Hírmorzsák 2017-02-17 (10:05)

Rose-t több csapat is potenciális cserecélpontnak tekinti a deadline előtt. Embiid abba akarta hagyni a kosárlabdát a sérülései és a testvére halála miatt. Ben Simmons lába nem gyógyult meg teljesen? Isaiah Thomas szerint a Bulls-játékosok is meglepődtek a ma hajnali Bulls-Celtics végén befújt faulton, Smart szerint mindent tökéletesen csinált, Butler szerint a fault az fault. Cousins maradni akar a Kingsnél. Malachi Richardson 4-6 hétre kiesett. Anthony Davis is próbálja meggyőzni Jrue Holiday-t, hogy maradjon a Pelicansnél. Shane Battier a Heat szakmai stábjában folytatja.

Ian Begley (ESPN) forrásai szerint több csapat is lehetséges célpontnak tekinti a New York Knicks irányítóját, Derrick Rose-t a deadline előtt - 21.3 millió dolláros lejáró szerződése van, de aki megszerzi még most, annál lesznek a Bird-jogai a nyáron. Rose annyit mondott ezzel kapcsolatban, hogy szeret New Yorkban lenni, de sosem lehet tudni, mi fog történni - neki annyi a feladata, hogy a lehető legkeményebben játsszon.

A Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid az ESPN Radiónak lenyilatkozta, amiről egyébként már korábban is beszélt a Sports Illustratednek - a folyamatos lábsérülései, műtétei, a kétéves kihagyása és a testvére 2014-es halála miatt erősen gondolkodott azon, hogy abbahagyja a kosárlabdázást, hazamegy és mindent maga mögött hagy. Embiid saját elmondása szerint nagyon mélyen volt - az, hogy visszatérhetett, és hogy esélye van arra, hogy az Év Újonca legyen, kárpótlás azokért az áldozatokért, amiket hozott. A center szerint úgy kezdett neki a szezonnak, hogy csak élvezni akarta a játékot, ez volt az egyetlen célja.

Szintén a Sixershez kapcsolódik, hogy Keith Pompey (Philly.com) információi szerint a legutóbbi vizsgálatok alapján Ben Simmons törött lába még nem teljesen gyógyult meg.

A ma hajnali Chicago Bulls - Boston Celtics meccs végjátékáról olvashattatok és láthattátok is, hogy egy véleményes fújással nyert a Chicago. A találkozó után a Celtics irányítója, Isaiah Thomas azt mondta a riportereknek, hogy pocsék fújás volt, és ezen bukták el a meccset. Ő azt hitte, nyertek, be is rohant, aztán látta, hogy a játékvezető szabálytalanságot jelez, de szerinte még a Bulls játékosai is meglepődtek a dolgon, és nagyon rossz érzés, mikor egy ilyen döntés miatt kap ki a csapat. A faultot elkövető Marcus Smart annyit mondott, hogy Jimmy Butler bekiabálta, hogy "nem volt fault?", és mikor ezt megtette, akkor jelzett a bíró is szabálytalanságot, ő meg nem hitte el, ami történt. A liga legjobb védőjének tartja magát Smart, úgy érzi, most is mindent jól csinált, és azért büntették, mert jól védekezett. Butler annyit mondott, hogy a fault az fault, Smart megütötte a könyökét.

A Sacramento Kings centere, DeMarcus Cousins Ramona Shelburne-nek (ESPN) elmondta, hogy szeretné a Kingsnél befejezni pályafutását, azt, ha a franchise visszavonultatná a mezszámát majd karrierje lezárását követően, illetve már Sacramentót tekinti otthonának. Cousins elmondása szerint boldog, a Kingsnél akar maradni, mert szerinte jó irányba indultak el ebben az idényben, ráadásul most játszanak a legjobban. Magabiztosak, hisznek a rájátszásba kerülésben, és egész évben ez volt a mentalitásuk, hogy rajtuk múlik, bekerülnek-e a PO-ba. A hűség és az őszinteség nagyon fontos számára - nehéz megszokni, de ez a liga egy üzlet, és nem lehetnek túl nagy elvárásai mondjuk bizalmi kérdésekben. Azt is elmondta Cousins, hogy néha még meglepődik emiatt egy-egy dolgon, de már nem döbbenti meg igazán semmi.

A Kingshez tartozik az is, hogy Malachi Richardson részleges szakadást szenvedett a combhajlítójában a Golden State Warriors elleni összecsapás negyedik negyedében, így 4-6 hetes kihagyásra kényszerül. Az újonc dobóhátvéd egyébként is csak 22 találkozón szerepelt eddig, 10.6 percet átlagolt ezeken a mérkőzéseken.

A New Orleans Pelicans tavaly hosszabbító sztárja, Anthony Davis sokadjára mondta el, hogy maradni akar jelenlegi csapatánál. Davis Marc Steinnek (ESPN) azt nyilatkozta, hogy ha a lelépésen gondolkodna, nem hosszabbított volna - azért játszik, hogy a Pelicans nyerő csapat legyen, és visszategye a franchise-t a liga térképére. A magasember elmondása szerint aktívan részt vesz majd a csapat nyári próbálkozásainál, például Jrue Holiday meggyőzésénél, hogy maradjon az együttesnél. Davis szerint már most is ezt csinálja, folyamatosan beszél az irányítóval, aki persze a saját döntését fogja meghozni, de nagyon szeretnék, ha maradna. Most az a fontos, hogy minél több mérkőzést nyerjenek, aztán remélhetőleg Holiday marad a nyár után is.

A Miami Heat stábjában folytatja korábbi játékosuk, Shane Battier, aki a játékosok és az analitika fejlesztésével fog foglalkozni, hogy minél jobban fel tudja mérni a floridai franchise a tehetségeket a szabadügynökök, a draftolandó játékosok és a jelenlegi Heat játékosok között is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus