Hírmorzsák 2017-02-07 (10:30)

Jahlil Okaforról tárgyal a Sixers és a Pelicans - a New Orleans Brook Lopezre is ráment, Asikot mindenképpen ki akarják szórni. LeBron azt akarja, hogy adják oda Love-ot Melóért? James tagad, és elküldte az újságírót is melegebb éghajlatra. Cousinst nem cseréli a Kings. Pierce Boston után Torontóban szeretett leginkább játszani. Már Lowry a Raptors valaha volt legjobb tripladobója. Isaiah Thomas és Steph Curry lettek a hét játékosai. A liga 25.000 dollárra büntette Steve Kerrt. A Warriors bajnoki címére adják továbbra is a legnagyobb esélyt. Porzingis szerint sokszor önmagukért játszanak a játékosok a Knicksnél. Jimmy Butlert nem érdekli, hogy a vezetőség még sosem mondta azt, hogy nem cserélik el. Öt újabb játékost mutatott be a BIG3 liga. Ronnie Price újabb 10 napra a Sunsnál. Derrick Williams iránt érdeklődik a Knicks?

A Boston Celtics irányítója, Isaiah Thomas, illetve a Golden State Warriors sztárja, Steph Curry lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. Thomas 4-0-s hetet ment a Bostonnal, miközben 37.8 pontot és 6.8 gólpasszt átlagolt - egymás utáni találkozókon jutott el legalább 40 pontig. Curry 2-1-es héten van túl a Golden State-tel, amely során 34.3 pontos, 9.3 gólpasszos és 3.0 szerzett labdás mutatói voltak, a triplavonalon túlról pedig 56.4%-kal célzott (22/39).

A liga 25.000 dollárra büntette a Warriors vezetőedzőjét, Steve Kerrt, miután verbálisan inzultálta a játékvezetőket a Sacramento Kings elleni vereség alkalmával, és a kiállítását követően nem hagyta el időben a játékteret. Kerr azt mondta tegnap a riportereknek, hogy tudta, hogy meg fogják büntetni, és meg is érdemelte a bírságot, mert olyan szavakat használt, amiket nem lett volna szabad, emiatt szégyelli is magát. Egy-egy alkalommal elszállhat mindenkinek az agya, amikor visszanézte az esetet, akkor sem lepődött meg, hogy ez történt, de rosszul válogatta meg a szavait.

Az szintén a Golden State-hez tartozik, hogy az oddsmestereknél továbbra is ők a legesélyesebbek a végső győzelemre, 4 a 7-re fizet az ő bajnoki címük - a Cleveland Cavaliersé 2 az 1-re, a San Antonio Spursé 7 az 1-re, a többiek pedig már 20 az 1-nél kezdődnek. A teljes listát ezen a linken megtaláljátok!

Tegnap este "robbant a bomba" először Sam Amick (USA Today) jóvoltából, hogy a New Orleans Pelicans és a Philadelphia Sixers előrehaladott tárgyalásokat folytatnak Jahlil Okafor cseréjéről. Marc J. Spears (The Undefeated, ESPN) jelentette, hogy Alexis Ajinca és egy jövőbeli elsőkörös lehet az ellenérték Okaforért, de több hírforrás is megerősítette, hogy a Pelicans több más csapattal is tárgyal, többek között a Brooklyn Nets-cel Brook Lopezért - úgy tűnik, hogy egy scoring centert akarnak Anthony Davis mellé. Azt Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette először, hogy a New Orleans egy nagyobb csomagot akar összetenni, Omer Asikot akarják elcserélni és lehetőleg nem az idei, hanem a 2018-as első körös pickjüket akarják adni, a török center viszont a Phillynek egészen biztosan nem kell, David Aldridge pedig azt írta, hogy nincs közel a megegyezés. Jeff Zillgitt (USA Today) úgy tudja, hogy több gárda is érdeklődik Okafor iránt, így a Sixersnek nem kell sietnie, amíg meg nem kapja a centerért, amit szeretne.

Volt egy másik pletyka is. Frank Isola (New York Daily News) írta meg, hogy a Cavs ikonja, LeBron James próbálja rábeszélni a csapat vezetőségét, hogy szerezzék meg a New York Knicks sztárját, Carmelo Anthonyt még akkor is, ha Kevin Love-ot kell érte odaadni. LeBront a ma hajnali, Washington Wizards elleni győzelem után kérdezték a dologról, és ő kategorikusan kijelentette, hogy hallott ugyan róla, olvasta, de a szeméttel egyenlő, amit leírtak, és az is egy zsák szemét, aki leírta ezt a "hírt". Tyronn Lue vezetőedző azt mondta, hogy Love örülhet, hogy ilyen sok csapat akarja, de nem megy sehova az erőcsatár, míg maga az érintett annyit nyilatkozott, hogy hazugság, ami megjelent. James szerint csak arra kell fókuszálniuk, hogy egyre jobban játszanak - a GM-jük megtesz mindent, hogy ha valahol gyengébbek, akkor orvosolja a problémát, de elég jó a csapatuk most is.

Ha már LeBron, akkor itt említhetjük meg a napi statisztikákat. Több mint 3 éve először fordult elő, hogy a Cavs ikonja kipontozódott, 2014. január 10-én még a Miami Heat színeiben szedte össze a 6 személyi hibát egy mérkőzésen. James 32 pontos, 17 gólpasszos dupla-duplát szerzett - az asszisztokban új karriercsúcsot állított fel, és pályafutása mindössze harmadik 30 pont, 15 gólpasszos meccse volt ez. A Toronto Raptorsnál Kyle Lowry lett a csúcstartó a bedobott triplák terén, a 801 hármassal rendelkező Morris Petersont hagyta le ma hajnalban, a Los Angeles Clippers elleni találkozón a harmadik jó távoli dobásával.

Ehhez a Raptors-Clippers összecsapáshoz tartozik, hogy Paul Pierce a theScore.com-nak elmondta, hogy Boston után Torontóban szeretett a leginkább játszani - a szurkolók szenvedélyesen szeretik a sportot, és még akkor is az egyik kedvenc helye ez, ha olyan a kapcsolata a drukkerekkel, amilyen. Pierce szerint attól függetlenül, hogy nem kedvelik a torontói nézők, még tisztelik - ha idegenben kifütyülnek egy játékost, az azt jelenti, hogy foglalkoznak vele, ez a tisztelet egyik jele. Nem tetszik nekik ugyan, amit a csapatuk ellen csinált, de ettől még nagyra tartják. Szóba került a 2014-es párharc a Raptors és a Brooklyn Nets között, aminek a hetedik meccsét Torontóban nyerte meg a Nets Pierce Lowry-n bemutatott blokkjával. Az akkori hangulatról azt mondta a kiscsatár, hogy Top3-as volt - mindig is mondta, hogy Boston mellett Toronto rendelkezik az egyik leghangosabb közönséggel, és óriási élmény volt neki annak a hetedik meccsnek a csarnokon belüli és azon kívüli atmoszférája is.

A Chicago Bulls sztárját, Jimmy Butlert kérdezte Nick Friedell (ESPN), hogy nem zavarja-e, hogy a vezetőség sosem mondta ezt, hogy nem cserélik el, amire annyit válaszolt Butler, hogy nem, nem érdekli ez. Kérdezték tőle, hogy meglepte-e azért a dolog, amire azt mondta, hogy manapság semmin nem lepődik már meg - bármi előfordulhat, és ez lényegében egy üzlet. Szeret a Bullsnál játszani, ezt tudja a menedzsment és a város is.

A Chicago ma a Sacramento Kingsszel játszott, akiknél DeMarcus Cousins megkapta szezonbeli 15. és 16. technikaiját is, így a következő találkozón, szerdán, a Boston Celtics ellen valószínűleg nem fog pályára lépni, hiszen automatikus egymeccses eltiltással jár a 16. technikai elérése - hacsak nem vonják vissza valamelyiket, de elég kevés esély van rá. A klub GM-je, Vlade Divac Marc Steinnek (ESPN) kijelentette, hogy nem cserélik el Cousinst a deadline előtt, szeretnék, ha hosszútávon is a gárdánál maradna, és megerősítette, hogy a nyáron beajánlják a centernek a supermaxot - 5 évre nagyjából 200 millió dollárt.

A Phoenix Suns egy második 10 napos szerződést is ad Ronnie Price-nak - az első 10 nap alatt nem lépett pályára az irányító.

Ian Begley (ESPN) jelentette, hogy ha a Miami Heat által waiverre tett Derrick Williams két nap múlva lekerül a szabadlistáról, akkor a New York Knicks érdeklődhet iránta, mert többen nagyon kedvelik még a csapatnál - tavaly a Knicks játékosa volt az egykori 1/2-es erőcsatár.

A Knickshez kapcsolódik, hogy a ma hajnali, Los Angeles Lakers elleni vereség után többen is elmondták, hogy ez így nem nagyon mehet tovább. Kristaps Porzingis úgy fogalmazott, hogy sokszor mindenki csak önmagáért játszik a pálya mindkét oldalán. Jeff Hornacek vezetőedző szerint semmilyen tartás nem volt a játékosokban, míg Carmelo Anthony úgy fogalmazott, hogy egyáltalán nem tették oda magukat. Brandon Jennings annyit mondott, hogy több millió dollárt keresnek, az lenne a minimum, hogy minden tőlük telhetőt megtesznek a pályán.

A végére pedig a BIG3 liga maradt, amely 5 új játékost jelentett be: a korábbi zsákolóbajnok Jamario Moon mellett Etan Thomas, Ruben Patterson, Kenny Anderson és Smush Parker is játszani fog az Ice Cube által szervezett nyári 3-3 bajnokságban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus