Hírmorzsák 2017-02-21 (08:45)

A Minny megkereste a Knickst egy Rose-Rubio cserével, a Pistons is beszállhat harmadik félként Reggie Jacksonnal. Jelenleg úgy néz ki, Butler marad a Bullsnál. A Chicago árulja Miroticot, a Clippers lehet a célállomás. A Celtics és a Clippers Blake Griffin cseréjéről beszélgettek. Brad Stevens nem akarta edzeni Cousinst, Isaiah Thomas sem kardoskodott a megszerzéséért. Brook Lopez iránt a Pacers is érdeklődik. Gallinariért és Wilson Chandlerért első köröst és további jogot kér a Nuggets más pick cseréjére. A Mavs hajlandó átvenni fizetést, ha draftjogot kap érte. A Jazz árulja Favorst. A Minnesota érdeklődik Tony Snell iránt. Cousinst nem a legelegánsabban búcsúztatta Divac, két napja volt jobb ajánlata is a centerért. A Suns cserélt volna Cousinsért, de nem a jelenlegi magjuk megbontásával. A Pelicansnél nyílt edzés lesz szabadügynök hátvédeknek. 2013 óta ez volt a legnézettebb All-Star gála.

Brian Windhorst (ESPN) jelentette, hogy a Minnesota Timberwolves megkereste a New York Knickst egy Derrick Rose és Ricky Rubio köré épülő cseréről - Rose játszott anno Tom Thibodeau irányítása alatt, de a lényeg az, hogy ő lejáró szerződés, míg Rubiónak még 2 éve van ezután a szezon után összesen 29.1 millió dollár értékben. A spanyol játékmestert egy ideje árulja már a Minny, mivel Kris Dunnt szeretnék hosszútávon egyes poszton látni, és Windhost úgy tudja, hogy a Detroit Pistons is bekerült a beszélgetésekbe, Reggie Jackson mehet New Yorkba egy háromcsapatos csere keretein belül - ebben az esetben Rubio természetesen a Pistons játékosa lenne.

Szintén a Wolveshoz tartozik, hogy Tom Thibodeau egy másik ex-játékosáért is cserélhet, Zach Lowe (ESPN) információi szerint a Minnesota érdeklődik Tony Snell iránt is.

Ha már a Chicago, akkor itt lehet megjegyezni, hogy KC Johnson (Chicago Tribune) értesülései szerint a Jimmy Butlert körülvevő személyek úgy gondolják, hogy a Bulls nem cseréli el a swingmant a deadline előtt - a Bulls és a Boston Celtics nyár óta nem tárgyaltak komolyan Butlerről. Maga az érintett a vasárnapi All-Star meccs után azt mondta, hogy nem aggódhat emiatt, nem is fél a cserétől. Azt nem mondja, hogy nem cserélhető, de nem törődik ezzel - reményei szerint nem fogják másik csapathoz postázni, de nincs rá befolyása.

Ugyancsak a Chicagóhoz tartozik, hogy az előbb említett KC Johnson forrásai szerint Nikola Miroticot viszont agresszíven árulja a csapat - a montenegrói-spanyol erőcsatár a nyáron korlátozott szabadügynök lesz. Az egyik lehetséges célpont a Los Angeles Clippers az esetében.

Ha már szóba kerültek Doc Riversék és a Celtics, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Zach Lowe úgy tudja, a két gárda beszélgetett ebben a szezonban Blake Griffin elcseréléséről, de jelenleg elég kevés esély van arra, hogy ez be is következik. Az erőcsatár szabadügynök lesz a nyáron, és a Celtics beszélni akar vele, mielőtt egy ilyen cserébe belemennének. A Clippers a hírek szerint Jae Crowdert, Marcus Smartot vagy Avery Bradley-t és több első körös picket akar Griffinért.

Szintén Zach Lowe jelentette, hogy a csapatok már rakhatnak védettséget más csapatok hozzájuk cserélt pickjeire is, ez új szabály az új kollektív szerződésben. Saját elcserélt draftjogra eddig is megtehették ezt, de mostantól például a Celtics továbbcserélheti a Brooklyn Netstől kapott első körösét mondjuk Top2 védettséggel.

Peter Vecsey (nba.com) információi szerint több csapat, köztük az Indiana Pacers is érdeklődik a Brooklyn centere, Brook Lopez iránt.

Azt a hírt megint Zach Lowe hozta, hogy a Denver Nuggets nem kér keveset Danilo Gallinariért és Wilson Chandlerért - egy lottery-védett első körös draftjog mellett jogot szeretnének egy második pick (valószínűleg ez is első körös) cseréjére. Az olasz szabadügynök lehet ezen a nyáron, ezért kétséges, hogy kifizet érte bárki ennyit.

Marc Stein (ESPN) forrásai szerint a Dallas Mavericks és Mark Cuban hajlandóak fizetést átvenni, ha cserébe draftjogot kapnak - úgy tűnik, hogy nem ebben az idényben, hanem hosszútávon gondolkodnak már.

Térjünk vissza Lowe-ra: forrásai szerint a Utah Jazz elkezdte felmérni a terepet az utóbbi hetekben, hogy ki mit adna Derrick Favorsért. A hírek szerint a Jazz egyértelműen Rudy Gobert-t favorizálja, és inkább mást játszatnának vele párban, mint Favorst.

Természetesen a Sacramento Kingsről és DeMarcus Cousins tegnapi elcseréléséről is szólt még a tegnap este és a hajnal. Megvolt a csere hivatalosan is tegnap, a kaliforniaiak GM-je, Vlade Divac pedig érdekes közleményt adott ki. Persze megköszönte Cousinsnak, amit értük tett, de közben azt is leírta, hogy úgy döntöttek, más irányba indulnak, és a győzelem a csapaton belüli kultúrán és a játékosok karakterén múlik - enyhén beszólt a távozó centernek. A sajtótájékoztatón Divac újságírói kérdésre bevallotta, hogy két nappal korábban volt egy jobb ajánlata is annál, mint amit vasárnap elfogadott, és azért nem várt tovább, mert valószínűleg még lejjebb ment volna Cousins értéke.

A Phoenix Suns GM-je, Ryan McDonough azt nyilatkozta John Gambadorónak (Arizona Sports), hogy cseréltek volna Cousinsért, de csak a megfelelő ellenértékért, és a jelenlegi csapat magját nem bontották volna meg érte - valószínűleg Eric Bledsoe és Devin Booker tabu volt. Kevin O'Connor (The Ringer) úgy tudja, hogy fiatalokat és draftjogokat így is ajánlott a Kingsnek a Suns, úgy tűnik, az kevés volt. Közben Cedric Maxwell azt mondta Sean Grande-nek (98.5 The Sports Hub), hogy megkérdezte a Celtics vezetőedzőjét, Brad Stevenst, hogy akarja-e edzeni Cousinst, amire annyit felelt a tréner, hogy nem, Steve Bulpett (Boston Herald) értesülései szerint pedig Isaiah Thomas sem kardoskodott volt csapattársa megszerzéséért

A Cousinst megszerző New Orleans Pelicansnél nagyon kevés lett a hátvéd, és bár 15 fős, tehát maximális jelenleg a keretük, a már említett Marc Stein információi szerint privát edzésre hívják többek között Mario Chalmerst, Reggie Williamst, Quinn Cookot és Hollis Thompsont.

Az All-Star gála vasárnapi főmeccsét egyébként 7.8 millió néző látta, ezzel 2013 óta a legnézettebb gála volt

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus