja, milyen megszentelt hely az öltöző, és soha nem mondana el semmit, ami ott elhangzik, de Gar Formanék sem hoznák soha ilyen helyzetbe, nem is szoktak tőle kérdezni semmi ilyen dolgot. Régóta ismeri a GM-et, ezt nem fogja letagadni soha, de az még nem besúgás, ha válaszol egy kérdésre, hogy hogyan érzi magát. Még ha hangzottak el keményebb dolgok is, azt sem mondta vissza Formanéknak, mindenkivel nagyon jó a kapcsolata az együttesen belül.

Újabb volt NBA-játékos jelezte visszatérési szándékát a ligába: Glen "Big Baby" Davis. Az erőcsatár 2014/15 óta nem játszott sehol, de újra elkezdett komolyan edzeni, hogy megpróbálja a játékot - 5-6 napot tréningezik hetente egy csapattal, amely az állóképességét és az erejét próbálja minél inkább javítani, de van vele dietetikus és "pszichológus" is mellette. Davis még csak 31 éves, és meg van róla győzödve, hogy továbbra is képes elég magas szinten játszani az NBA-hez.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus