Hírmorzsák 2017-02-12 (11:30)

Embiid meniscusában van egy kisebb szakadás. Okafort ma hajnalban már nem játszatta a Philly, közel a megegyezés a Pelicansszel? Stan Van Gundy szerint Erik Spoelstránál jelenleg nincs jobb edző a ligában. Rodney Hood az All-Star hétvége előtt már nem lép pályára. Durant komolyabb "boo"-zásra számított. Draymond Green szerint olyan ez a Durant-Thunder viszony, mint mikor szakít valaki a barátnőjével - évek múlva értékelni fogják a szurkolók, amit Durant a csapatért tett. Cuban szerint elérkeztek ahhoz a ponthoz, hogy Dirk Nowitzki már nem a legjobb játékosuk. Oakley nem alkoholista, ő segít az alkoholistáknak. Wade szerint Oakley mindig nagyon segítőkész a játékosokkal. A Magic csak az idény végén értékeli Rob Hennigan GM munkáját. 26 éves korában elhunyt Fab Melo.

A Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid nem véletlenül hagyott ki csapata előző 12 mérkőzéséből 11-et, a gárda GM-je, Bryan Colangelo ugyanis tegnap lenyilatkozta, hogy egy kisebb szakadás van a center meniscusában - igaz, ő azt mondta, hogy még csak szakadásnak sem hívná, de a csontzúzódás mellett látható ez a nagyon apró valami a meniscuson. A hírek szerint ezt nem a január 20-ai meccsen történt esésekor szenvedte el a center, hanem már akkor is megvolt ez a problémája, de nem lehet kizárni azt a változatot sem, hogy akkor szakadt el a meniscusa. Azt egyelőre nem tudni, hogy így az All-Star hétvégén részt vesz-e Embiid, de műteni állítólag nem kell. Maga az érintett azt mondta, hogy most nem egészséges, de nincs itt az ideje annak, hogy elkezdjen türelmetlenkedni.

Ma hajnalban, a Miami Heat elleni mérkőzésen nem játszott Jahlil Okafor sem, David Aldridge (nba.com) információi szerint azért nem, mert előrehaladott tárgyalások folynak már róla más csapatokkal, és nem akarták, hogy megsérüljön. Legutóbb a New Orleans Pelicansszel hozták szóba Okafort, és úgy tudni, hogy velük kerültek a megbeszélések olyan státuszba, hogy a Philly már nem akart kockáztatni.

A Sixers egyébként véget vetett a Heat 13 meccses győzelmi sorozatának, de a floridaiak így is nem várt teljesítményt nyújtottak ez idő alatt. A Detroit Pistons elnöke és vezetőedzője, Stan Van Gundy Vince Ellisnek (Detroit Free Press) azt mondta, hogy szerinte jelenleg nincs Erik Spoelstránál jobb edző a ligában, és csak azért nem foglalkoztak vele eddig az emberek, mert ott volt LeBron James, Dwyane Wade és Chris Bosh a csapatában. SVG azt is hozzátette, hogy szerinte Gregg Popovich minden idők egyik legjobb trénere, Phil Jackson pedig a legjobb. Spoelstrára visszakapcsolva azt mondta, hogy senki nem volt zsinórban négy döntőben, ő pedig igen.

A Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban Tim MacMahonnak (ESPN) Harrison Barnest dicsérte burkoltan. Cuban azt mondta, hogy régóta szóba került már a téma, hogy mikor jön el az idő, amikor Dirk Nowitzki a második legjobb játékosuk lesz, és Cuban szerint túl vannak már ezen.

A sérülésekre térjünk vissza egy kicsit: Tony Jones (The Salt Lake Tribune) jelentette, hogy a Utah Jazz swingmanje, Rodney Hood az All-Star hétvége előtt már nem lép pályára - neki a térde húzódott meg még február 1-jén, az előző 5 meccset ki is hagyta emiatt.

Ma hajnalban megvolt Kevin Durant első visszatérése az Oklahoma City Thunderhez, és természetesen készültek a szurkolók - ezen a linken és ezen a linken megnézhetitek, hogy milyen transzparensekkel és pólókkal fogadták a drukkerek egykori kedvencüket. A süteményes pólókhoz és figurához annyit érdemes tudni, hogy "cupcake" néven szólították az OKC játékosai azokat, akik szerintük puhányak voltak a pályán, ezért kapta most ezt vissza Durant. Steph Currynek és Draymond Greennek annyira megtetszett ez a cupcake póló, hogy haza is vittek egy-egy darabot, Green pedig a sajtótájékoztatón is ebben jelent meg.

Green az ESPN SportsCenter című adásában elmondta, hogy szerinte idővel értékelni fogják a Thunder-drukkerek azt, amit Durant a csapatért tett az évek során. Green szerint olyan ez, mint mikor valaki szakít a barátnőjével - ha utána találkoznak, az első alkalommal megpróbál mindenki tenni valamit, hogy megtudja, hiányzik-e neki, és itt is ugyanez volt a helyzet. Első és talán a második alkalommal is ilyen környezet várja majd a kiscsatárt, de az évek múlásával be fognak gyógyulni ezek a sebek. A magasember azt is hozzátette, hogy Durant az ilyen hangulatból tud táplálkozni, ezt ő pontosan tudja, mert volt az ellenfele is - sokkal jobb, ha valaki kedves vele. Nem okos dolog a trash-talk a többszörös pontkirály ellen, mert akkor egy olyan szörny ébred fel benne, amit nem sokan tudnak megállítani.

Maga Durant azt mondta még a meccs előtt, hogy a szurkolók teszik, amit tenniük kell. Ő minden Thundernél töltött pillanatot nagyon sokra tart, nagyszerű emlékei vannak innen. A legrosszabbra készült fel elmondása szerint, mert tudja, milyenek a drukkerek, főleg Oklahoma Cityben, de megpróbált nem erre figyelni, csak a játékra. KD az összecsapás után azt mondta, hogy kicsit hangosabb "boo"-zásra számított, de élmény volt a másik oldalon lenni - hogy most őt fütyülték ki az OKC szurkolói.

Ugyanide tartozik, hogy a Mahogany Steakhouse-t nem sikerült kibérelnie Durantnek a mérkőzés utánra, mivel a hely tulajdonosa, Dave Osborn megmondta, hogy a Thunder játékosai és szurkolói közül is többen járnak hozzájuk, nem szeretnék, ha emiatt megharagudnának az étteremre, hosszútávon ez nekik nem lenne kifizetődő, akármennyit költene a Golden State náluk. Duranték felajánlották, hogy a Thunder játékosai is bemehetnek, de erre is nemet mondott az étterem tulajdonosa.

Nincs nap New York Knicks nélkül, ma sem ússzátok meg. Mint arról tegnap délután szó volt, a csapat tulajdonosa, James Dolan szerint Charles Oakley alkoholista, Oakley azonban ezt tagadta, sőt, Marc Bermannek (New York Post) azt nyilatkozta, hogy ő segít az alkoholistáknak. Rendszeresen jár a Rebound Institute nevű központba, többek között az egykori Nets-játékossal, Jayson Williamsszel, talán emiatt gondolta Dolan, hogy ő alkoholista, de nem az, Williams viszont igen, őt támogatja abban, hogy leküzdje ezt.

A Chicago Bulls sztárja, Dwyane Wade nyilatkozott Oakley-ról Vincent Goodwillnek (CSN Chicago). Wade szerint jó, ha tudja mindenki, kinek megy neki, Oakley-val nem nagyon lehet így bánni, az pedig nevetséges, hogy olyan emberként festik le, akinek segítségre van szüksége. Wade szerint ha bármelyik játékost megkérdezik a ligában, mind azt fogja mondani, hogy Oakley nagyon rendesen bánt velük - azt is hozzátette Wade, hogy az egykori erőcsatárnak van egy stílusa, erre fel kell készülni, mikor valaki vele kerül kapcsolatba.

Az Orlando Magic vezérigazgazója, Alex Martins Josh Robbinsnak (Orlando Sentinel) a GM, Rob Hennigan állásának biztonságáról beszélt. Martins úgy fogalmazott, hogy soha nem a szezon közben értékelik az alkalmazottaik munkáját, és ez a szokás idén sem fog megváltozni, tehát ha vége az idénynek, akkor majd leülnek és átnézik, ki hogyan teljesített. Hennigan egyébként sok jóra nem számíthat majd akkor sem, mert PO-reményekkel vágtak neki az évnek, de több mint 12 meccsel 50% alatt vannak jelenleg, és Martins és ő is elmondták az utóbbi időben, hogy csalódottak a gárda szereplése miatt - Hennigan egyébként 5 éve GM a floridai klubnál.

A végére pedig egy szomorú hír: a nem is olyan régen (2012, 1/22) még a Boston Celtics által draftolt Fab Melo ma hajnalban, 26 esztendős korában elhunyt. A brazil center hazájában játszott már az Uniceub-BRB-Brasilia csapatában. A Sports Illustrated forrásai szerint a halál oka ismeretlen, de az édesanyja lakásában hunyt el a Syracuse egyetem egykori sztárja.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus