Hírmorzsák 2017-02-13 (21:00)

Brook Lopezért Tyreke Evanst, Langston Galloway-t, Tim Fraziert és egy első körös picket ajánlott a Pelicans. A Cavs elcserélte Chris Andersent, a Hornets már ki is tette keretéből. A Cleveland aggódik Love térde miatt, egy második szakvéleményt is kérnek róla. Matt Barnes szerint Cousinsnak higgadtnak kell maradnia. Új játékosok a nyári BIG3 ligában: Latrell Sprewell, Isiah Rider, Earl Boykins, Brian Cook és Mahmoud Abdul-Rauf. Klay Thompson és Livingston sem játszanak ma a Warriorsnél, holnap este valószínűleg Wade és Zipser sem fog a Bullsnál. 10 napos szerződések: Tobey, McCallum (Hornets), Weber (Warriors).

Az este folyamán beszámoltunk már róla, hogy a Cleveland Cavaliers a Charlotte Hornetshez cserélte Chris Andersent - a részleteket ezen a linken megtaláljátok. A Hornets már ki is tette keretéből Birdmant.

Szorosan ide kapcsolódik, hogy a Charlotte a hírek szerint Ray McCallumnak és Mike Tobey-nak is akar adni egy-egy második 10 napos kontrakust - mindkettő meg is kapta hivatalosan is a papírt, miután Andersen már szabadlistára került. Szintén 10 napos szerződés: a Golden State Warriors másodjára is egy ilyen jellegű megállapodást köt Briante Weberrel - 3 meccsen 11 percet játszott összesen az oaklandieknél.

Térjünk vissza a bajnokhoz még egy kicsit, a hírek szerint ugyanis aggódnak Kevin Love térdsérülése miatt - a vasárnap hajnali, Denver Nuggets elleni összecsapáson, illetve utána panaszkodott az All-Star erőcsatár, hogy fáj a bal térde, és a csapat egy második szakvéleményt is kérni fog az állapotáról. További sérülések. Ma éjszaka a Golden State tartalékos lesz a Denver ellen, mert Klay Thompson a jobb sarka miatt nem játszhat, Shaun Livingston pedig azért nem fog, mert a felesége hamarosan szül. A Chicago Bullsnál mindenkit megvizsgáltak, de senkinél nincs még eredmény - Jimmy Butler (sarok) már edzett kicsit, Nikola Mirotic (hát) nem, Dwyane Wade (csukló) és Paul Zipser (boka) pedig valószínűleg nem játszanak majd a Toronto Raptors ellen holnap este. A Minnesota Timberwolves dobóhátvédjét, Zach LaVine-t holnap műtik - mint ismert, az ACL-térdszalagját kell rendbe hozni a bal térdében.

Michael Scotto (Basketball Insiders) forrásai szerint a New Orleans Pelicans Tyreke Evanst, Langston Galloway-t, Tim Fraziert és egy 2018-as védett első körös ajánlott nemrég Brook Lopezért a Brooklyn Netsnek. Arról nincs hír, hogy mondott-e erre nemet a Nets, illetve most hol tartanak a beszélgetések, de Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy Lopez ára továbbra is több első körös draftjog, alaphangon - itt bukhat meg ez az elképzelés.

A Sacramento Kings kiscsatára, Matt Barnes Yuan Fangnak (ESPN-Tencent) azt nyilatkozta, hogy nagyon hasonlóak DeMarcus Cousinsszal - persze ő kiegészítő, a center pedig sztár, de nagyon hasonló a megítélésük, ezért szerinte tud tanácsokat adni fiatalabb csapattársának. Barnes szerint meg kell dolgozni a pozitív és a negatív megítélésért is - mindketten elég rosszul indultak ilyen szempontból pályafutásuk kezdetén, és bár ő azóta mindent megpróbált, hogy változtasson ezen, mégsem sikerült neki. Barnes szerint Cousinsnak valamennyire alkalmazkodnia kell amellett, hogy önmagának kell lennie, de a legfontosabb, hogy sokkal higgadtabbnak kell maradnia - mint ismert, ma hajnalban a center megkapta a 17. technikaiját is ebben az idényben, a következő után megint jön az automatikus eltiltás. Tudja ő is, hogy nehéz, mert sok faultot ütnek rajta, keveset fújnak be, a túloldalon pedig érdekes személyi hibákat ítélnek ellene, de muszáj, hogy magában rendezze le ezeket a szituációkat, mert ő a csapat első számú játékosa, szülségük van rá a győzelmekhez, a rájátszás eléréséhez.

A végére pedig a BIG3 liga maradt, akik újabb öt játékost jelentettek be: Latrell Sprewell, Isiah Rider, Earl Boykins, Brian Cook és Mahmoud Abdul-Rauf is részt vesznek majd az "öregfiúk" ligában.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus