Hírmorzsák 2017-02-08 (11:15)

Durant szerint a média által gyártott kamu az az ellenségeskedés, ami közte és Westbrook között van. Curry szerint a Thunder drukkereinek értékelnie kellene, amit Durant a franchise-ért tett az ott töltött éveiben. Draymond Green szerint vesztes, aki megpróbál nagy ügyet csinálni a közte és Durant között anno lezajlott hevesebb vitából. Jerry West visszatér a nyáron a Lakershez? Tom Brady üzent Isaiah Thomasnak: "most te jössz". Doc Rivers megbeszélte a csapatával a Melo-pletykákat. Phil Jackson nyíltan beszólt Anthonynak? Courtney Lee szerint elnézést kell kérniük mindenkitől, aki pénzt költött a Lakers elleni meccsre. A Bulls akkor sem meneszti Formanékat, ha nem jutnak PO-ba. Cousins az automatikus eltiltása mellett egy 25.000 dolláros büntetést is kapott. A Bucksnak is külön D-Ligás csapata lesz jövőre.

Nem sokára újra találkozik egymással a Golden State Warriors és az Oklahoma City Thunder, Kevin Durant először fog visszatérni korábbi csapatához. KD Marc Steinnek (ESPN) azt nyilatkozta, hogy a közte és Russell Westbrook közötti állítólagos ellenségeskedés egy kamu. Adott anno még a szezon elején egy interjút, amiben önzetlenként aposztrofálta a jelenlegi csapattársait, mire Westbrooknak úgy tették fel a kérdést ezzel kapcsolatban nem sokkal később, mintha azt mondta volna, hogy Oklahoma Cityben önzőek voltak a csapattársai. Amikor ezt meghallotta, akkor tudatosult benne, hogy a média nagyobb dolgot akar ebből csinálni, mint ami - szerinte ennyire könnyű az újságíróknak kiforgatni valakinek a szavait és vitát szítani két ember között.

A Warriors irányítója, Steph Curry Daniel Brownnak (San Jose Mercury News) azt mondta, hogy nem tudja milyen fogadtatásban lesz része Durantnek, de a Thunder szurkolóinak értékelni kellene azt, amit a csapatért tett a kiscsatár, mert nem sokszor fordul elő, hogy valaki ilyen hosszú idei egy franchise arca tud lenni. Sok évig inspirálta az embereket és reményt jelentett számukra Durant, és Curry abban reménykedik, hogy erre is emlékezni fognak, nem csak arra, hogy távozott a nyáron. Az irányító szerint Durantben biztosan sok minden fog lejátszódni, hiszen rengeteg emlék köti Oklahoma Cityhez - ott nőtt fel, ezt pedig nehéz elfelejteni, a részévé vált a város.

Szintén Duranttel, de más témával kapcsolatos, hogy Draymond Green Tim Kawakaminak (San Jose Mercury News) arról az esetről beszélt megint, mikor hevesen beszélték meg egymással a pályán, hogy mit kellett volna csinálni - anno Durant 1-1-ben oldott meg egy szituációt, aminél nem ez volt a megbeszélt. Green szerint ha valakinek nem lehet vitája egy csapattársával, az valószínűleg egy vesztes csapatban van, de az is vesztes, aki ebből nagy ügyet csinál, ő így tekinti ezt a dolgot. Bárki, aki tud bármit is a sikerről, az tudja, hogy ilyen előfordul - ha valamit el kell titkolni, nem lehet kimondani egy csapattársnak, akkor elég rossz helyzetben van az illető, mert ez az egyenes út a bukáshoz.

Ugyanide tartozik, hogy a Warriors tanácsadójának, Jerry Westnek a szezon végén lejár a szerződése, és az előbb említett Tim Kawakami értesülései szerint egyelőre nem voltak komoly tárgyalások a "logo" és a csapat között a hosszabbításról. West a hírek szerint még nem tudja, mit hoz a jövő neki a Golden State-nél, de abban biztos, hogy valamilyen minőségben szeretne szerepet vállalni egy NBA csapatnál. Kawakami úgy tudja, hogy Westet érdekelheti egy potenciális visszatérés a Los Angeles Lakershez, de kötődik Bob Myershez és a Warriors jelenlegi együtteséhez, amelynek kialakításában ő is szerepet vállalt, főleg Klay Thompson draftolásában és nem elcserélésében Kevin Love-ra - leginkább ő kardoskodott mindkettő mellett.

A Boston Celtics irányítója, Isaiah Thomas azt nyilatkozta, hogy a Super Bowl győzelem után Tom Brady írt neki egy üzenetet, hogy "most te jössz". Thomas azt is elmondta, hogy mindig úgy érezte, hogy MVP lehet a ligában, de más most, hogy az emberek az egész világon lehetőségként kezelik ezt.

A New York Knicks sztárját, Carmelo Anthonyt a Los Angeles Clippersszel is szóba hozták az utóbbi hetekben, de most a Cleveland Cavaliers van porondon Anthonyval kapcsolatban. A Clippers elnöke és vezetőedzője, Doc Rivers Broderick Turnernek (Los Angeles Times) elmondta, hogy beszélt a csapattal ezekről a pletykákról, tudják a játékosok, hogy mi történik a háttérben, és azt is megbeszélte velük, hogy semmi nincs ezen a fronton.

Anthonyhoz tartozik, hogy Kevin Ding (Bleacher Report) írt róla tegnap este egy cikket, amiben kritizálta, többek között azért, mert nem akar eléggé nyerni - azt írta Ding, hogy Phil Jackson nyert Kobe Bryanttel és Michael Jordannel, de Carmelo nem az előbbi kettő játékos. Jackson twitteren válaszolt, hogy Dingnek majdnem igaza van, de megtanulta már korábban, hogy nem tud változtatni senkin, és írt egy utalást Michael Grahamre - Ding szerint Graham egy borzasztóan tehetséges játékos volt, akit Jackson a CBA-ben edzett a 80-as években, de nem nagyon értette meg, amit az egykori edzőlegenda tanítani szeretett volna neki. Úgy tűnik, az elnök nyílt háborúba kezdett - mint ismert, Melónak no-trade-je van, minden őt érintő cserét megvétózhat, így valahogy rá kell venni, hogy mondjon le erről, ha elcserélik.

Szintén a New Yorkhoz tartozik, hogy dobóhátvédjük, Courtney Lee a Los Angeles Lakers elleni összecsapás után tegnap délután azt nyilatkozta a riportereknek, hogy pocsékul játszottak, és elnézést kell kérniük mindenkitől, aki a nehezen megkeresett pénzét arra költötte, hogy láthassa őket játszani. Nem harcoltak úgy, ahogyan kellett volna, és ez főleg azért szomorú, mert olyan helyzetben vannak, amilyenben, nagyon kellett volna nekik a siker. Volt egy kis megbeszélésük tegnap, ami kellett is, próbálták egymást felrázni, de azt is hozzátette Lee, hogy egész évben ugyanaz a fáma, szövegben jók, most viszont itt az ideje, hogy a pályán is megmutassák, hogy tudják, mit kell tenni

Két sérülésről kell beszámolnunk. Egyrészt a Portland TrailBlazersnél Evan Turnert kell pótolni egy ideig, ő ugyanis ma hajnalban, a Dallas Mavericks elleni találkozón eltörte a jobb kezét - egyelőre nincs meg pontosan, mennyit kell kihagynia. Másrészt a Minnesota Timberwolvesnál Adreian Payne-nel nem számolhatnak határozatlan ideig, miután valami gond van a vérével - a hírek szerint nincs elég vérlemezke a szervezetében, ami miatt többek között lassan alvad meg a vére. A csapat szerint jó esélye van a felépülésre, és ha ez megtörténik, akkor vissza is térhet a pályára, de egyelőre a magasember egészsége a legfontosabb.

A Sacramento Kings centere, DeMarcus Cousins megkapta automatikus egymeccses eltiltását a ligától, amiért összeszedte szezonbeli 16. technikaiját is. Cousins emellett kapott egy 25.000 dolláros büntetést is, amiért nem megfelelő mozdulatokat tett, mikor elhagyta a pályát a Golden State elleni győzelem után. A gárda vezetőedzője, Dave Joerger James Hamnek (CSN) azt nyilatkozta, hogy talán ez egy kicsit arra sarkallja majd játékosát, hogy tartsa jobban magában az érzelmeit, de ettől függetlenül úgy érzi, hogy Cousins vezérként sokat fejlődött - sokkal pozitívabb a csapattársaival, mikor nem megy nekik a játék, illetve még jobb teljesítményre sarkallja őket, mikor jó formában vannak.

KC Johnson (Chicago Tribune) értesülései szerint a Chicago Bulls akkor sem meneszti a szezon végén John Paxsont és Gar Formant a vezetőség éléről, ha nem jutnak be a PO-ba ebben az idényben - mindketten élvezik a tulajdonos, Jerry Reinsdorf és fia, Michael bizalmát.

Charles F. Gardner (Milwaukee Journal Sentinel) értesülései szerint a Milwaukee Bucksnak a következő idénytől új D-Ligás csapata lesz, ami Oshkosh-ban kap majd helyet - ez nagyjából 90 percre van autóval Milwaukee-tól, építenek ott egy új, 3500 férőhelyes arénát, és hivatalos bejelentés ma várható. A Bucks a 20. franchise az NBA-ben, amelynek saját D-Ligás csapata lesz, az Oshkosh pedig a 25. együttes lesz "a liga előszobájában".

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus