Hírmorzsák 2017-02-06 (21:00)

Waiters rengeteget tanult Duranttől - nem szállnak el a Heatnél a jó sorozatuk miatt. Draymond Green a Duranttel történt összeszólalkozásáról: "bla, bla, bla". Pachulia maradni akar a Golden State-nél. Paul George nagyon mélyen volt az idény első szakaszában. Frye szerint szükségük van Love-ra, ők kiállnak mellette. LaVine szerint erősebben fog visszatérni ACL-szakadása után. Pierce számára megtiszteltetés volt, hogy a bostoni drukkereknek játszhatott 15 évig. A Houston valószínűleg mélyíteni próbálja majd a keretét a deadline-nál, ha egyáltalán lépni fognak. Randle ma este játszik, Deron Williams valószínűleg nem. A Warriors vezeti a hatékonyságtáblázatot. Kirabolták a Lower Merion középiskolát - elvittek pár Kobe Bryanttel kapcsolatos emléktárgyat is. A Heat kiteszi Derrick Williamst.

A Miami Heat dobóhátvédje, az utóbbi időben kiváló formában játszó Dion Waiters az Associated Pressnek azt nyilatkozta, hogy a legnagyobbakkal lehetett egy csapatban korábban, Russell Westbrookkal, Kevin Duranttel és LeBron Jamesszel. Duranttel gyakorlatilag minden edzés előtt és után is együtt tréningeztek - szivacsként szívta magába a tudást, amit KD-től látott, és azt is testközelből élhette át, hogy milyen keményen dolgozik a kiscsatár minden nap annak ellenére is, hogy a liga egyik legjobbja. Waiters szerint a mostani jó sorozatuk (10-0-t teljesítettek az előző 10 meccsen) annak köszönhető, hogy kiegyensúlyozottak, élvezik a játékot. Év elején is sokat tanultak, hiába kaptak ki sokszor - mindenki kételkedett bennük, és már lemondtak róluk erre az idényre. Ha győz az ember, az más megvilágításba helyez mindent - most mindenki arról beszél, mennyire jók lehetnek, de ők nem ülnek fel ennek a hype-nak, csak a munkára koncentrálnak.

Ha már Durant, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a Warriors erőcsatára, Draymond Green csak annyit reagált azokra a hírekre, hogy gond lenne közte és KD között, mert a pályán egyszer hangosabban osztotta ki új csapattársát, hogy "bla, bla, bla".

A Golden State centere, Zaza Pachulia Connor Letourneau-nak (San Francisco Gate), hogy nem szeretné, ha véget érne a szezon - amikor arról kérdezik, hogy mi lesz majd a nyáron, mikor újra szabadügynök lesz, hogy sehova nem fog menni, maradni fog június után is.

Az Indiana Pacers sztárja, Paul George Jeff Zillgitt-tel (USA Today) beszélgetett, és elmondása szerint a szezon elején nagyon sötét időszaka volt, nagyon mélyen érezte magát. Több bokasérülése is volt akkoriban, a csapat sem működött, a Jeff Teague és közte lévő kémia pedig nem volt olyan, amilyennek kellett volna lennie. Tudta, hogy neki kell vezetnie a gárdát a pálya mindkét oldalán, de úgy érezte, fizikailag képtelen erre, ez pedig megviselte. A Team USA-jel szerepelt a riói olimpián, így mentálisan és fizikálisan is kimerült volt - rögtön kezdődött az új idény, nem volt 100%-os állapotban, sérülései is voltak, ezért idő kellett neki ahhoz, hogy átverekedje magát ezen az időszakon. Saját elmondása szerint a londoni mérkőzés előtt változott meg a közérzete - most sokkal jobb állapotban van minden szempontból, ráadásul a társakkal egyre jobban ismerik egymást, javul a csapaton belüli kémia, ezért játszanak sokkal jobban.

A Cleveland Cavaliers magasembere, Channing Frye Dave McMenaminnek (ESPN) azt nyilatkozta, hogy csapattársként nem sajnálja Kevin Love-ot, mert kit érdekelnek a pletykák? Imádják, tudják, hogy mennyit jelent a gárda számára, és szerinte teljesen jól van Love, mivel tudja, hogy az egész keret ott áll mögötte, támogatják. Nagyon jó csapatuk van Love-val, erre kell építeniük.

Az ACL-szakadás miatt az idényt idő előtt befejező Zach LaVine instagramon köszönte meg mindenkinek a sok segítséget, amit az utóbbi napokban kapott. Ő kisebb visszaesésként aposztrofálta ezt a sérülést, de azt is megígérte, hogy erősebben fog visszatérni.

A bostoni legenda, Paul Pierce tegnap este búcsúzott a Celtics közönségétől, a találkozó után pedig azt nyilatkozta a Los Angeles Clippers kiscsatára, hogy nagy megtiszteltetés volt számára, hogy 15 évig ezeknek a szurkolóknak játszhatott. Fürdött a bostoni drukkerek szeretetében - nagyra tartják, amit a klubért tett, és óriási dolog volt számára, hogy még egyszer utoljára játszhatott a TD Gardenben. Őt nem búcsúztatják minden csarnokban, ahogy Kobe Bryantet az előző idényben, szóval ez volt az ő elköszönése a Celticstől és lényegében a ligától is. Mindenhol 34-es mezt viselő embereket látott, Pierce-pólókat és posztereket látott az egész csarnokban - nagy emlék marad számára ez az összecsapás és a Bostonnál eltöltött időszaka is.

A Houston Rockets GM-je, Daryl Morey azt nyilatkozta Jonathan Feigennek (Houston Chronicle), hogy nehéz megmondani, fognak-e cserélni a deadline előtt, hiszen mindig kettőn áll a vásár. Valószínűleg megpróbálnak felszabadítani egy helyet a keretben, hogy legyen lehetőségük lépni, ha lesz egy sérülésük - ha cserélnek, az leginkább arra fog szolgálni, hogy mélyítsék a keretet. Ha egy csapat úgy érzi, annyira jó, mint amennyire most ők úgy érzik, akkor nehezebb lépni, mert megvan a rotációjuk, ami működik - ilyenkor nehéz valahol javítani az állományt úgy, hogy máshol ne legyen gyengébb a csapat. Ha például a védekezésen kell javítani, akkor meg lehet próbálni egy védekező felfogású játékost megkaparintani, de az valószínűleg a támadójáték rovására fog menni, már ha nem egy top kategóriás játékosról beszélünk, de az ilyen szintű kosarasokat nem lehet megszerezni.

A Los Angeles Lakersnél Julius Randle ma este, a New York Knicks elleni mérkőzésen kezdeni fog - persze figyelik, hogyan bírja a terhelést, miután az előző találkozót tüdőgyulladás miatt hagyta ki az erőcsatár. A Dallas Mavericksnél Deron Williams valószínűleg nem léphet pályára a Denver Nuggets ellen, de ez egyelőre még nem biztos - a helyén Yogi Ferrell kezd majd megint, ha nem tudja vállalni a játékot az irányító.

A hatékonyságtáblázatot továbbra is a Golden State Warriors vezeti, 12.7 ponttal dobnak többet 100 támadásonként, mint amennyit kapnak. A San Antonio Spurs a második (+9.2), a Houston Rockets pedig a harmadik (+5.8) - a teljes listát ezen a linken megnézhetitek.

A Miami Heat ki fogja tenni keretéből Derrick Williamst, hogy 2 éves szerződést kössenek Okaro White-tal. Williams egy évre 5 millió dollárért szerződött a floridaiakhoz a nyáron, de White 9 mérkőzésen meggyőzte a vezetőséget, hogy őt kell megtartani hosszútávra (4.1 pont és 2.6 pattanó voltak a statisztikái). Szintén rostermozgás, hogy a Denver Nuggets egy második 10 napos kontraktust is ad Johnny O'Bryantnek - 2 mérkőzésen 8.0 perc, 3.5 pont és 1.5 pattanó voltak a mutatói eddig a coloradóiaknál.

A végére pedig a Lower Merion középiskola maradt, ahonnan elloptak több Kobe Bryant emléktárgyat is - egy meccsen viselt mez, több Kobe által aláírt cipő, illetve az 1996-os PIAA állami bajnokság trófeája tűnt el.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus