Hírmorzsák 2017-02-11 (13:45)

A Knicks nem lép ki a Phil Jacksonnal kötött szerződésből az idény végén. Oakley örökös kitiltást kapott a Madison Square Gardenből - James Dolan szerint az egykori játékosnak alkoholproblémái vannak, nem lett volna szabad a helyére engedni. A Knicks még kevésbé lesz vonzó célpont a szabadügynököknek? Draymond Green történelmet írt - csak a védekezés érdekelte, a támadójáték nem. Alex Len egymeccses eltiltást, Tyler Ulis, Marquese Chriss és Troy Daniels egyenként 15.000 dolláros pénzbüntetést kapott. A Hawks és a Kings kifigurázta a liga twitterstopját.

Manapság a New York Knicks van terítéken leginkább, így velük kezdjük a mai híreket. James Dolan tulajdonos az ESPN New York 98.7 vendége volt tegnap, ahol bejelentette, hogy a csapat biztosan nem lép ki az idény végén Phil Jackson 6 éves szerződéséből - erre a Knicksnek és Jacksonnak is lehetősége lesz, de Dolan szeretné, ha az elnök kitöltené náluk ezt a 6 esztendőt. A tulaj azt is elmondta, hogy minden személyi döntést Jackson hoz meg a továbbiakban is, ő egyáltalán nem szól bele ezekbe a dolgokba.

Közben a New York Post értesülései szerint a Knicks életre szóló kitiltással sújtotta Charles Oakley-t, akit csütörtök hajnalban több biztonsági őr vezetett ki a Madison Square Gardenből a Los Angeles Clippers elleni meccsen. A csapat szerint Oakley részeg volt a csarnokban, és maga az ex-játékos is elmondta Duke Castiglione-nak (Fox5), hogy megivott pár pohárkával a mérkőzés előtt. Dolan azt nyilatkozta Michael Kay-nek (ESPN), hogy nyilvánvaló volt, hogy Oakley egy bizonyos szándékkal érkezett meg a csarnokba, és nem kellett volna eljutnia a helyére sem, nem lett volna szabad, hogy idáig fajuljanak a dolgok. A tulaj azt is hozzátette, hogy a klub alkalmazottait szexuális és rasszista kijelentésekkel illette Oakley, akinek valószínűleg alkohol problémái vannak, mert verbálisan és fizikálisan is folyamatosan próbál másokra nyomást gyakorolni - erről egyébként Alex Spiro, Oakley ügyvédje azt mondta Ian Begley-nek (ESPN), hogy majd a bíróságon tisztázzák ezt a dolgot. Dolan szerint nem feltétlenül örökös Oakley kitiltása az MSG-ből - semmi nem okozna neki nagyobb örömöt, mintha kezet foghatnának, ehhez azonban változtatnia kell az egykori kosarasnak a viselkedésén. Oakley twitterfiókján jelentette be, hogy jövő héten sajtótájékoztatót tart.

Az Oakley-val való bánásmód egyébként a jövőre is komoly hatással lehet - az egyik csapat vezetője szerint a játékosok eddig sem nagyon akartak Dolannek játszani, de az Oakley-féle eset óta ez is teljesen új szintre került. Ugyanez a vezető azt mondta, hogy Dolan volt az oka annak, hogy Kevin Durant esélyt sem adott a Knicksnek tavaly nyáron. Több játékos is megvédte Oakley-t az utóbbi napokban, LeBron James, Chris Paul, Dwyane Wade, legutóbb pedig Reggie Miller, most pedig JR Smith dobott piacra egy új pólót, amit 27 dollárért lehet megvenni ezen a linken.

A liga több büntetést is kiosztott a Phoenix Suns - Memphis Grizzlies mérkőzésen történt balhé miatt. Alex Len ma hajnalban nem léphetett pályára, mert egymeccses eltiltást kapott azért, mert elhagyta a kispadot - ez szigorúan tilos ilyen eseteknél. A pályán lévők közül a Sunstól Tyler Ulis és Marquese Chriss, a Memphistől pedig Troy Daniels 15.000 dolláros pénzbüntetést kapott.

Arról volt már szó reggel, hogy a Golden State Warriors erőcsatára, Draymond Green történelmet írt - ő az első játékos az NBA történetében, aki úgy szerzett tripla-duplát, hogy pontokból nem volt meg neki a 10. Maga az érintett azt nyilatkozta, hogy inkább így szerez tripla-duplát, minthogy quadruple-duplája legyen, annyira nem érdekli a pontszerzés - úgy kezdett neki a meccsnek is, hogy ha jön a támadójáték, az jó, de nem foglalkozik azzal, csak a védekezéssel.

Tegnap délelőtt volt arról szó, hogy a liga kiadott egy emlékeztetőt a csapatoknak, hogy a twitter-fiókjaik ne nagyon szóljanak be az ellenfeleknek vagy a bíróknak. Az Atlanta Hawks és a Sacramento Kings közösségi médiáért felelős részlege azonnal rá is csapott a témára - a Kings a meccs előtt azt írta, hogy a legjobb barátaikat, a Hawkst fogadják, de meccs közben kitettek egy videót Paul Millsapről is, hogy hihetetlen dobást értékesített, az Atlanta pedig többek között az első negyed után tweetelte azt, hogy ne csüggedjen ellenfelük, van még három negyed. Finoman szólva kifigurázták a liga ezen rendelkezését.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus