Hírmorzsák 2017-03-01 (10:45)

Durant sérülése súlyosnak tűnik - Jose Calderon jön-megy, Matt Barnes a szezon végéig szerződik a Warriorshöz. Bogut elkötelezte magát a Cavshez, Jennings szóban megegyezett a Washingtonnal, Norris Cole aláírt a Thunderhez. Westbrook újabb 40 pontos tripla-duplája Wilt közvetlen közelébe és Chamberlain elé helyezte egy-egy listán. John Wall egyéni csúcsot állított be. A Cavsnél most már zseniális húzásként tekintenek LeBron kirohanására. Beasley legalább 3 meccset kihagy. Markieff Morrist 25.000 dollárra büntette a liga. D'Antoni a Warriors sikerei után megnyugodott, hogy a rendszere vezethet eredményre. Egy edző szerint Harden Steve Nash szteroidokon.

Arról külön beszámoltunk már nemrég, hogy a Golden State Warriorsnél Kevin Durant súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett - Jose Calderon érkezik a csapathoz, de távozik is, és Matt Barnest igazolja le a Golden State a szezon végéig.

További "aláírások" is voltak. Andrew Bogut elkötelezte magát a Cleveland Cavaliershez, hivatalosan ma délután/este fog szignózni a bajnokkal. A Washington Wizards megegyezett a hétfőn waiverre tett Brandon Jenningsszel, aki a New York Knickstől kerül a fővárosiakhoz, hivatalosan szintén a mai nap során valamikor. Az Oklahoma City Thunder pedig a szezon végéig szóló kontraktust kötött Norris Cole-lal, aki ezt a szezont a kínai bajnokságban kezdte, decemberben sérülést szenvedett, és a napokban kapta meg a játékengedélyét a kínai ligától.

A napi statisztika egyrészt Russell Westbrookhoz tartozik, aki megint 40 pontos tripla-duplát szállított, ezzel karrierje során már 8 ilyenje van, így megelőzte Wilt Chamberlaint a vonatkozó ranglistán. 30 tripla-duplánál jár idén a Thunder irányítója, 1-gyel van már csak elmaradva Wilt 31-es egyéni csúcsától, ami (most még) a második helyre jó Oscar Robertson 41 TD-s szezonjától. A másik statszállító John Wall volt, aki ugyan mindössze 6/20-szal dobott a mezőnyből, de 19 gólpasszával beállította egyéni csúcsát.

Durant sérülése mellett térjünk ki egy másik térdproblémára is - tegnap hajnalban a Milwaukee Bucks játékosát, Michael Beasley-t le kellett cipelni a pályáról, miután a bal térde nagyon rossz szögben állt az egyik védekezés közben. A hírek szerint a következő három mérkőzést biztosan kihagyja, aztán fogják újra megnézni az állapotát, hogy játszhat-e.

Volt egy büntetés is. A Washington erőcsatárának, Markieff Morrisnak 25.000 dollárt kell befizetnie a liga számlájára, mert a labdát a nézők közé dobta a Utah Jazz elleni összecsapáson - ki is szórták Morrist a játékvezetők.

Térjünk vissza még a Cavshez: Chris Haynes (ESPN) forrásai szerint a csapat vezetősége most már zseniális húzásnak tartja LeBron James pár héttel ezelőtti kirohanását - a gárda ikonja akkor elmondta, hogy mennyire a három sztárra épül a csapat, és hogy reményei szerint nem elégedtek meg egy bajnoki címmel. A GM, David Griffin nem a legőszintébb mosollyal fogadta ezeket a mondatokat, de azóta 11-4-es mérleget hozott a Cavs, és a hírek szerint sokkal jobban kapkodja magát mindenki.

Ugorjunk a Houston Rocketsre, ahol Mike D'Antoni Lee Jenkinsszel (Sports Illustrated) beszélgetett a minap. A tréner azt mondta, hogy a Golden State 2015-ös bajnoki győzelme és a tavalyi 73-9-es alapszakaszmérlegük után nyugodott meg, hogy az a stílus, amit ő korábban a Phoenix Sunsnál erőltetett, működik, nem hülye, nem őrült meg - kellenek hozzá a megfelelő játékosok és a helyes mentalitás, de lehetséges vele eredményt elérni. D'Antoni egyébként sokat beszélt az oaklandiek egykori segédedzőjével, Alvin Gentryvel és a Steve Kerr-rel is, amíg nem volt vezetőedző sehol.

A texasiak sztárja, James Harden idén nyáron az Arizona State-en több szakemberrel is együtt dolgozott, akiknek megmondta, hogy vissza kell térnie a korábbi játékához - Harden egyébként azt is hozzátette Jenkinsnek, hogy valószínűleg egész pályafutása során abban a stílusban kellett volna játszania, amiben most. Egy meg nem nevezett edző azt nyilatkozta az újságírónak, hogy a liga csapatainak 90%-ánál nem egy irányba húz a vezetőség, a szakmai stáb és a játékosok. Ezt lehetett látni tavaly a Rocketsnél is, de idén teljesen más a helyzet, ugyanúgy gondolkodnak minden szinten, Harden pedig olyan, mint Steve Nash sztreoidokon.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus