Hírmorzsák 2017-03-01 (21:00)

Durant MCL-térdszalagja meghúzódott, a sípcsontja pedig megzúzódott - legalább négy hetet kihagy, talán visszatérhet az alapszakasz végére. Embiid befejezte a szezont. A Warriors GM-je szerint Durant hosszútávon teljesen fel fog épülni, rövidtávon majd kiderül. Durant 562 meccses sorozata megszakadt. Deron Williams ma bemutatkozik a Cavsnél. A bajnok Jordan McRae-t teszik ki a keretből Bogut leigazolásához. A vegasi fogadóirodáknál még mindig a Golden State a legesélyesebb a bajnoki címre. Nowitzki szerint Cuban és a szurkolók miatt könnyű volt hűségesnek maradnia a Dallashoz. Vince Carter könyököse Devin Booker ellen (videó) - Earl Watson szerint a Sunsnak kell egy keményebb játékost igazolnia, aki megvédi Bookeréket. Újabb BIG3 csapat hivatalos. Fredette visszatérne az NBA-be.

A Golden State Warriors bejelentette, hogy Kevin Durantnek meghúzódott a bal MCL térdszalagja, illetve megzúzódott a bal sípcsontja, mikor Zaza Pachulia nekiesett a ma hajnali, Washington Wizards elleni összecsapás elején. 4 hetet biztosan ki kell hagynia, utána vizsgálják majd újra, mikor léphet pályára, egyelőre határozatlan ideig nem játszhat a hivatalos álláspont szerint - van rá esély, hogy talán még az alapszakasz vége előtt visszatérhet. Durant Marc Steinnek (ESPN) azt nyilatkozta, hogy eredetileg attól tartottak, hogy eltört a sípcsontja - elég jó hangulatban is volt, miután kiderült, hogy nem ez a helyzet.

A Golden State GM-je, Bob Myers Anthony Slaternek (Bay Area News Group) azt mondta, hogy Durant hosszútávon biztosan fel fog épülni teljesen - hogy rövidtávon mi a helyzet, az hamarosan kiderül. Rákérdeztek nála, hogy mindent egybevéve a kapott diagnózis akkor nem rossz végülis, amire azt felelte a GM, hogy ahhoz képest, ami lehetett volna, azt kell mondja, hogy igen - volt egy pillanat, mikor úgy tűnt, hogy másfajta diagnózist kapnak, de végül nem az lett a helyzet. Myers szerint senki nem boldog a csapatnál, mert mindannyian törődnek a kiscsatárral. Mindent meg fognak tenni, hogy a mostani első kiemelésüket megtartsák, de a szakvezető szerint nem lesz egyszerű dolguk.

Durant egyébként 562 meccs óta először nem ért el két számjegyű ponttermést - legutoljára 2009. február 27-én, még az Oklahoma City Thunder színeiben, a Dallas Mavericks ellenfeleként maradt 10 pont alatt. Akkor 6 pontot szerzett egyébként 7 perc alatt, és ahogy most, úgy akkor is sérülés vetett véget az aktuális meccsének.

Dave McMenamin (ESPN) jelentette, hogy a Cleveland Cavaliers új irányítója, Deron Williams már ma éjszaka, a Boston Celtics elleni összecsapáson is pályára léphet új csapatában, bemutatkozik tehát a bajnoknál D-Will. Tyronn Lue vezetőedző azt nyilatkozta új játékosáról, hogy Williamsnek meg kell tanulnia persze pár figurájukat, hiszen alkalomadtán ő fogja szervezni a játékot, de biztos abban, hogy ez gyorsan meg fog történni. Lue úgy érzi, hogy Williams tapasztalata rengeteget számíthat majd nekik.

Az szintén a Cavshez tartozik, hogy Andrew Bogut leigazolásához Jordan McRae-t teszik ki a keretükből.

A két eddig említett csapathoz kapcsolódik, hogy Vegasnál még mindig a Golden State a favorit a bajnoki címre Durant sérülésétől függetlenül is - a teljes listát ezen a linken megtaláljátok.

Van egy másik sérülés is: Joel Embiid befejezte a szezont, ezt a Philadelphia Sixers jelentette be nemrég - a centernek meniscus-szakadása van a bal térdében, emiatt kénytelen újabb kényszerpihenőre vonulni.

Ha már szóba került közvetve a Dallas, akkor folytassuk Dirk Nowitzkivel, aki az NBA TV kedd esti adásában azt nyilatkozta, hogy a város a szárnyai alá vette már a ligába érkezésekor, az első idényében is, pedig rengetegszer nem ment neki a játék. A szurkolók ettől függetlenül mindig nagy ovációval fogadták - olyan volt, mintha vártak volna rá, azt akarták, hogy sikeres legyen, ezért nagyon könnyű volt hűségesnek maradnia hozzájuk és a Mavericks játékosának maradnia a teljes pályafutása alatt. Azt is hozzátette, hogy a Mavs tulajával, Mark Cubannel kialakított kapcsolata is sokat segített abban, hogy végig otthon érezze magát.

A szabadügynökökhöz tartozik, hogy a Boston Herald forrásai szerint nincs B-terve a Boston Celticsnek azt követően, hogy Andrew Bogutról lecsúsztak, hogy hogyan erősítsék meg a palánk alatti részlegüket, főleg a pattanózást figyelembe véve. Terrence Jones már biztosan nem megy a csapathoz, de Jared Sullingert egyelőre nem zárják ki - neki kondicionális és egészségügyi gondjai is voltak, de vele jobban pattanózott tavaly a Boston. Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint a Kínában 37.5 pontot átlagoló és MVP címet nyerő Jimmer Fredette elkezdte felkeresni az NBA csapatokat, hátha lesz neki hely a kínai szezon lezárultával.

Ma hajnalban volt egy kis pitty-putty a Memphis Grizzlies-Phoenix Suns meccsen, amikor Vince Carternek elszállt az agya és a jobb könyöke, Devin Booker pedig kicsit talán rájátszva az esetre, de a földre rogyott. Az eset után Alex Lent leszámítva senki nem akarta megsimogatni a zsákolókirály fejét, a Suns vezetőedzője, Earl Watson pedig le is nyilatkozta a meccs után, hogy a nyáron az első számú feladatuk az lesz, hogy egy keményfiút szerződtessenek, aki megvédi a legjobb pontszerzőiket - ha ez nem történik meg, Booker még sok könyökbe fog belenézni Watson szerint. A tréner megemlítette, hogy Kobe Bryant is ezért vitte a Lakershez Matt Barnest és Metta World Peace-t, Michael Jordan is ezért vette körbe magát nehézfiúkkal. Watson szerint olyas valakit kell szerezniük, aki ellen kétszer is meggondolják az ellenfelek, hogy elszálljon egy ilyen könyökös:

A BIG3 ligában új csapatot mutattak be: Jermaine O'Neal és Bonzi Wells vezetik majd a TRI-STATE nevű formációt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus