Hírmorzsák 2017-02-10 (20:00)

Magic Johnson akarja a végső döntéseket hozni a Lakersnél. A Knicks menesztette a biztonságiak főnökét. Westbrook szerint Durant sokat tett Oklahoma Cityért és a Thunderért - nem mondja meg senkinek, hogyan fogadja korábbi csapattársát az egymás elleni meccsükön. Westbrook az örökranglista harmadik helyén az egy szezon alatt elért tripla-duplák számában. Pippen átérzi Westbrook helyzetét - örült, mikor 1993-ban Jordan visszavonult. Derrick Williams a szezon végéig marad a Cavsnél? A Sixersnél reménykednek benne, hogy Embiid és Simmons pályára tudnak lépni egyszerre is ebben az idényben. A Heatet 1 milliárd dollárra perlik.

A Los Angeles Lakers új tanácsadója, Magic Johnson alig egy hete nyilatkozta le, hogy ő csak tanácsokat adni megy vissza a csapathoz, nem döntéshozói pozíciót akar, és ezt szerdán meg is erősítették bizonyos források, de már akkor látszódott, hogy Johnson Mitch Kupchaket fúrja. Az irányítólegenda Josh Peternek (USA Today) adott interjút, amelyben most már azt mondta a szerepét firtató kérdésre, hogy reményei szerint idővel ő hozza majd a döntéseket, mert csak így működik a dolog. Most még csak tanácsokat oszt, ez világos neki is, de aztán ha összeülnek tanácskozni, akkor is van valaki, aki meghozza a végső döntéseket - ez szeretne ő lenni.

Szerinte Jim és Jeanie Buss is tudják, hogyan áll a klub, és bizonyos dolgokban lépniük kell - előfordulhat, hogy csak rövid ideig lesz ebben a mostani szerepkörében, előfordulhat, hogy hosszabb ideig, majd kiderül, mi fog történni. Johnson azt is elmondta, hogy a kosárlabda részével nincs gondja, a tehetségek feltérképezése könnyedén megy, de jelenleg a kollektív szerződést tanulja elég erősen, ebben kell fejlődnie. Tudnia kell, hogyan állnak pénzügyileg, illetve kik lesznek a szabadügynökök, emellett sok fiatal játékosuk van, akiről tudni kell, mikor jár le a szerződésük, kikkel mikor hosszabbíthatnak, kinek adnak maximum szerződést, ilyeneket. Magic elmondása szerint beszélt már Luke Waltonnal is, mert szerinte csak úgy működhet a dolog, ha egy vezető egyeztet a csapat trénerével, hogy mire van például szüksége, nem a saját feje után megy.

Murray Weiss (DNAIcon.com) forrásai szerint a New York Knicks tulajdonosa, James Dolan kirúgta a biztonságiak főnökét, Frank Benedettót a tegnap hajnali balhé miatt - mint arról az elmúlt másfél nap szólt, Charles Oakley-t kidobták a Knicks-Clippers meccsről, méghozzá elég látványosan. A Knicks nem kommentálta ezt a menesztést, hogy mégis miért történt, azért esetleg, mert egyáltalán odaengedték Oakley-t, vagy azért, amilyen jelenlet lett a dologból - Benedetto egyébként korábban a titkosszolgálatnál dolgozott, ő felügyelte Barack Obama és George W. Bush biztonságát (Szerk.: a Knicks viszont rajta is kifogott...).

Az Oklahoma City Thunder következőleg a Golden State Warriorsszel játszik majd, így a ma hajnali, Cleveland Cavaliers elleni mérkőzés után megkérdezték Russell Westbrookot, hogy milyen hangulatra számít Kevin Durant első visszatérésekor. Westbrook Royce Youngnak (ESPN) azt nyilatkozta, hogy ugyanolyanra, mint máskor - a szurkolók döntése, hogy ki hogyan fogadja majd a tavaly nyáron csapatot váltó sztárt. Az irányító úgy gondolja, hogy Durant rengeteget tett Oklahoma Cityért és a csapatért, amíg ott volt velük, úgyhogy mindenkinek szíve joga eldönteni, hogyan fogadja őt, de neki igazából ez sokat nem számít. Az is csak egy meccs lesz, amit meg kell próbálniuk megnyerni, ennyi.

Westbrookhoz tartozik az is, hogy szezonbeli 26. tripla-dupláját érte el, ezzel feljött az örökranglista harmadik helyére, ami az egy szezonban elért TD-k számát illeti. Most Oscar Robertsonnal áll holtversenyben (1960/61-ben és 1963/64-ben is ennyi tripla-duplája volt Big O-nak), Wilt Chamberlain 31-gyel a második (1967/68), Robertson pedig az első helyet is elfoglalja, 41 ilyen mérkőzése volt 1961/62-ben.

Westbrookhoz kapcsolható Scottie Pippen legutóbbi nyilatkozata, amit az ESPN The Jump című műsorában adott Rachel Nicholsnak. Pippen elmondása szerint ő volt a legboldogabb ember a földön, mikor Michael Jordan 1993-ban visszavonult, mert ezt követően ő lehetett a vezér. Egy játékosnak ez borzasztóan sokat számít, főleg ha korábban nem kapta meg azt a rivaldafényt, ami talán megillette volna, mint esetében Jordan mellett. Azt is hozzátette Pippen, hogy a két Jordan nélküli éve alatt kezdett szomorú lenni, és nagyon szerette volna, ha visszatér korábbi harcostársa - ez így is lett. Pippen 1993/94-ben 55 győzelmet ért el a Chicago Bullsszal, és elmondása szerint hasonlóra képes lehet Westbrook is a Thunderrel - az irányító kihasználja a lehetőséget, csapata vezére, jönnek a tripla-duplák és a győzelmek is.

A Philadelphia Sixers GM-je, Bryan Colangelo Derek Bodnernek (DraftExpress) azt nyilatkozta, hogy reményeik szerint Joel Embiid és Ben Simmons ebben az idényben tudnak majd együtt is játszani. Bár sok új információ nincs ebben, azért érdemes megjegyezni az óvatos fogalmazást, mivel állítólag Simmons az All-Star gála után elkezdi a szezont, Embiid pedig hetek óta nem játszik ugyan, de komolyabb térdsérülést nem közölt vele kapcsolatban a csapat.

Joe Vardon (Cleveland.com) értesülései szerint Derrick Williamsnek jó esélye van arra, hogy ne csak 10 napra (vagy még egyszer 10 napra), hanem a szezon hátralévő részére is maradjon a Cleveland Cavaliersnél.

A végére pedig NKrumah Akanno maradt, aki 1 millárd dollárra perli a Miami Heatet, mivel állítása szerint ő jól néz ki, a Heat őt másolja, márpedig ő le van védve szerzői joggal. Különösen Erik Spoelstrára mérges az úriember, aki szerinte már tavaly is őt másolta - arról nincs hír, hogy találtak-e Akannónál kokaint vagy cukrot.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus