Hírmorzsák 2017-02-14 (10:50)

LeBron és Blake Griffin a hét játékosai. JR Smith akár már 3 hét múlva is visszatérhet. Mégsem játszik ebben az idényben Ben Simmons? A Nuggets több (alapszakasz-)rekordot állított be, a Spurs egy újat állított fel, a Thunder pedig negatív szezoncsúcsot hozott. A Hawks nem cseréli Millsapet. A Bulls első körös picket vár McDermottért és Robin Lopezért is. Magic Johnson szerint 3-5 év kell a Lakersnek a felemelkedésre, Jim Buss hozza a döntéseket. A Lakers találkozott Larry Sandersszel. Adam Silver (és Michael Jordan) kibékítette James Dolant és Oakley-t. A liga kihirdette az All-Star gála zsákolóversenyének bíráit. A Jazz is eladta a mezreklámját, de egy jótékonysági szervezet is érdekelt lett.

A Cleveland Cavaliers ikonja, LeBron James, illetve a Los Angeles Clippers erőcsatára, Blake Griffin lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. A bajnok 3-1-et teljesített a héten, James pedig 25.5 pontos, 11.3 gólpasszos és 5.8 pattanós statisztikákat hozott össze. Griffin 2-1-es héten van túl csapatával, ami alatt 26.0 pontot, 10.3 pattanót és 9.3 gólpasszt átlagolt - karrierje ötödik tripla-dupláját érte el a Raptors ellen.

Chris Haynes és Dave McMenamin (mindketten ESPN) forrásai szerint a Cavs dobóhátvédje, JR Smith a vártnál gyorsabban gyógyul - elvileg április elejére várták vissza, most azonban úgy tűnik, hogy akár három hét múlva, március közepén is visszatérhet, miután meg kellett műteni a törött jobb hüvelykujját.

Nincsenek ennyire pozitív hírek a Philadelphia Sixers 1/1-esével, Ben Simmonsszal kapcsolatban, Keith Pompey (Philadelphia Inquirer) jelentette ugyanis, hogy egyre kevésbé valószínű, hogy ebben az idényben bemutatkozik a profik között. A gárda vezetőedzője, Brett Brown azt nyilatkozta, hogy bár folyamatosan halad a rehabbal Simmons, elég lassú ütemben, olyan gyorsan, amilyenben a csapat szeretné - félrevezető lenne, ha azt mondaná, hogy az All-Star szünet alatt készen fog állni játékosa arra, hogy 5-az-5 ellen edzzen. Majd ha visszatért mindenki az AS hétvége után, akkor lehet talán jobban megmondani, milyen ütemben kerülhet pályára Simmons.

A napi statisztika a Denver Nuggetshez kapcsolódik, akik 24 hármast dobtak ma hajnalban a Golden State Warriorsnek, ezzel beállították az alapszakaszban egy mérkőzésen egy csapat által értékesített triplák számának rekordját. A 24-es csúcsot most decemberben állította fel a Houston Rockets a New Orleans Pelicans ellen. A Denver 16 hármast szórt az első félidőben, ez is csúcsbeállítás - a Cleveland Cavaliersnek sikerült még ez a szezon korábbi részében, a Portland TrailBlazers ellen. A San Antonio Spurs közben zsinórban 20. pozitív mérlegű szezonját könyvelheti el, miután ma hajnali sikerükkel már 42-13-mal állnak, ez új rekord az NBA-ben - a Utah Jazznek volt sorozatban 19 győztes szezonja 1985-től 2004-ig bezárólag. Az Oklahoma City Thunder zsinórban 24 mezőnydobást hibázott el ma hajnalban, a Washington Wizards ellen, ez új negatív csúcs a ligában ebben az idényben - 9-cel dobták túl az eddigi rekordot.

Az Atlanta Hawks vezetőedzője és elnöke, Mike Budenholzer Chris Vivlamore-nak (Atlanta Journal Constitution) elmondta, hogy Paul Millsap nem megy sehova, ezt nyugodtan leírhatják - mint ismert, Kyle Korver elcserélésének idején voltak olyan hírek, hogy Millsapet is árulja a csapat, de azóta levették a piacról, közölték minden érte érdeklődővel és magával a játékossal is, hogy nem cserélik el a deadline előtt a nyáron szabadügynökké váló erőcsatárt. Millsap annyit mondott erről, hogy Budenholzer mindig egyenes és őszinte volt vele, ezért készpénznek veszi azt, amit főnöke mondott. Felüdülés számára, hogy tudja, nem megy sehova az év vége előtt, úgyhogy most már teljes mértékben a játékra és a győzelmek megszerzésére koncentrálhat.

A Chicago Bullsnál nem ennyire nyugodt a helyzet. Michael Scotto (Basketball Insiders) forrásai szerint Robin Lopez és Doug McDermott cseréje ellen sem tiltakozik a csapat, de mindkét játékos esetében első körös picket szeretnének.

A Los Angeles Lakers régi-új tanácsadója, Magic Johnson a CBS The Morningban azt nyilatkozta, hogy szerinte 3-5 évbe telik, mire újra igazán jó csapat lesz az aranysárga-lila alakulat. Magic szerint most más az NBA, mint az ő idejében, fejleszteni kell a saját játékosokat, mert nem ugyanolyan a a szabadügynök-vándorlás, mint korábban. Jól kell draftolni, aztán viszont azt is el kell érni, hogy a játékost hosszútávra meg lehessen tartani. Luke Walton vezetőedzőt kérdezték erről a tegnapi edzés után, aki annyit mondott, hogy szerinte 3-5 év egy normális ütemtervnek hangzik az újjáépülésre. Johnson az interjúban elmondta, hogy több dologban is fog tanácsokat adni, például hogy hogyan mentorálják a játékosokat, kiket igazoljanak. Azt is elmondta azonban, hogy Jim Buss hozza a döntéseket - neki azt a kérdést tették fel a múlt heti interjújában, hogy szeretné-e ő hozni a döntéseket, amire természetesen igen a válasz, de tanácsadónak van a klubnál, tehát félreértették, amit mondott.

A Lakershez kapcsolódik az is, hogy tegnap találkoztak Larry Sandersszel - Walton annyit mondott róla, hogy egykor nagyszerű blokkoló és pattanózó volt, de ebből olyan nagyon sokat nem tudhattunk meg a Lakers terveiről Sandersszel.

A liga commish-a, Adam Silver az asztalra csapott, éjszaka kiadott egy közleményt, hogy tegnap leült beszélgetni a New York Knicks tulajdonosával, James Dolannel, Charles Oakley-val, és telefonon "ott volt" velük Michael Jordan is a kialakult helyzet miatt. Silver közleménye szerint Dolan és Oakley is elnézést kért a történtek, az azt követő nyilatkozataik, illetve amiatt, hogy negatív színben tüntették fel a Knickst és az NBA-t. Oakley állítólag Dolan vendége lesz a közeljövőben, úgyhogy az eltiltása sem érvényes már a Madison Square Gardenből.

A liga kihirdette a hétvégi All-Star gála zsákolóversenyének bíráit: Gary Payton, David Robinson, Dominique Wilkins, Chris Webber és Alonzo Mourning fognak pontozni.

A Utah Jazz is eladta a mezszponzori helyét, méghozzá a Qualtrics cégnek, amelynek székhelye Utah-ban van, és amely adat-, valamint analytics kutatással foglalkozik. A Qualtrics helyett azonban legalább egy évig a 5 For The Fight jótékonysági szervezet logója lesz látható a Jazz mezén - 5 dolláros adományokkal szeretnének 50 millió dollárt összeszedni, amit a rák elleni harcra használnának.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus