Hírmorzsák 2017-02-16 (21:30)

Vince Carter az örökranglista 23. helyén, Iversont előzte meg. Melo megy Love helyett az All-Star gálára, Willy Hernangomez pótolja Mudiay-t a fiatalok meccsén. Love legalább három meccset játszott a sérült térdével. Rose-t már nem a nagy szerződés motiválja. Draymond Green szerint Dolannek rabszolgatartó mentalitása van - szerinte senki nem akar a Knicksben játszani. Ben Simmons pályára lép ebben az idényben, csak még a Sixers sem tudja, mikor. A Lakers aktív a deadline előtt. A Pistons le akarta igazolni Ferrellt az edzőtábor után.

Arról reggel beszámoltunk már, hogy Carmelo Anthony helyettesíti majd Kevin Love-ot az All-Star gála főmeccsén. Szintén az All-Star gálához tartozik, hogy a Knicks másik játékosa, Willy Hernangomez is ott lesz az AS hétvégén, ő helyettesíti Emmanuel Mudiay-t a Rising Stars meccsen.

A napi statisztika ma egy legendáé: Vince Carter fellépett az örökranglista 23. helyére, Allen Iversont előzte meg a pontok tekintetében, már 24371 ponttal áll a Memphis Grizzlies játékosa.

A Cleveland Cavaliers magasemberéhez kapcsolódik, hogy Dave McMenamin (ESPN) forrásai szerint Love legalább három mérkőzést sérült bal térddel játszott. Tyronn Lue azt nyilatkozta, hogy már korábban is fájt Love térde, aztán amikor eljutottak egy bizonyos pontra, akkor jött az MRI és a döntés a műtétről - az egyik sérülten lejátszott meccse egyébként az volt, amikor az Oklahoma City Thunder ellen back-to-back második napján játszottak. Eredetileg ezen a találkozón pihentette volna három sztárját Lue, az ezt firtató kérdésre pedig azt válaszolta a tréner, hogy a továbbiakban mindenki megkapja majd a megfelelő pihenőjét, függetlenül attól, hogy Love nem bevethető.

A New Yorknál nemcsak Melo került be a hírekbe, Derrick Rose ugyanis Stefan Bondynak (New York Daily News) elmondta, hogy nem a nagy szerződés lehetősége motiválja. Őt mindig a játék és az inspirálta igazán, hogy a legjobb akart lenni - persze nem mellékes a pénz sem, főleg egy olyas valakinek, aki olyan körülmények között nőtt fel, mint ő, nem lehet átnézni az NBA ezen részén sem, de ő már annak is nagyon örül, hogy megmutathatja, mit tud és mennyit ér. Úgy érzi, hogy bárkivel fel tudja venni a versenyt, és azt szeretné, ha azt látnák az emberek, hogy még mindig tud játszani, nem erőlködik.

A Knicksről nyilatkozott a Golden State Warriors erőcsatára, Draymond Green is Marcus Thompson II-nek (San Jose Mercury News), illetve konkrétabban a Charles Oakley-féle balhéról. Green szerint Oakley egy legenda, így is kellene bánni vele, és alapvetően már azt sem értette, hogy neki miért kell jegyet venni a Madison Square Gardenben. Amíg a csapatért dolgozott, addig jó volt, de most, hogy megszólta valamiért a franchise-t, már nem jó? Green szerint ez rabszolgatartó mentalitás James Dolan tulajdonostól. Akkor megfelelt neki Oakley, amikor az ellenfeleket törte össze, mindezt a Knicksért, de most, hogy elmondta, amit érzett, már problémának tekintik. Green elmondása szerint nem ismer olyan játékost, aki a Knickshez akarna menni.

A Philadelphia Sixersnél Ben Simmons körül óriási ködösítés megy egész évben, Brett Brown vezetőedző pedig Jeff Goodmannek (ESPN) elmondta, hogy a terveik szerint játszani fog idén az ausztrál 1/1-es, csak még azt nem tudják ők sem, hogy mikor. Ettől függetlenül a tréner kihangsúlyozta még egyszer, hogy ő úgy számol, hogy Simmons bevethető lesz ebben a szezonban, és maga a játékos is, nagyon motivált. Már fut, ugrál, a dinamikus betöréseket is gyakorolja, de egyelőre kontakttal együtt még nem edzhet - egyénileg tréningezik és az 5-a-0-ra vezetett gyakorlatokat végzi jelenleg.

A Los Angeles Lakers GM-je, Mitch Kupchak a Los Angeles Timesnak azt nyilatkozta, hogy aktívak a deadline előtt, azok voltak a korábbi években is, de az utóbbi 2-3 évhez viszonyítva sokkal több komoly beszélgetést folytatnak más csapatokkal - szerinte ez azért van, mert idén jóval több tehetséges játékosuk van a keretben, mint az utóbbi 3-4 évben bármikor, és irántuk sokan érdeklődnek. Lou Williams elcseréléséről több pletyka is felmerült már, de maga az érintett azt nyilatkozta, hogy ő régimódi ilyen szempontból, csak a játék érdekli, és annak a csapatnak játszik, amelyiknek a meze rajta van, a felmerülő lehetőségekkel nem foglalkozik. Kupchak azt is elmondta, hogy elképzelhető, hogy semmit nem csinálnak, mert a jelenlegi állomány is nagyon tetszik neki.

A Detroit Pistons elnöke és vezetőedzője, Stan Van Gundy Aaron McCann-nek (MLive) azt nyilatkozta, hogy megpróbálták leigazolni Yogi Ferrellt az edzőtábor végén egy részben garantált szerződéssel, mikor kitették keretükből Lorenzo Brownt és Ray McCallumot. SVG szerint nem draftolták Ferrellt, de szerették volna megszerezni, csak jött a Brooklyn, akik lecsaptak a hátvédre. Onnan kitették, a Dallas leigazolta, azóta pedig kiválóan játszik - 14.2 pontot átlagol jelenleg a Mavericksnél.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus