Hírmorzsák 2017-02-08 (21:00)

Irving szerint a Wizards azt hitte, hogy James kipontozódásával megnyerték a meccset. Jokic jobban szeret passzolni, mint pontot szerezni, mert előbbi két embert tesz boldoggá. Durant nem számít barátságos fogadtatásra Oklahoma Cityben. Michael Jordan megmondta a Warriors tulajdonosának, hogy a 73 győzelem semmit nem számít - Lacob szerint a döntőbeli vereség ellenére is sikeres idényük volt. Magic Johnson nem lesz GM a Lakersnél. Kupchak megfontolt stílusa miatt marad le a Lakers a nagyobb halakról? Jim Buss várja már, hogy együtt dolgozhasson Magickel. Phil Jackson viselkedése Melóval elijeszti a szabadügynököket? A Brooklyn is eladta a mezreklámját. Sessions 4-6 hetet hagy ki (meniscus-műtét). Bender szezonjának vége (boka). Bradley nem játszik az All-Star hétvége előtt? Ma nem lesz Butler, Embiid, Gallinari, Mudiay és lehet, hogy Wade sem.

A Cleveland Cavaliers irányítója, Kyrie Irving azt nyilatkozta Joe Vardonnak (Cleveland.com), hogy látta a reakciókat a Washington Wizards kispadjától és a pályán lévő játékosaiktól, mikor LeBron James kipontozódott a hosszabbítás elején, és azt gondolta ellenfelük, hogy itt majd fordulat áll be a meccsen, James kiszállásával meg is nyerték az összecsapást. Kevin Love annyit tett ehhez hozzá, hogy a későbbiekben is lehetnek olyan pillanatok, amikor LeBronnak faultgondjai lesznek, akkor is fel kell majd lépnie a többieknek, és szerinte erre láthattunk példát a fővárosiak ellen. Tyronn Lue vezetőedző reményei szerint az, hogy ilyen körülmények között is le tudtak győzni egy ennyire jó csapatot, a későbbiekre is pozitív hatással lesz, építeni tudnak majd erre.

A Denver Nuggets feltörekvő sztárját, a liga egyik legjobban passzoló magasemberét, Nikola Jokicot TJ McBride (BSN Denver) kérdezte arról, hogy passzolni vagy pontot szerezni szeret jobban. A szerb kosaras azt válaszolta, hogy a passzolás két embert tesz boldoggá, a pontszerzés viszont csak egyet.

A Boston Celtics vezetőedzője, Brad Stevens azt nyilatkozta tegnap, hogy Avery Bradley nem utazott el a csapattal a négymeccses idegenbeli túrájukra, és könnyen elképzelhető, hogy az All-Star hétvégéig már egyáltalán nem lép pályára az elhúzódó Achilles-húzódása miatt. Szintén sérülés: egy horvát újságíró, Bernard Jurisic úgy tudja, hogy a Phoenix Suns fiatal magasembere, Dragan Bender befejezte a szezont, mert meg kell műteni a bokáját. Bob Cooney (Daily News) jelentette, hogy a Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid a következő két mérkőzést biztosan kihagyja ma este és holnap este - többet egyelőre nem tudni. Ma este a Denver is tartalékos lesz, Danilo Gallinari az ágyéka, Emmanuel Mudiay pedig a háta miatt nem játszik. A Charlotte Hornets bejelentette, hogy megműtötték Ramon Sessions bal térdét, nem kivették, hanem javították a meniscusát, így 4-6 hetes kihagyásra kényszerül az irányító. A Chicago Bullsnál Jimmy Butler ma sem tudja vállalni a játékot (sarok), de Dwyane Wade is beteg, lehet, hogy ő sem lesz a Golden State ellen.

Volt arról szó délelőtt, hogy a Golden State Warriors nem sokára az Oklahoma City Thunderhez látogat. A korábbi csapatához visszatérő Kevin Durant azt mondta Marc Steinnek (ESPN), hogy tudja, hogy elég komoly hangulat fogja várni. Mikor a Thundernél játszott, akkor is a leghangosabb csarnok volt az OKC hazai pályája, úgyhogy nem számít a legbarátságosabb fogadtatásra, de alig várja már, hogy lássa azokat az embereket, akikkel egészen kiváló kapcsolatot épített ki az évek során. Azok a szurkolók, akiket a Thundernél töltött idejében volt lehetősége megismerni, ha nem is fogják ünnepelni, ő majd kikacsint rájuk, és tudni fogják, min mentek keresztül együtt.

Ide tartozik az is, hogy a Golden State tulajdonosa, Joe Lacob a 95.7 The Game egyik műsorában mesélt el egy történetet. A kollektív szerződés tárgyalása miatt elég sokszor járt az elmúlt időszakban New Yorkban, ahol több más tulajdonos mellett Michael Jordannel is együtt vacsorázott többször is. Iszogattak, jól érezték magukat, aztán Jordan egyszercsak odaszólt, hogy "a 73 győzelem nem jelent semmit". Ő nem nagyon akart nagy ügyet csinálni ebből, és azt mondta, hogy igaz, mert nem nyerték meg a bajnoki címet, úgyhogy javulniuk kell. Lacob azt is elmondta egyébként, hogy szerinte a játékosoknak jobban fáj ez, ő másképp tekint a szezonra, és sikeresnek gondolja a döntőben elszenvedett vereség ellenére is. Szerinte ez volt minden idők egyik legjobb idénye minden sportot figyelembe véve, nagyon sok minden sikerült nekik. Mindenki megjegyzi, hogy a végső győzelem nem lett meg nekik, de ettől függetlenül hihetetlen évük volt, amire büszkék lehetnek. Lacob szerint az idő múlásával egyre inkább így fognak visszatekinteni a teljesítményükre, mert úgy érzi, nem mostanában fogja bárki megcsinálni, amit ők elértek.

Ramona Shelburne (ESPN) jelentette, hogy Magic Johnsonnak nem lesz komolyabb szerepe a Los Angeles Lakersnél - sem játékosok megfigyelésével, sem különböző stratégiák kidolgozásával nem fogják megbízni, csak véleménye lesz majd Mitch Kupchak GM és Jim Buss mellett, illetve Jeanie Bussnak fog jelenteni. Attól függően, hogy mi lesz Kupchak és Jim Buss sorsa a nyarat követően, a Lakers rámehet egy nagy halra (Bob Myers, Masai Ujiri, RC Buford) vagy tehetséges segéd GM-ekre (Troy Weaver, Michael Winger, Mike Zarren, Scott Perry, Travis Schlenk), tehát Johnsonnak hosszútávon sem lesz vezetői szerepe.

Az aknamunka azért már elkezdődött, Magic ugyanis úgy hallotta bizonyos játékosügynököktől és más csapatok vezetőségi tagjaitól, hogy Kupchak megfontolt stílusával nagyon nehéz mit kezdeni, sokszor idegesítő is ez, és ez lehet az oka annak, hogy az utóbbi években a nagyobb nevek mellett a közepesekről is lecsúszott a Lakers a szabadügynökpiacon. Az egyik játékosügynök azt mondta Shelburne-nek, hogy Kupchak az egyetlen GM a ligában, aki senkit nem keres meg július 1-je, a hivatalos piacnyitás előtt, és amikor az érdeklődését fejezi ki valakinek, abban sincs semmi konkrétum. Isaiah Thomas le is nyilatkozta 2014-ben Zach Lowe-nak (akkor Grantland), el tudta magát képzelni Lakers-játékosként, de az aranysárga-lilák Carmelo Anthonyra vártak, ezért aláírt a Boston Celticshez. Kupchak tavaly nyáron aztán túlkompenzált kicsit, mikor rommáfizette Timofey Mozgovot és Luol Denget is.

Magicről azt is tudni, hogy régóta elég éles kritikával illeti Jim Buss döntéseit és a Lakers lépéseit, így volt ez Mike Brown és Mike D'Antoni kinevezésekor, de a Steve Nash-féle snt-cserénél is. Buss és Johnson beszéltek nem sokkal utóbbi kinevezése után, és az irányítólegenda kitartott emellett az álláspontja mellett, viszont azt is elmondta Bussnak, hogy reményei szerint sikeresen tudnak együtt dolgozni a továbbiakban, segíteni akar, és nem szeretné, ha ezek a dolgok megrontanák a kapcsolatukat. Buss a hírek szerint egyetértett, és az All-Star hétvége után ő és Kupchak találkoznak majd Magic-kel, megbeszélik, hogy mit miért csináltak az elmúlt években. Buss Shelburne-nek azt mondta, hogy Johnson minden idők egyik legjobb kosarasa, ki ne értékelné nagyra a véleményét? Várja már a közös munkát a következő évekre.

Ha már szóba került a szabadügynökök elijesztése, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Ian Begley (ESPN) azt írta, hogy több prominens játékosügynök is jelezte felé, hogy ügyfelei és más játékosok sem nagyon akarnak a New York Knickshez igazolni amiatt, ahogyan Phil Jackson kezeli Carmelo Anthony helyzetét. Mint ismert, Jackson nyíltan kritizálta már többször is Melót, közben elkezdett tárgyalni az elcseréléséről, hogy minél inkább rábeszélje arra, hogy lemondjon no-trade vétójogáról.

A Brooklyn Nets bejelentette, hogy eladták a mezreklámjukat egy New York-i székhelyű szoftvercégnek, az Infornak. Scott Soshnick (Bloomberg) értesülései szerint évi 8 millió dollárt fizet az Infor a Netsnek 3 évig, és a cég segíteni fog a csapatnak az üzleti részleg és a klub teljesítményének növelésében, valamint a szurkolókkal való kapcsolat fejlesztésében.

Az Atlanta Hawks egy második 10 napos szerződést adott Lamar Pattersonnak - az első 10 nap alatt 3 meccsen 2.0 pontot és 1.3 pattanót átlagolt 6.8 perc alatt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus