Hírmorzsák 2017-02-09 (10:30)

Melo nemhogy meghátrálna, de még jobban maradni akar Jackson támadásai miatt. Hornacek szerint felnőttek a diszfunkcionális jelzőhöz. Charles Oakley balhéja a Knicks tulajával/a nézőkkel (videó). Spike Lee összecsomagol Phil Jacksonnak. A Celtics Butlerre és Paul George-ra akar rámenni. A Rockets Ibaka iránt érdeklődik. Booker nem tudja, Troy Daniels miért szólt oda neki (videó). Wall szerint James Wizards elleni egyenlítő triplája egy az egy millióból dobás volt, Lebron válaszolt. Barkley szerint az új generáció bevédi egymást jogos kritika esetén is, ezért nem érdekli Draymond Green és Wade mondókája. Korver már hetedik a tripladobók örökranglistáján, a Heat történelmet írt. Butler csak akkor játszik, ha teljesen egészséges (sarok). Bender 4-6 (boka), Evan Turner 5-6 hétre esett ki (kéztörés). Aaron Gordon jobb lábfejével, Jabari Parkernek pedig a bal térdével vannak gondok. 

Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy a New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony nemhogy meghátrálna Phil Jackson támadásaitól, hanem még kevésbé akar elmenni a csapattól és New Yorkból - Melo állítólag a csapattársaknak meg is mondta, hogy nem fogja őt távozásra bírni Jackson, egy forrás pedig úgy fogalmazott, hogy az elnök alábecsüli azt, hogy Anthony mennyire szeretne a helyén maradni. Melo egyébként a hírek szerint a Cleveland Cavaliershez, a Los Angeles Clippershez és a Boston Celticshez akár engedné is a cseréjét, de a Bostonnak nem kell, a Cavs és a Clippers pedig csak kiegészítőket adna érte.

A gárda vezetőedzőjét, Jeff Hornaceket kérdezték a ma hajnali, Clippers elleni összecsapás előtt a klub diszfunkcionális viselkedéséről. A tréner annyit mondott, hogy azt nem mondaná, hogy aggódott a kinevezése előtt, de számított rá, hogy mindig lesz valami, és a franchise abszolút felnőtt az előbb említett jelzőhöz. Valami mindig történik velük, de mással nem nagyon tudnak foglalkozni, csak azzal, hogy valahogyan megpróbáljanak nyerni a pályán.

A Knicksnél most már gyakorlatilag minden szinten áll a bál, a Clippers elleni találkozón Charles Oakley-t ki kellett vezettetni biztonsági őrökkel, mert vagy a szurkolókkal, vagy a tulajdonossal, James Dolannel összeveszett - azt nem lehet tudni, melyik verzió az igaz, mert Dolan ott ült a közelben, Ian Begley (ESPN) forrásai szerint neki szólt a mondókája, de azt kiabálta állítólag, hogy "ezt Dolan csinálta". A klub kiadott egy közleményt, hogy egykori játékosuk helytelenül viselkedett és sértegetett másokat - kivezettették a csarnokból és le is tartóztatta a New York-i rendőrség, három rendbeli testi sértéssel vádolják. Oakley-t elengedték azóta a rendőrök, Frank Isolának (New York Daily News) pedig azt nyilatkozta, hogy semmit nem mondott Dolannek, az anyjára esküszik. Odamentek hozzá és tudni akarták, hogy miért van ott, de hát megvette a jegyet, kérdezte is, hogy miért bámulnak rá folyamatosan. Megkérték, hogy távozzon, ő meg megmondta, hogy nem fog. LeBron James láthatóan élvezte az egészet, miután instagramra kitett egy képet Oakley-ról azzal az aláírással, hogy "Legenda".

A klub egyik leghíresebb szurkolója, a mindig a pálya szélén ülő Spike Lee is megszólalt a Jackson-Melo ügyben. A rendezőt megkérdezték, hogy ki mellett áll, amire kerek-perec kijelentette Steve Zangnak (ESPN), hogy segít becsomagolni az elnöknek - ő még hisz Melóban, de Jackson nagyon megnehezíti a játékos életét.

A Chicago Bulls swingmanje, Jimmy Butler jó kapcsolatot alakított ki Anthonyval a riói olimpián résztvevő Team USA-nél. Butler Joe Cowley-nak (Chicago Sun-Times) elmondta, hogy három napja beszélt barátjával, de arról nem esett szó, hogy esetleg a Bullshoz is kerülhet, oda is feloldaná-e esetleg a no-trade vétójogát. Butler azt mondta, hogy még megteheti ezt, hiszen mindenki tudja, mire képes a Knicks kiscsatára, és hogy egy egészen kiváló játékos, de vannak megoldandó feladatok a saját csapatuk háza táján is, azzal kell most foglalkozniuk. Azt is hozzátette Butler, hogy beszélhet ő bármit Melóval, de ha cserére kerül a sor, az úgyis a vezetőség dolga, játékosként nem nagyon van beleszólása ebbe. Sokat tanult Anthonytól az olimpia alatt, azóta is tartják a kapcsolatot, és nagyon örül neki, hogy a barátja lehet.

Szintén az elején említett Wojnarowskitól származik az info és Butlerrel is kapcsolatos, hogy a Boston Celtics beszél a Knicksszel Anthonyról, de minimálisan érdeklődnek csak a Knicks veterán játékosa iránt - inkább két fiatalabb, sokoldalúbb sztárt néztek ki maguknak: az Indiana Pacerstől Paul George-ot, illetve a Bullstól Butlert. Főleg utóbbi nem újdonság, hiszen Butler esetleges megszerzéséről volt már szó a Celticsnél a draft előtt is.

Még mindig Butler: a Chicago sztárja Nick Friedellnek (ESPN) elmondta, hogy csak akkor tér vissza saroksérüléséből, ha 100%-os állapotban van, mert nem akar úgy játszani, ha 10 perc után abba kell hagynia az egészet. Az Orlando Magicnél Aaron Gordon jobb lábfejsérülése miatt day-to-day státuszban van - ez azért lehet érdekes, mert a jövő hét végén, az All-Star gála szombati napján a zsákolóversenyen kellene részt vennie. A Portland TrailBlazersnél Evan Turner törött jobb kezét nem kell műteni, de a nyáron szerződtetett hátvéd 5-6 hetet kénytelen lesz kihagyni. A Milwaukee Bucks játékosa, Jabari Parker ma hajnalban sérült meg, és az a bal térde állt rosszul az egyik betörésnél, amelyben már egyszer elszakadt az ACL-térdszalagja. Egyelőre rándulásként aposztrofálta a csapat a sérülést, de komolyabb vizsgálatok ma várhatóak, utána lehet pontosabbat tudni. A Phoenix Sunsnál bejelentették, hogy Dragan Bender jobb bokájából csontkinövést távolítottak el, 4-6 hétre esett ki a játékból, nem a tegnap beharangozott teljes szezonra.

Volt egy másik tömegjelenet is az Oakley-balhé mellett - a Memphis Grizzlies - Phoenix Suns találkozón Troy Daniels Devin Booker faultjával együtt dobott hármast, majd valamit odaszólt a másodéves dobóhátvédnek, ezután pedig elkezdték lökdösni egymást a csapatok pályán lévő játékosai, hat technikai és három kiállítás lett a vége. Bookert kérdezték az esetről a mérkőzést követően, amire annyit mondott, hogy ez a kosárlabda, néha hozzátartozik a trash talk is, de azt nem tudja, hogy Daniels miért élt ezzel, miután 3 év alatt 5 csapatban játszott (Szerk.: a pontos szám 4 év alatt 4 csapat). Booker szerint ez van - Daniels most jó csapatban játszik, ilyenkor mindig keményebb az ember.

Calvin Watkins (ESPN) információi szerint a Houston Rockets érdeklődik az Orlando Magic magasembere, Serge Ibaka iránt - azt nem tudni, hogy mennyire komoly ez az érdeklődés, illetve mi történt eddig, ajánlottak-e bármit a floridaiaknak.

Scott Soshnick (Bloomberg) forrásai szerint Cleveland Cavaliers is eladta a mezén a szponzorhelyet, ők a Goodyearrel szerződtek le - az abroncsgyártó székhelye Akronban, Ohióban van.

Ha már a Cavs, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a Washington Wizards ellen LeBron James ritkán látható nagy triplával egyenlített a rendes játékidő végén. A fővárosiak irányítója, John Wall a találkozó után azt mondta, hogy James fantasztikus dobást értékesített, olyat, ami egy millió alkalomból egyszer sikerül. LeBron tegnap Fred McLeodnak, a Cleveland play-by-play kommentátorának azt válaszolta, hogy neki ez nem egy millióból sikerül egyszer, de lehet, hogy másnak igen.

Ha LeBron, akkor jönnie kell Charles Barkley-nak is, akit az utóbbi napokban bekóstolt James mellett Dwyane Wade és Draymond Green is. Barkley szerint az új generáció mindig összetart, ha bármilyen kritika éri őket, akkor azt rögtön támadásnak veszik - úgy érzik, hogy utálják őket akkor is, ha egyébként jogosan szólnak meg közülük valakit. Éppen emiatt nem érdekli az, hogy mit gondol róla az új generáció.

A Cavshez kapcsolódik az egyik napi statisztika is, Kyle Korver ugyanis feljött a tripladobók örökranglistájának hetedik helyére - ma hajnalban 8 triplát szórt, az ötödikkel előzte meg Jason Kiddet. A Miami Heaté a másik stat, miután a Milwaukee Bucks ellen zsinórban 12. győzelmüket is megszerezték - ők a liga történetének első csapata, amely 50% alatti mutatóval ilyen sorozatra képes.

Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) forrásai szerint a Heat 10 napos szerződést ad Marcus Georges-Huntnak, aki a D-Ligából érkezik a floridaiakhoz - a Maine Red Clawsnál 32 meccsen 16.4 pontot, 5.8 pattanót, 4.2 gólpasszt és 1.03 szerzett labdát átlagolt.

Kevin Draper (Deadspin) értesülései szerint, hogy a Yahoo Sports legnagyobb ásza, a cikk elején már említett Adrian Wojnarowski közel áll ahhoz, hogy az ESPN-nél folytassa több kollégájával együtt. Wojnarowski még 2015-ben hosszabbított négy évre a Yahoo Sports-cal, de vannak gondok a Verizon és a Yahoo közötti adásvétellel, aminek lehetnek hatásai a Wojnarowski által létrehozott The Verticalre is. Draper úgy tudja, hogy hónapokig elhúzódhat, mire az újságíró átmehet az ESPN-hez.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus