Hírmorzsák 2017-02-14 (20:15)

Love 6 hetet kihagy, mert meg kell műteni a bal térdét. Serge Ibaka a Raptorsnál folytatja. Az Orlando GM-je szerint jogosak az őt ért kritikák. LMA szerint nem helyes, hogy a Warriorsnek 4, nekik pedig csak 1 All-Starjuk van. A Denver a nyáron rámegy Teodosicra. Goran Dragic szerint nem elég tehetségesek, hogy csak támadójátékkal meccseket nyerjenek. Oakley kitiltása az MSG-ből már nem érvényes, de ő azt is akarja, hogy a klub elnézést kérjen a szurkolóktól. Magic Johnson Kobe Bryantet szeretné maga mellé, ha ő lenne a Lakers egyik fejese. A D-Liga jövőre Gatorade League néven fog már futni. Russell Westbrook az új Mountain Dew reklámban (videó).

Arról az este folyamán már beszámoltunk, hogy cserélt a Toronto Raptors és az Orlando Magic, Serge Ibaka már a kanadaiak játékosa - minden részletet megtaláltok ezen a linken! Több hírforrás is megerősítette, hogy Ibakát meg akarja tartani a Raptors hosszútávon is, nemcsak erre az idényre szerezték meg - a GM, Masai Ujiri már régóta megpróbálta "becserkészni" a magasembert.

A Magic GM-je, Rob Hennigan még a csere előtt nyilatkozott Mike Bianchinak (Orlando Sentinel) arról, hogy teljesen jogos az a kritika, amit kap. Senki nem szereti, ha kritizálják, de olyan pozícióban vannak, hogy megítélhető külső szemmel is a teljesítményük, egész egyszerűen ez a dolog a pozíciójukkal együtt jár. Hennigan szerint a szurkolóik jogosan feldúltak és csalódottak, hiszen nem ezt tűzték ki célul az idény előtt - a PO-ba akartak kerülni, most viszont kelet második leggyengébb mérlege az övék.

A nap másik híre az Ibaka-csere mellett a Cleveland Cavaliers erőcsatárához, Kevin Love-hoz kapcsolódik, aki a második szakvélemény után megműtteti bal térdét, így viszont 6 hetes kihagyásra kényszerül - tehát valamikor március legvégén térhet majd vissza. Mindez azt is jelenti, hogy az All-Star gálán nem tud majd részt venni, a keleti csapatba Adam Silver commish-nak kell majd jelölnie egy embert - ha megvan, hogy ki a "pótlék", beszámolunk róla természetesen.

Ha már All-Star, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a San Antonio Spurs magasembere, LaMarcus Aldridge ezzel kapcsolatban nyilatkozott Michael Lee-nek (The Vertical, Yahoo Sports). LMA szerint idősebb már, ezért nem mérges és nem fog panaszkodni, hogy nincs ott a gálán, de szerinte az nem helyes, hogy a Golden State Warriorsnak négy All-Starja van idén, nekik pedig csak egy, pedig alig pár meccsre vannak az oaklandiektől lemaradva. Hozzátette, így legalább tud pihenni, frissebben folytathatja majd a szezont.

Djordje Matic (Novosti) értesülései szerint a Denver Nuggets a nyáron rá fog menni Milos Teodosicra, a szerbek és a CSZKA Moszkva Európa-klasszis irányítójára - a játékmester nyáron szabadügynök lesz. A hírek szerint a San Antonio Spurs és a Los Angeles Clippers is kinézte magának az Euroliga-legendát, de David Pick úgy tudja, hogy nagyjából 10-12 csapat akar majd rámenni az NBA-ből, Matic infói alapján azonban a Denver kész anyagilag is komoly ajánlatot tenni Teodosic elé.

A Miami Heat irányítója, Goran Dragic a ma hajnali, Orlando elleni vereség után azt nyilatkozta, hogy ahhoz nem elég tehetséges a keretük, hogy csak támadójátékkal meccseket tudjanak nyerni, védekezniük és harcolniuk kellene.

Volt arról szó délelőtt, hogy a New York Knicks elnöke, James Dolan újra szívesen látja Charles Oakley-t a Madison Square Gardenben, miután Adam Silverrel leültek mindketten beszélni. Most Stephen A. Smith és Mike Wise (mindketten ESPN) megerősítették, hogy Oakley kitiltása az MSG-ből már nem érvényes, újra látogathatja a Knicks hazai meccseit a klubot korábban 10 évig szolgáló ex-kosaras. Oakley Jeff Goodmannek (ESPN) elmondta, hogy ez nem elég neki - azt szeretné, ha a Knicks elnézést kérne a szurkolóktól, ezt megmondta Silvernek is, Dolannel pedig közölte, hogy egyelőre nem kívánja látogatni a csapat hazai találkozóit.

Arról is volt szó délelőtt, hogy a Los Angeles Lakers új tanácsadója, Magic Johnson lenyilatkozta, hogy Jim Buss hozza a döntéseket az aranysárga-liláknál, viszont az ESPN First Take című adásában azért elmondta, hogy ha ő lenne a főnök, akkor ő bizony alkalmazná Kobe Bryantet valamilyen minőségben - Kobe tudja, mi kell a sikerhez, és ismeri is ezeket a játékosokat. Magic szerint bármennyi ideje lenne Bryantnek a csapatra, ő belemenne az együttműködésbe, csak legyen ő is a klub része. Magic azt is elmondta, hogy mindenkinek egy lapon kell lennie, mert nem a jelen, hanem a jövő az igazán érdekes, ezért egy felé kell húznia a franchise-nak.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Russell Westbrook az új Mountain Dew reklámban:

A végére pedig a D-Liga maradt, ami NBA Gatorade League, azaz G-League néven fog futni a következő idénytől kezdve.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus