Hírmorzsák 2017-02-24 (12:15)

Rose szerint random kosárlabdát játszanak a Triangle-lel. Melo nem érti, milyen irányba akar menni a Knicks. Phil Jacksont nem nagyon éri el a többi csapat vezetője, többen nem is akarnak vele üzletelni. Paul George nem örült, hogy nem tudott semmit a körülötte lévő pletykákról. A Denver mellett a Hawks is bejelentkezett George-ért egy komoly csomaggal, utóbbi Butlerre is ráment. A Bulls nem vásárolja ki Rajon Rondót, mert nyáron még értékes lehet a szerződése. Bogut mégis visszaigazolhat a Golden State-hez. Deron Williamst kivásárolták, szinte biztosan a Cavshez ír alá. Draymond Green Pierce-t próbálta leoltani, a bostoni legenda twitteren válaszolt. Bosh a TNT stúdióvendége lesz, ebben az idényben nem játszik már. Porzingis bokasérülést szenvedett. Casspi 4-6 hetet hiányzik kéztörés miatt. Pau Gasol ma este visszatérhet.

A New York Knicksnél nem történt semmi a deadline-nál, de sokat nem kellett várni, hogy megint álljon a bál. Egyrészt Phil Jackson gyakorlatilag hetek óta nem mond semmit a médiának arról, merre indul a franchise, ennél azonban nagyobb baj, hogy Frank Isola (New York Daily News) forrásai szerint a többi csapat vezetője sem nagyon tudta elérni a tegnapi cserehatáridő előtt. Jackson összesen egy nagyobb cserét húzott meg, de azt is volt játékosával, John Paxsonnal, és Isola úgy tudja, elég kevés barátja van az edzőlegendának az NBA-ben azokon kívül, akikkel dolgozott együtt korábban. Azok közül a vezetők közül, akiket korábban kritizált Jackson, többen is egyszerűen nem akarnak vele üzletelni.

Isola értesülései szerint több veterán játékosnak sem tetszik az az irány, amerre a klub halad, plusz a Triangle-t sem kedvelik. Ez kétségtelenül így van, miután Carmelo Anthony Ian Begley-nek (ESPN) azt nyilatkozta, hogy ha őszinte akar lenni, akkor jelenleg egyáltalán nem érti, mi a csapat stratégiája, milyen irányba akarnak elindulni. A deadline-nál próbálkoztak, legalábbis Melo szerint ez volt az első számú taktika, most viszont ki kell találniuk valami újat, hogy mi legyen a csapat jövőjével.

A gárda irányítója, Derrick Rose is Ian Begley-nek válaszolt néhány kérdésre tegnap reggel. Rose a Triangle-lel kapcsolatban azt mondta, hogy nagyon más, mint a többi rendszer, például irányítóként állandóan a sarokban várja a labdát, és a leosztásokból kell élnie. Azt is hozzátette, hogy ez nemcsak neki új, hanem az egész csapatnak is. Rákérdeztek nála, hogy azért könnyebb-e, mint volt, de azt válaszolta, hogy minden mérkőzésen más valami, folyamatosan próbálnak rájönni, mik a legjobb opciók. Ha post upol, akkor van rá felrajzolva a figura, de sokszor teljesen ad hoc helyzetekből szerzi a pontjait - szerinte random kosárlabda, amit most játszanak, ahogy esik, úgy puffan.

A Knicksnél van más probléma is, ma hajnalban, a Cleveland  Cavaliers elleni mérkőzésen ugyanis lesérült Kristaps Porzingis - járógipszben hagyta el a csarnokot, és attól tartanak a hírek szerint a New Yorknál, hogy megsérültek a lett magasember bokaszalagjai. Hogy mennyire súlyos a helyzet, arról talán ma lehet majd többet tudni a további vizsgálatokat követően. A New Orleans Pelicans felavatta új játékosát, Omri Casspit, aki Justin Verrier (ESPN) jelentése szerint rögtön az első meccsén eltörte a jobb hüvelykujját, ami miatt 4-6 hetes kihagyásra kényszerül. Kéztörése volt a San Antonio Spurs veterán magasemberének, Pau Gasolnak is, de a hírek szerint ma este, a Los Angeles Clippers ellen visszatérhet.

Az Indiana Pacers sztárja, Paul George sem túl boldog. Ő a deadline lejárta után pár perccel nyilatkozott az újságíróknak. George elmondása szerint ugyanúgy nem tudott semmiről, mint a média képviselői, és elég nagy volt a bizonytalanság náluk - a Pacers az utolsó napon mégis elkezdte felmérni a keresletet a kiscsatár iránt. PG13 szerint idegesítő volt ez, mert ha azt akarják, hogy ő legyen a vezérük, akkor ennél egy kicsit több információt is megoszthattak volna vele. George azt is elmondta, hogy elkötelezett a csapat iránt, a vezetőséggel egyébként nagyon jó beszélgetései voltak, és azon van, hogy fordítson a szezon eddigi menetén, hogy jobban, kiegyensúlyozottabban játszanak, ez a fontos most.

Több újságíró is megerősítette az este folyamán, hogy George-ra elég agresszíven rámozdult a Denver Nuggets, egy elég vaskos csomagot raktak érte össze. Azt nem tudni, hogy pontosan mit kínáltak fel Larry Birdéknek, de annyit tudni Zach Lowe (ESPN) forrásaitól, hogy egy harmadik csapat is bekerült az ajánlatba, illetve hogy Jamal Murray-t nem nagyon akarta adni a coloradói alakulat. Ennek is megvolt az oka, azt ugyanis a Nuggets-cel és a liga összes csapatával tudatta, hogy ha 2018-ig nem lesz bajnokesélyes az Indiana, akkor a Los Angeles Lakershez igazol azon a nyáron - a Denverrel külön is közölték, hogy gyakorlatilag esélytelen, hogy George hosszútávra elkötelezze oda magát.

Ugyanitt lehet megemlíteni, hogy az Atlanta Hawks is komoly ajánlatot tett a hírek szerint George-ra és a Chicago Bulls swingmanjére, Jimmy Butlerre is. Marc Stein (ESPN) forrásai szerint az Atlanta több mint három első körös ajánlott be a sztárokért - az összes saját pickjük mellett van első körös draftjoguk a Cavstől és a Minnesota Timberwolvestól is. Végül mindkét gárda úgy döntött, megtartja legjobb játékosát, az Atlanta pedig továbbra is megállt félúton az újjáépülés és a minél jobb eredmények hajhászása között.

A Bullshoz tartozik az is, hogy egyelőre Rajon Rondót nem akarják kivásárolni. KC Johnson (Chicago Tribune) jelentette, hogy a csapat értékes cserealapnak gondolja a nyáron, hiszen szerződése csak részlegesen garantált a következő idényre, és így egy nagyobb cserében még lehet szerepe - ezért nem akarnak tőle már most megszabadulni annak ellenére sem, hogy szereztek elé még egy irányítót Cameron Payne személyében.

A Philadelphia Sixershez cserélt Andrew Bogutot egyelőre még nem vásárolták ki, de gyakorlatilag biztos, hogy ez meg fog történni. Tegnap már volt arról szó, hogy a Boston Celtics, a Cleveland, a San Antonio és a Houston Rockets is rá fog menni a centerre ezt követően, de akkor még Bobby Marks, a The Vertical capguruja azt írta, hogy az ausztrál nem mehet vissza a Golden State Warriorshöz az Ilgasukas-szabály miatt (egy éven belül nem lehet oda visszaigazolni, ahonnan elcserélték az adott játékost). Változott a helyzet azonban, a szabály ugyanis úgy szól, hogy csak oda nem lehet visszaigazolni, ahonnan utoljára elcserélték, tehát Bogut a Dallas Maverickshez nem mehet, a Golden State azonban minden további nélkül visszaviheti. Marc Stein (ESPN) úgy tudja, hogy számításba veszik ezt is, de az oaklandiek inkább Briante Webert tartanák meg az idény hátralévő részére.

Több rostermozgás is történt a deadline óta. A Dallas kivásárolta Deron Williamst, és gyakorlatilag az összes hírforrás megerősítette, hogy a Cavaliersszel fog aláírni az irányító, amint lekerül a waiverről két nap után. A Phoenix Sunsnál Mike Scott és Jared Sullinger kerül lapátra, Ronnie Price-nak azonban a szezon végéig szóló szerződést ad az arizonai klub. Scott elcserélésével lett egy plusz helye a Hawksnak, és ők Ryan Kellynek és Lamar Pattersonnak adtak kontraktust az idény végéig - előbbi januárban elején került ki a keretből, Pattersonnak viszont két 10 napos szerződése is volt már az Atlantánál. A Memphis Grizzlies Toney Douglast tartja meg az idény végéig - 14 meccsen idén 5.5 pont, 2.9 pattanó és 2.3 gólpassz az átlagai Memphisben. A Brooklyn Nets kitette keretéből Marcus Thorntont, a New Orleans Pelicans pedig Terrence Jonestól vált meg. A Milwaukee Bucks Axel Toupane-nel, a Charlotte Hornets pedig Johnny O'Bryant III-mal köt egy-egy 10 napos megállapodást

A Miami Heat több mint egy éve sérültlistán lévő magasembere, Chris Bosh a TNT csatornánál folytatja szakkommentátorként - a hétfő esti meccseken lesz ott Bosh a stúdióban a következő 5 hét során, és az biztos, hogy ebben az idényben nem próbál meg visszatérni a pályára.

A morzsát pedig egy finom trash talkkal zárjuk. Draymond Green a ma hajnali Warriors-Clippers mérkőzésen odaszólt Paul Pierce-nek, hogy hiába fáj a foga a Clippers veterán kiscsatárának egy búcsúztatóévre, őt egyszerűen nem szeretik annyira, úgyhogy nem is lesz akkora felhajtás körülötte. Még azt is hozzátette, hogy "Mit hittél, hogy te vagy Kobe?". Pierce twitteren válaszolt "73 győzelem és azt hitted, bajnoki címet is nyersz abban az évben... 3-1-es vezetés.. hoppá".

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus