Hírmorzsák 2017-02-28 (20:45)

Jrue Holiday a Knicks nyári kiszemeltje. Larry Brown szerint ha Phil Jackson Triangle-t akar látni a New Yorknál, vezetőedzőnek kellene lennie. Curry szerint vannak ilyen napok, mint a ma hajnali 0/11, az önbizalma ettől függetlenül nem ment el. Durant szerint Scott Brooks érdeme a Wizards idei jó teljesítménye. George Hill és a Jazz nem fognak megegyezni az idő előtti hosszabbításról. Otto Porterre a Nets és a Suns is rá fog mozdulni a nyáron. Faried legalább egy hetet kihagy. Lawson szerint néha azon is el kell gondolkodnia, milyen játékokat hívhat, amit mindenki ismer a pályán lévők közül. Cousins eltiltása marad, holnap este nem játszik a Pistons ellen. Bosh szerint jól van, még nem adta fel, hogy játszani fog. Luka Doncic ma lett 18 éves.

Tim MacMahon (ESPN) jelentette, hogy a Utah Jazz ma még mindig tárgyalt George Hill képviselőivel, hátha sikerül megegyezniük az irányítóval az idő előtti hosszabbításról - amerikai idő szerint ma éjfélig meg lehet egyezni még, de Tony Jones (Salt Lake Tribune) úgy tudja, nem fog megegyezni a két fél. Hill a legjobb esetben 88.3 millió dollárért hosszabbíthatott volna 4 évre - a sapka alatti hely fennmaradó részével 13.6 millióra hízott volna az idei bére, majd a következő 3 idényre összesen 74.7 milliót tehetett volna zsebre, de úgy tűnik, hogy ehelyett a nyáron szabadügynök lesz Hill.

Ian Begley (ESPN) forrásai szerint a New York Knicks egyik első számú nyári célpontja Jrue Holiday lesz - ez azért nem meglepő, mert korábban is volt már erről szó, Phil Jackson pedig New York-i regnálása alatt megpróbálta már csere útján is megszerezni a játékmestert.

Ugyancsak Phil Jacksonhoz tartozik, hogy egy másik edzőlegenda, Larry Brown a Sirius XM NBA Radio adásában kritizálta a Knicks elnökét. Brown elmondta, hogy szerinte szüksége van a ligának egy jó Knicksre és egy jó Lakersre. A New Yorkra kitérve annyit mondott Brown, hogy nem is érti, hogyan vehet fel valaki egy edzőt, ha utána megmondja neki, hogy milyen taktikát kell használnia, hogyan kell edzősködnie. Brown úgy gondolja, hogy ha Jackson a Triangle-t akarja látni a Knicksnél, akkor le kell ülnie a kispadra és trénernek kell lennie.

Maradjunk még a városban: Sean Deveney (Sporting News) információi szerint a Brooklyn Nets és a Phoenix Suns is érdeklődik a Washington Wizards nyáron korlátozott szabadügynökké váló kiscsatára, Otto Porter iránt. A hírek szerint a fővárosiak mindenképpen meg akarják tartani játékosukat, de valószínűleg ez nem lesz olcsó mulatság.

Ha már a Wizards, akkor itt lehet megemlíteni, hogy ma éjszaka a Golden State Warriors ellen játszanak, Kevin Durant pedig Tim Bontempsnek (Washington Post) Scott Brookst dicsérte. A kiscsatár szerint Brooks jó edző, olyas valaki, akiért a játékosai átrohannak egy falon is - nagyszerűen játszanak a fővárosiak, ezért pedig elismerés illeti a trénert. Bár Durant korábban elmondta, hogy egyszerűen nem akart otthon játszani, ezért nem igazolt Washingtonba, azt elmondta Bontempsnek, hogy ha a Wizardsot választotta volna, valószínűleg elég jó csapatuk lenne. Tetszik neki az, amit a fővárosiaknál lát, és nem is feltétlenül a mérlegükre gondol, hanem a körülöttük lévő kultúrára, arra, hogy mennyire kedvelik egymást. Azt régóta tudta, hogy megvannak egy kiváló csapat alapjai Bradley Beal és John Wall személyében.

Durantről ugorjunk a ma hajnalban negatív NBA-rekordot beállító Steph Curry-re, aki azt nyilatkozta viccelődve a meccs után, hogy alacsony volt a légnyomás - azért dobott 0/11-et a triplavonalon túlról, mert nem ehhez mérten vállalt. Komolyabbra fordítva a szót elmondta, hogy vannak ilyen napok, de meg kell próbálni ilyenkor másképp segíteni a csapatot. Ebben az esetben kicsit többet támadta a gyűrűt, próbált másokat kiszolgálni, de nem roskadt magába ettől a dobóformától - ezért is vállalt el 11 hármast, bízott benne, hogy a következő be fog menni, és ez lesz a hozzáállása ma este is.

A Denver Nuggets erőcsatára, Kenneth Faried nem utazott el csapatával a Chicago Bullshoz, visszatért Denverbe, és Michael Malone vezetőedző azt nyilatkozta, hogy legalább 7-10 napot kihagy játékosa.

A Sacramento Kingsnél lévő jelenlegi káoszt jól mutatja Ty Lawson nyilatkozata, amit Sean Cunninghamnek (ABC10) adott. A játékmester azt mondta, hogy nem fog hazudni, egy kicsit meg van zavarodva - néha azon is el kell gondolkodnia a pályán, hogy milyen játékot hívhat, amit mindenki ismer.

Ha már a Kings, akkor volt sztárjukra, DeMarcus Cousinsra térjünk még ki egy kicsit: a liga nem vonta vissza a 18. technikaiját, amit az Oklahoma City Thunder elleni mérkőzés első percében szedett össze, így a center holnap este, a Detroit Pistons ellen nem játszhat eltiltása miatt - a 16. technikai után minden második ilyen automatikus 1 meccses eltiltással jár.

Chris Bosh tegnap bemutatkozott a TNT hétfő esti "Players Only" sorozatában - ekkor csak korábbi játékosok szakkommentálják a meccseket. Bosh elmondása szerint jól van, egészségileg minden rendben van vele, és továbbra is edz, próbál mindig kész állapotban lenni. A Miami Heatnél továbbra is fizetési listán lévő erőcsatár azt mondta, hogy a mentális egészség nagyon fontos. Sportolóként hozzá vannak szokva egy bizonyos menetrendhez, életvitelhez és életritmushoz - azon rengeteget kellett dolgoznia, hogy hozzá tudjon szokni ahhoz a világhoz, amiben ő nem profi kosaras.

A végére pedig a 2018-as draft egyik, ha nem a legjobban várt tehetsége, Luka Doncic maradt, aki ma lett 18 esztendős, Isten éltesse sokáig! A Real Madrid készített egy összeállítást róla:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus