Hírmorzsák 2017-02-20 (20:45)

John Calipari nem lesz a Pelicans edzője, hiába került a csapathoz Davis mellé Cousins is. Vivek Ranadive szerint Buddy Hieldben Steph Curry szintű potenciál van. Cousins 30 milliót bukott azzal, hogy nem tudott a Kingsnél hosszabbítani. Matt Barnest kiteszi a Sacramento a keretéből. A Kings árulja McLemore-t, Afflalót és Collisont is. Anthony Davis szerint jobb már nem jöhet az AS-MVP címe és Cousins megszerzése után. A Raptors swingmant keres. Butlerért előkelő helyre szóló draftpickek és fiatal, de bizonyított játékosok kellenek a Bullsnak. A Celtics kinézte magának PJ Tuckert is. Wilson Chandler iránt érdeklődik a Houston is. Samuel L. Jackson szerint Kyrie Irvingnek dealert kell cserélnie.

A reggeli DeMarcus Cousins-féle csere körül forog természetesen az NBA még. A center nagyjából 30 millió dollárt bukott azzal, hogy nem tudott szupermaximumot kötni a Sacramento Kingsszel - a New Orleans Pelicansnél 5 évre 180 millió dollár környékén hosszabbíthat, a Kingsnél 209 millió környékén tehette volna meg mindezt. Érdekességként meg lehet említeni, hogy a cserét a 2k17 nem engedi át a Sacramento oldaláról.

Chris Mannix (The Vertical, Yahoo Sports) forrásai szerint Vivek Ranadive tulajdonos évek óta nagy rajongója Buddy Hield játékának. Baxter Holmes (Boston Globe) úgy tudja, hogy az indiai tulaj úgy gondolja, Hieldben Steph Curry szintű potenciál van.

A Kingsnek ki kell tennie valakit, hogy beférjenek a maximum 15 fős keretbe a cserével együtt is - ez a valaki Marc Stein (ESPN) értesülései szerint Matt Barnes lesz, aki a nyáron 2 évre 12.4 millió dollárért írt alá. Mivel a második éve játékosopciós, így ha nem veszi fel senki a szabadlistáról a jelenlegi szerződésével, és nem köt ilyen, vagy ehhez hasonló megállapodást utána egyik csapattal sem, akkor a Sacramento az ő bérét, illetve annak egy nagy részét is állja a következő másfél évben.

Szintén a kaliforniai együtteshez kapcsolható, hogy Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint árulják két lejáró szerződésű hátvédjüket, Darren Collisont, illetve Ben McLemore-t, valamint a jövőre 12.5 millió dolláros, de nem garantált szerződéssel bíró Arron Afflalót is. A hírek szerint újonc szerződésen lévő kosarasokat és draftjogokat szeretnének értük cserébe.

A csere másik résztvevője, a Pelicans sztárja, Anthony Davis azt nyilatkozta Jeff Goodmannek (ESPN), hogy először az All-Star MVP cím, aztán Boogie megszerzése, ennél sokkal jobb már nem jöhet - ők egyébként játszottak egy csapatban már a válogatottban.

Cousins és Davis is John Calipari játékosa volt a Kentucky-n, az egyetemi legenda pedig mindkét játékos családjával fotózkodott az All-Star hétvége alatt, de a The Dan Patrick Show-ban elmondta, hogy nem lesz a New Orleans vezetőedzője. A tréner úgy gondolja, hogy az a pláne ebben a két kosarasban, hogy mindketten magasemberek, tehetségesek és képzettek, mégis nagyon más a játékuk. Calipari azt is hozzátette, hogy időbe fog telni, mire összeszoknak majd, kitapasztalják, hogyan tudják egymást maximálisan kihasználni a pályán, úgyhogy mindenkit türelemre intett.

Gery Woelfel (Racine Journal Times) forrásai szerint a Toronto Raptors sem fejezte be azzal, hogy megszerezték Serge Ibakát, mindenképpen akarnak szerezni még egy swingmant is a deadline előtt.

A Boston Celticsszel kapcsolatban két hír látott napvilágot. Egyrészt Jimmy Butlert a napokban is összehozták velük - A. Sherrod Blakely (CSNNE) értesülései szerint a Chicago Bulls előkelő helyre szóló draftjogokat és fiatal, de már bizonyított játékosokat vár érte cserébe, de ebben semmi újdonság nincs, ezt várták eddig is. Sean Deveney (Sporting News) pedig úgy tudja, hogy elég élénken érdeklődik a Boston PJ Tucker iránt - ő lehet a B-opció, ha Butlert nem sikerül megszerezniük.

A Raptors egyik kiszemeltje Wilson Chandler lehet, Chris Haynes (ESPN) jelentette azonban, hogy a Los Angeles Clippers és az Oklahoma City Thunder mellett a Houston Rockets is nézegeti a Denver Nuggets kiscsatár-erőcsatár átmenetét - Chandler iránt elég komoly kereslet lehet majd a csütörtöki cserehatáridőig.

A végére pedig Samuel L. Jackson maradt, akitől megkérdezték, hogy mi a véleménye arról, hogy Kyrie Irving szerint a föld lapos. A színész azt válaszolta, hogy Irvingnek új dealert kell keresnie - legalábbis attól az embertől ne vásároljon több anyagot, akitől most vesz.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus