Hírmorzsák 2017-02-15 (10:00)

Westbrook és Anthony Davis a Lakersnél kötnek ki? Davis szerint csak annyi a gond a New Orleansszal, hogy mindig sérültek. Wade azért nem maradt a Heatnél, mert Riley meg sem kereste. Cousins szerint magabiztos a Kings, bejuthatnak a PO-ba. A nyáron még Patterson, Powell és az 1/9-es pick volt Ibaka ára. A Celtics nem adta Terry Roziert Ibakáért, azért nem lett az övék a magasember. Ujiri szerint világos volt, hogy négyes poszton erősíteniük kell. Ross köszönetet mondott mindenkinek Torontóban. Teodosicot nem akarja elengedni a CSZKA Moszkva. Durant nem volt vicces kedvében a Nuggets elleni meccs után. TJ McConnell Nic Batumnak szólt be. Colangelo szerint nem volt szerencsés Embiid tánca Meek Mill koncertjén. Lin február 24-én, Eric Gordon ma este térhet vissza. Megműtötték Jabari Parkert.

A tegnap esti Serge Ibaka-cseréhez tartozik, hogy Ryan Wolstat (Toronto Sun) információi szerint Ibakát már tavaly nyáron, az Oklahoma City Thundertől is meg akarta szerezni a Toronto Raptors, de akkor a magasemberért Sam Prestiék még az 1/9-es picket, Patrick Pattersont és Norman Powellt kérték - most olcsóbban megúszta Masai Ujiri a dolgot.

Ehhez a cseréhez kapcsolódik, hogy a Ujiri a cserét megerősítő sajtótájékoztatón azt nyilatkozta, hogy örülnek, hogy ilyen kaliberű játékost tudtak szerezni. Régóta kinézték már maguknak Ibakát, de több csapat kívánságlistáján is ott volt az erőcsatár, ezért nem volt egyszerű cserélniük - szükségük volt egy ilyen stílusú és minőségű kosarasra, meg kellett erősíteniük a keretet. A GM szerint nem kell hozzá atomfizikusnak lenni, hogy lássa valaki, a négyes poszton voltak gondjaik, ott javítani kellett a kereten, márpedig szerinte Ibaka a jobb erőcsatárok közé tartozik.

A csere másik résztvevője, Terrence Ross twitteren és instagramon is köszönetet mondott a csapatnak, a szurkolóknak és mindenkinek a kanadaiaknál, szerinte nem is kerülhetett volna jobb helyre a draft után. Ross azt mondta Ben Gollivernek (Sports Illustated), hogy vegyes érzései vannak, mert megszerette Torontót, és köszöni a lehetőséget, hogy ott játszhatott. Nagy élmény volt zsinórban három évig a rájátszásban szerepelni, értékes tapasztalatokat szerzett - ezeket szeretné kamatoztatni most Orlandóban. Szeretne a Magicnél a pálya mindkét oldalán jól teljesíteni - a tehetség megvan Orlandóban, és szerinte sokat tud segíteni új csapatának, mint shooter.

Ugyancsak ehhez a tranzakcióhoz kapcsolódik, hogy Jared Weiss és Keith Smith (mindketten CelticsBlog) értesülései szerint a Boston Celticsszel is tárgyalt a Magic Ibakáról, de ott bukott meg a dolog, hogy Danny Ainge nem volt hajlandó feláldozni Terry Roziert - nem akartak értéket adni egy nyáron szabadügynökké váló játékosért, mert úgy érezték, vele sem lesznek bajnokesélyesek.

A New Orleans Pelicans sztárja, Anthony Davis a nemzetközi sajtóval beszélgetett, és az egyik kérdezőnek azt válaszolta, hogy egyáltalán nem tervezi, hogy elhagyja a csapatot, ezt nyugodtan írják le. Egy másik újságíró arra a híresztelésre kérdezett rá, miszerint Russell Westbrookkal együtt a Los Angeles Lakershez fognak szerződni - ez a Bleacher Reportnál merült fel a hét elején egy Davis és Westbrook ügynökéhez közeli forrás által. Davis erre annyit válaszolt, hogy nem foglalkozik pletykákkal - nem tudja, ki terjeszt ilyen híreket, vagy egyáltalán hogyan jött fel mindez, de ő a Pelicans játékosa. Még egyszer felvetették neki, hogy talán a környezetváltás tenne legjobbat karrierjének, de erre is csak annyit mondott, hogy tetszik neki a jelenlegi csapat, az egyetlen gond, hogy lényegében mindig sérültek - nehéz úgy teljesíteni, hogy a legjobbjaik közül folyamatosan az oldalvonal mellé szorul valaki.

A Sacramento Kings centere, DeMarcus Cousins még a ma hajnali, Lakers elleni győzelem előtt a Doug Goettlieb Show-ban elmondta, hogy szerinte nagyon közel vannak a rájátszáshoz - a csapat nagyon magabiztos, úgy érzik, elérhető cél számukra a PO. A Kings egyébként a mostani győzelmével 24-32-n áll a főcsoport 9. pozíciójában, 1.5 meccsre vannak lemaradva a nyugati 8. helyen 25-30-cal tanyázó Denver Nuggets mögött.

A Chicago Bulls dobóhátvédje, Dwyane Wade Adrian Wojnarowski podcastjének vendége volt a héten, és a Miami Heattől való távozásának okairól, körülményeiről is beszélt. Wade elmondása szerint tudja, hogy Mickey Arisoné a floridai klub, de Pat Riley vezeti azt. Imádja Riley-t, és tudja, hogy Riley is őt, de az, hogy egyáltalán nem beszélt vele az elnök a szabadügynök-piac alatt, nagyon fájt neki - ez döntő faktor volt távozásában, mert Riley nem éreztette vele, hogy azt szeretné, ha maradna. Az Arison család imádta, azt akarták, hogy maradjon, ahogyan Erik Spoelstra vezetőedző is, de ezt nem hallotta attól az embertől, akitől kellett volna - ezt meg is mondta Riley-nak, és ezért érezte úgy, hogy váltania kell. Tudja, hogy ez a liga üzlet, de ő is csak ember - várta, hogy az elnök majd találkozik vagy beszél vele, csinál valamit, de ez sosem történt meg, ez pedig nem az a Riley, akit ő ismer. Mindenki érezni szeretné, hogy akarják, és ő pont attól az embertől nem érezte ezt, akitől akarta volna.

Tegnap este volt szó arról, hogy Milos Teodosicra rá akar mozdulni a nyáron a Denver Nuggets, de több NBA csapat is szeretné megszerezni a szerb klasszist, David Pick forrásai szerint azonban a CSZKA Moszkva nem akarja elengedni játékmesterét. Teodosic szerződése a nyáron lejár, most 2.5 millió dollárt keres, de az orosz sztárklub olyan új megállapodást akar kötni vele, amivel a valaha volt legjobban fizetett Euroliga-játékos lenne. A hírek szerint egészen biztosan több mint évi 3 millió dollár kell ahhoz, hogy Teodosic áttegye székhelyét a tengerentúlra.

Voltak üzengetések ide-oda. Tegnap hajnalban a Denver Nuggets szétdobta a Golden State Warriorst, a meccs után pedig az egyik néző odakiabálta Kevin Durantnek, hogy "találkozunk a rájátszásban", mire a kiscsatár válaszolt egy nem éppen irodalmi stílusban megfogalmazott "ja, majd kisöprünk benneteket"-tel.

Szintén tegnap hajnalban volt egy Charlotte Hornets - Philadelphia Sixers összecsapás, amelyen a vendégek győztek. Még vasárnap nyilatkozta azt a Hornets dobóhátvédje, Nic Batum Scott Fowlernek (Charlotte Observer), hogy egészen biztosan megnyerik ezt a találkozót, erre reagált az ütközet után TJ McConnell annyival, hogy "ezt garantáld". Az irányító szerint nem lehet átnézni rajtuk, már nem azt a csapatot alkotják, aki ellen garantálni lehet a sikert, vagy ha valaki ezt teszi, akkor jobb, ha megteszi az ehhez szükséges dolgokat a pályán is. McConnell elmondása szerint kiváló csapatuk van, és tovább fognak harcolni.

A Sixersnél a térdsérüléssel bajlódó Joel Embiid is reflektorfénybe került, miután múlt hét pénteken a Meek Mill koncerten a színpadon parádézott. A klub GM-je, Bryan Colangelo azt nyilatkozta másnap a riportereknek, hogy nem volt jó erre kelni szombat reggel, mert már akkor tudta, hogy milyen pletykákat indíthat ez el - Embiid egyrészt sérüléssel együtt szórakozik, ami hajaz Andrew Bynum bowlingozására, másrészt a kétéves rehabja alatt voltak olyan híresztelések, hogy a munkamorálja és a fegyelme nem a legjobb, ezeknek adhatott táptalajt a mostani eset. Colangelo elmondása szerint megérti az aggódókat, és talán átlépett egy határt Embiid, de azt is hozzátette, hogy nehéz a centernek azt mondani, hogy valamit nem csinált jól, annyira jó karakter emberileg.

A sérültlistához tartozik, hogy a Brooklyn Nets irányítója, Jeremy Lin tegnap elkezdte az edzéseket, és az All-Star hétvége után, február 24-én, a Denver Nuggets elleni találkozón újra pályára léphet - combhajlító-húzódása miatt összesen 12 meccsen szerepelt Lin ebben a szezonban. A Houston Rocketsnél Eric Gordon tegnap tréningezett, így ma este bevethető lesz a Miami Heat ellen. A Milwaukee Bucks csatárát, Jabari Parkert megműtötték - az ACL térdszalagját kellett újra rendbe rakni, és arról már korábban írtunk, hogy 12 hónap lesz a rehabja.

A hatékonyság-listát továbbra is a Golden State Warriors vezeti (100 támadásra vetítve 12.5 ponttal többet dobnak, mint amennyit kapnak) a San Antonio Spurs (+8.4) és a Houston Rockets előtt (+6.7) - a teljes listát ezen a linken megnézhetitek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus