Hírmorzsák 2017-02-19 (21:30)

A Celtics és a Bulls újra tárgyaltak Butlerről, de nem jutottak messzire - a Chicagónál nem tudják, teljes rebuildet akarnak-e. A Suns Knightot, Tyson Chandlert és Tuckert is árulja. A Melo iránt érdeklődő csapatok úgy gondolják, Anthony marad a Knicksben. A Clippers és a Thunder Wilson Chandler iránt érdeklődik. A Wizards Lou Williamst és Bojan Bogdanovicot nézte ki magának. A Cavs elérhetővé tette Shumpertet, a Timberwolves érdeklődik iránta. Embiid jövőre az All-Star gála összes versenyszámában indulni akar, kivéve a zsákolóversenyt. Pierce szerint ki kellene tiltani a zsákolóversenyről a kellékeket, hogy megint csak a húzásokról szóljon ez a viadal. Isaiah Thomas alig hitte el, hogy találkozott Michael Jordannel és megdicsérte őt minden idők legnagyobbja.

Délelőtt volt már róla szó, hogy a Boston Celtics csak akkor hajlandó hosszútávon capspace-t feláldozni, ha Jimmy Butlert vagy Paul George-ot megszerezhetik. Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint a Boston megint felvette a kapcsolatot a Chicago Bullsszal Butler miatt, de nem jutottak messzire a tárgyalások. A Bulls vezetőségében és tulajdonosi körében nincs teljes egyetértés arról, hogy teljes újjáépülésbe kell-e kezdeniük vagy sem, de a Butler körüli pletykák valószínűleg a csütörtöki deadline-ig állandóak lesznek.

Arról is volt szó délelőtt, hogy Dikembe Mutombo csak csóválta a fejét a zsákolóverseny színvonala miatt. Paul Pierce-nek is megvolt a véleménye - ő twitteren azt írta, hogy minden kelléket ki kellene tiltani a versenyről, hogy megint csak a húzásokról szóljon ez az egész.

Szintén Wojnarowski jelentette, hogy a Phoenix Suns továbbra is árulja Brandon Knightot, Tyson Chandlert és PJ Tuckert draftjogokért és fiatalokért - a hátvédet két éve szerezték a deadline előtt, és azon a nyáron hosszabbítottak vele, de mindhármukat jó ideje olvasni már a cserepletykák rovatban.

Az a hír is Wojnarowskihoz kapcsolható, hogy a Carmelo Anthony iránt érdeklődő vagy a vele szóba hozott klubok elkezdtek más irányba tárgyalni, mert úgy gondolják, hogy a kiscsatár marad a New York Knicks játékosa - mint ismert, Melónak no-trade vétójoga van. A hírek szerint Anthony idény közben nem nagyon akar csapatot váltani, a Knicks pedig még mindig nem kereste meg egyetlen konkrét csereötlettel sem. Wojnarowski úgy tudja, hogy a Los Angeles Clippers könnyedén szóba kerülhet vele kapcsolatban újra a nyár folyamán - náluk egyébként Chris Paul, Blake Griffin és JJ Redick is szabadügynök lesz/lehet.

Mondani sem kell, hogy Wojnarowskitól származik az az info is, hogy a Clippers és az Oklahoma City Thunder érdeklődnek Wilson Chandler iránt - mindkét gárda szeretne inkább "vásárló", mint "eladó" lenni a deadline-nál, de egyik gárdának sincs túl sok cserealapja. A Thunder korábban Rudy Gay iránt is érdeklődött, még mielőtt a Sacramento Kings kiscsatára befejezte volna az idényt egy sérülés miatt.

És Wojnarowskihoz tartozik az is, hogy a Washington Wizards hajlandó elcserélni első körös pickjét akkor is, ha olyan játékost kapnak, aki csak ebben az idényben tud segíteni nekik, tehát aki lejáró. A Wizards kezdőötöse kiváló, de a hírek szerint ők is tudják, hogy rövid a kispad, mélyíteni akarják a keretet - tavaly februárban Markieff Morrisért cseréltek egyébként az első körös pickjükkel. Állítólag két embert ki is néztek maguknak, a Los Angeles Lakerstől Lou Williamst, illetve a Brooklyn Netstől Bojan Bogdanovicot.

Azt a hírt már az ESPN hozta, hogy a Cleveland Cavaliers elérhetővé tette Iman Shumpertet, és a hírek szerint a Minnesota Timberwolves érdeklődik a leghevesebben a védekező specialista dobóhátvéd iránt.

A végére pedig Michael Jordan maradt, aki tegnap előtt ünnepelte 54. születésnapját, az All-Star gálán pedig természetesen találkozott a játékosokkal is. Egyrészt Joel Embiiddel készült egy közös fotó - a Philadelphia Sixers centere egyébként Marc Steinnek (ESPN) elmondta, hogy jövőre az AS-hétvége minden versenyszámában indulni akar, kivéve a zsákolóversenyt.

Másrészt a Boston sztárja, Isaiah Thomas alig hitte el, hogy találkozott Jordannel - ő is kitett egy képet instagramra. Thomas elmondása szerint Jordan azt mondta neki, hogy figyeli a teljesítményét, és csak így tovább, persze kivéve a Charlotte Hornets elleni meccseken. Thomas azt nyilatkozta ezután Gary Washburnnek (Boston Globe), hogy a legnagyobb dolog az volt neki, hogy Jordan azt mondta, felfigyelt arra, amit csinál - ez természetesen motiválja, hiszen MJ minden idők legnagyobbja, úgyhogy valamit tényleg jól csinálhat, ha ezt mondta neki a Hornets tulaja.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus