Hírmorzsák 2017-02-28 (10:45)

Steph Curry negatív NBA-rekordot állított be. Bogutot és Calderont is kivásárolták, szerdán írhatnak alá mindketten. Deron Williams leszerződött a Cavshez. Megvan Calderon helyettese a Lakersnél. D'Antoni szerint az utóbbi időben a Rockets játékosai nem nagyon mutatták meg, hogy van szívük is ehhez a játékhoz. Rick Carlisle szerint már Erik Spoelstra is esélyes az év edzője díjra. A liga bejelentette, hogy Dwight Howardot nem kellett volna kiállítani ma hajnalban. A Bulls MCW-t vagy Canaant valószínűleg kiteszi a keretből. Lowry legalább 4-5 hetet kihagy (csukló). Noah 3-4 hétre kiesett (térd). Porzingis holnap este visszatér (boka). Beasley súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett. Bender vissza akar térni még ebben az idényben (boka). Sanders úgy érzi, készen áll arra, hogy újra az NBA-ben játsszon. Kész a BIG3 liga teljes névsora.

Ma hajnalban a Golden State Warriors kétszeres MVP-je, Steph Curry beállított egy NBA-rekordot, csak ezt valószínűleg nem nagyon szerette volna - 0/11-gyel célzott a triplavonalon túlról, ennél több hármast pedig senki nem rontott még egy meccsen úgy, hogy nem talált be egyszer sem. Curry Antoine Walkerrel (2001/02) és Trey Burke-kel (2014/15) osztozik a csúcson.

Tegnap este a Philadelphia Sixers Andrew Bogutot, a Los Angeles Lakers pedig Jose Calderont tette ki keretéből, így szerda este írhatnak alá új csapataikhoz az érintettek. Előbbinél a Cleveland Cavalierst suttogják többen is, utóbbinál pedig a Warriorst - Chris Haynes (ESPN) forrásai szerint az oaklandiek a New York Knicks által kitett Brandon Jenningsen is gondolkodtak, de addigra már Calderonnal kapcsolatban "túl messzire mentek", hogy változtassanak, míg Bogut a Cavs mellett a Houston Rocketset, a San Antonio Spurst, illetve a Boston Cetlicset fogja fontolóra venni, ma beszélni fog mindenkivel. KC Johnson (Chicago Tribune) értesülései szerint a Chicago Bulls egy irányítót kitesz a keretéből, mert azon a poszton rengetegen vannak, és erre hamarosan sor is kerül majd, hogy az illető még tudjon más csapatnál játszani a PO-ban - ehhez március 1. előtt kell waiverre kerülnie. Johnson úgy tudja, hogy Isaiah Canaant vagy Michael Carter-Williamst teszik majd szabadlistára.

A Lakers Calderon helyére David Nwabát fogja szerződtetni - ő idén nem kelt el a drafton, és a D-Ligában, a Los Angeles D-Fendersnél játszik. A Cavs hivatalosan is aláírt Deron Williamsszel, így az irányítót már "bezsákolták" erre az idényre.

Folytassuk a sérülésekkel. Arról tegnap este volt szó külön is, hogy a Toronto Raptors irányítója, Kyle Lowry 4-5 hetes kényszerpihenőn lesz, mert meg kell műteni a jobb csuklóját - Adrian Wojnarowski (The Verical, Yahoo Sports) jelentette ezt az intervallumot, a csapat a PO-ra számít a játékmesterrel. A tegnap esti hírekben még az szerepelt, hogy a New York Knicks centere, Joakim Noah befejezte a szezont, de tegnap megműtötték a térdét, és a csapat tájékoztatása alapján 3-4 héten múlva talán visszatérhet. Szintén a Knickshez tartozik, hogy Kristaps Porzingis holnap este, az Orlando Magic ellen valószínűleg játszani fog bokasérülését követően. A Milwaukee Bucksnál lehet egy újabb súlyos térdsérülés Jabari Parkeré után, miután Michael Beasley bal térde ma hajnalban, a Cleveland elleni találkozón nem állt a legjobb szögben, a csapattársainak kellett levinni a pályáról. A Phoenix Suns horvát magasembere, Dragan Bender pedig azt nyilatkozta az AZCentral.com-nak, hogy vissza akar térni még ebben az idényben - igaz, a bokaműtétje után még futni sem kezdett el egyelőre.

Ha már visszatérés, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Larry Sanders David Aldridge-nak (nba.com) elmondta, hogy készen áll arra, hogy újra játsszon. Hiányzik neki, hogy egy csapatban legyen, hogy a társaival csatába vonuljon, és megpróbálják legyőzni az ellenfelet, hogy kiadja magából mindazt, ami még benne van, illetve hogy hatással legyen a játékra. A gyerekei egyre nagyobbak, és a fia is állandóan kérdezgeti, hiányzik neki, hogy az édesapja játsszon. Képviselni akarja őt és az egész családját is, szeretné, ha büszkék lennének rá, és örömet akar nekik okozni. Elmesélte, hogy 17 évesen kezdett kosárlabdázni, és nagyon gyorsan történtek vele a dolgok - túl gyorsan, ezt kellett letisztáznia. Reményei szerint lesz olyan csapat, amely hajlandó lesz vállalni vele a kockázatot. Arról is beszélt, hogy mikor megérkezett a ligába, akkor kezdett marihuánázni, ami akkor jó ötletnek tűnt számára, hogy napról napra megbírkózzon a dolgokkal, de most már tudja, hogy összességében mennyire káros volt ez - úgy érzi, emberileg is sokat fejlődött, okosabb lett.

Alig ért véget a Boston Celtics - Atlanta Hawks meccs, a liga bejelentette, hogy Dwight Howardot nem kellett volna kiállítani - a második technikaiját a gyűrűn való csimpaszkodásért kapta, de ezért nem kellett volna neki kiosztani technikait, ami után automatikus kizárás jött.

A Houston Rocketsnél más volt a gond, 18-2-es kezdés után ugyanis kikaptak az Indiana Pacerstől. Mike D'Antoni vezetőedző a találkozó után azt nyilatkozta a riportereknek, hogy volt vagy 5-6 labdabirtoklásuk, amikor puhányak voltak - a védekezéssel, a pattanózással, a gyorsindításokkal is gondjuk volt. A tréner szerint nem gondolkodhatnak azon egy PO-csapat ellen, hogy a rájátszásban majd milyen sokáig fognak menetelni, muszáj harcolniuk. Olyan együttesek nem nyernek bajnoki címeket, amelyek csak úgy tessék-lássék módon mennek fel a pályára, mert a végső sikert meg kell szerezni. Egy bajnoknak óriási szíve van, ők pedig az utóbbi időben nem nagyon mutattak ebből semmit.

A Dallas Mavericks vezetőedzője, Rick Carlisle Dwain Price-nak (Star-Telegram) azt nyilatkozta még a Miami Heat elleni mérkőzés előtt, hogy a floridaiak a legjobb formában lévő csapat jelenleg a ligában, 18-ból 16 meccset nyertek meg, mióta utoljára találkoztak. Carlisle szerint fantasztikus feltámadást produkált a Heat, Erik Spoelstra pedig elképesztő munkát végzett. 12-30-cal álltak, mikor utoljára egymás ellen kellett megküzdeniük, most pedig 5 meccsel vannak csak 50% alatt, és kelet 9. pozícióját foglalják el. Carlisle szerint Spoelstra egyértelműen ott van az év edzője díjra esélyesek között.

A végére pedig a BIG3 maradt, amelynek teljes a mezőnye.

A draftra jelentkezők névsora: Ndubi Ebi, Pops Mensah-Bonsu, Lawrence Moten, Andre Owens, James White, Latrell Sprewell, J.R. Rider, Earl Boykins, Brian Cook, Mahmoud Abdul-Rauf, Kenny Anderson, Smush Parker, Jamario Moon, Ruben Patterson, Etan Thomas, Marcus Banks, Keith Bogans, Derrick Byars, Shane Heal, Mike James, Voshon Lenard, Rashad McCants, Lee Nailon, Eddie Robinson, Xavier Silas

A biztos játékosok: Allen Iverson (játékosedző), Chauncey Billups, Kenyon Martin, Stephen Jackson, Jermaine O’Neal, Rashard Lewis, Jason Williams, Bonzi Wells, Mike Bibby, Ricky Davis, Al Harrington.

Az edzők: Allen Iverson (játékosedző), Gary Payton, Rick Mahorn, Rick Barry, Clyde Drexler, George Gervin.

A draft előtt lesz egy felmérő áprilisban, aztán a csapatkapitányok draftolnak a csapataikba, amelyek 5 főből fognak állni - mint ismert, 8 csapat lesz és 10 helyszínen fognak megvívni egymással.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus