Hírmorzsák 2017-02-10 (10:30)

Pierce szerint a liga elpuhult, nincsenek már rivalizálások sem csapat-, sem egyéni szinten. Az NBA megkérte a csapatokat, hogy ne tweeteljenek az ellenfelekről és a bírókról. Embiid szerint TJ McConnell a liga történetének leginkább clutch játékosa. Oakley és a Knicks is előadta saját verzióját a tegnapi balhéról, LeBron, Wade, Paul és Reggie Miller is az egykori kosaras védelmére kelt. Phil Jackson szerint félreértelmezték a Melo-cikkre írt tweetjét. Ibakáért a Raptors is érdeklődik. Isaiah Thomas már a második a PER-listán. Egész estés filmet csinálnak Uncle Drew karakterének, Irving játssza a főszerepet.

A Los Angeles Clippers idén visszavonuló kiscsatára, Paul Pierce az ESPN Mike and Mike című műsorában azt mondta, hogy szerinte nincs akkora versengés az NBA-ben, mint például 10 évvel ezelőtt, amikor a szupersztárok egymásnak feszültek, folyamatosan ment a trash talk, így nagy rivalizálások alakultak ki. Nincsenek már riválisok, talán a Golden State és a Cleveland vannak ehhez a legközelebb, amiből egy egészen komoly rivalizálás is kialakulhat, de rajtuk kívül még csak egyénileg sincsenek ilyen párosok, nincs egyetlen Kobe vs. LeBron sem - ezek lényegében kihaltak az NBA-ből. Pierce szerint akkor is voltak barátai, de ezt a pályán nem lehetett észrevenni abból, ahogyan egymásnak feszültek. A 80-as, 90-es, 2000-es évek versenyszelleme eltűnt - talán 1-2 játékosban látja ezt, Russell Westbrookban és talán DeMarcus Cousinsban vannak ilyen gének, de mindenki más már máshogyan viselkedik, mint a régiek.

Az NBA elpuhulásához kapcsolható, hogy Tim MacMahon (ESPN) értesülései szerint a liga mind a 30 csapatnak kiküldött egy anyagot, hogy a hivatalos twitterfiókjaik ne nagyon szólogassanak be az ellenfeleknek vagy a játékvezetőknek. Pár hete a Portland TrailBlazers egyik tweetjéből indult egy twitterháború CJ McCollum és Chandler Parsons között - ezt akarja elkerülni a liga, illetve azt, hogy ebből bármi komolyabb balhé, illetve szankcionálandó dolog alakuljon ki.

A Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid ma hajnalban sem tudott pályára lépni az Orlando Magic ellen, de csapata 112-111-re győzni tudott, többek között TJ McConnell újabb győztes kosarának köszönhetően. Embiid azonnal twittert ragadott, ahol feltette a kérdést, hogy vajon McConnell minden idők leginkább clutch játékosa? Szerinte igen - és kitett egy olyan képet hozzá, amin Michael Jordan van McConnell mellett.

Charles Oakley-ról szólt az utóbbi egy nap - mint azt tegnap délelőtt megírtuk, a New York Knickst korábban 10 évig szolgáló Oakley-t kivezették a biztonságiak a Los Angeles Clippers elleni mérkőzésről. Az esetről mindkét oldalnak más a véleménye. Oakley-ét egyrészt tegnap már olvashattátok - állítása szerint csak rossz helyre szólt a jegye. Az egykori kosaras azt is elmondta, hogy tavaly négy biztonságival akadt össze az egyik meccs közben, de elengedte a dolgot, mivel úgy volt vele, hogy ezt úgysem teszik meg vele hosszútávon. Oakley szerint a biztonságiaknak értesíteniük kell James Dolan tulajdonost, ha ő a csarnokban van, és tagadta, hogy azelőtt kiabált volna Dolannel, hogy a biztonságiak megérkeztek a helyszínre.

Azt sem tudta, hogy ott van a közelében a tulaj, ráadásul mindenki kiabált a csarnokban, nem is hallhatott semmit Dolan ilyen atmoszférában. Egy videóüzenetben azt is hozzátette, hogy ha 10-en indulnak meg ellene, akkor azért megvédi magát az ember, de nem tudja az okát, miért nem látják szívesen - mindettől függetlenül ő Knicks-szurkoló marad élete végéig. Megpróbálta egyébként rendezni a viszonyát Dolannel (akivel többször is kritikus volt, ez lehet az ellenszenv alapja), de még csak kezet sem fog vele a csapat tulajdonosa. Elnézést kért a szurkolóktól, mert sosem akart egy bajkeverő lenni, és senkire nem kellett volna kezet emelnie, de nem úgy történtek a dolgok, ahogyan azt a Knicks elmondja.

A csapat kiadott egy közleményt, hogy tucatnyi biztonsági, stábtag és New York-i rendőr tanúja volt annak, milyen sértő módon viselkedett Oakley már akkor, amikor a csarnokba lépett, és minden vallomás ugyanazt állítja. A Knicks szerint az, amit Oakley mond, csak sima kitaláció.

Közben az NBA sztárok egytől egyig az Oak becenévre hallgató egykori erőcsatár védelmére keltek. Chris Paul szerint nem fair, hogy a Knicks az eredeti közleményét azzal zárta, hogy remélhetőleg kap segítséget Oakley - őt mindig megvédte, és a legigazabb ember, aki valaha megfordult a ligában. Dwyane Wade instagramon írta ki, hogy 10 évig mindent megtett Oakley a Knicksért, és mégsem ez marad majd meg az emberekben, hanem az a kép, ahogy a biztonságiak leteperik abban a csarnokban, amiben anno egy évtizedet lehúzott. Wade azt is hozzátette, hogy ez bármelyikükkel megtörténhet, úgyhogy nagyon kell figyelniük.

LeBron James a ma hajnali, Oklahoma City Thunder elleni mérkőzés utáni interjúját zárta egy "Oakley for president" mondattal - ő már tegnap is jelezte álláspontját, mikor instagramon csak ennyit tett ki Oakley képével, hogy "legenda". Az Indiana Pacers legendája, Reggie Miller azt írta twitteren, hogy ha igaz, hogy Dolan nem akarta, hogy Oakley a Knicks közelében legyen, az szégyen, és a Pacers nagy tiszteletben tartja egykori nagy ellenfelét. Miller feltette azt a kérdést is, hogy ha valaki szabadügynök, az minek akar egy olyan klubnál játszani, ahol a tulaj így bánik a múlt nagyjaival, illetve ahol az elnök hátbaszúrja a sztárjátékosát?

Közben a New York elnöke, Phil Jackson újra tweetelt, méghozzá azt, hogy szerinte félreértették azt a bejegyzését, amit Kevin Ding (Bleacher Report) cikkére írt, és amelyben úgy tűnt, hogy egyetért a Carmelo Anthonyt becsmérlő újságíróval.

Oakley mellett a Serge Ibaka-napokat is most éljük - tegnap délelőtt a Houston Rockets, tegnap este pedig a Miami Heat érdeklődéséről olvashattunk, Marc J. Spears (The Undefeated, ESPN) azonban hajnalban megírta, hogy információi szerint még mindig szeretné megszerezni a spanyol-kongói magasembert a Toronto Raptors is - velük már régóta összekapcsolták Ibakát.

A PER-listán még mindig Russell Westbrook az első (29.7), de már Isaiah Thomas mögötte a második (27.8), utánuk pedig öten (Anthony Davis, Kawhi Leonard, James Harden, Chris Paul, Kevin Durant) állnak összesen 0.3 ponton belül (27.7-27.4) - a Top25-öt ezen a linken megnézhetitek!

A végére pedig egy kicsit szakadjunk ki a ligából: a Cleveland Cavaliers irányítója, Kyrie Irving filmsztár lesz - Uncle Drew karakteréből csinálnak egy egész estés mozifilmet. A nyers forgatókönyv a hírek szerint arról fog szólni, hogy évekkel a pályafutása után Drew indulni akar egy streetball-tornán, ahova majd persze össze kell szedni a régi csapatát.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus