Hírmorzsák 2017-03-03 (10:15)

LeBron és Westbrook lettek a hónap játékosai, Saric és Ferrell a hónap újoncai. Steph Curry megelőzte Kobe-t a triplalistán, már a 11. helyen áll, a Golden State 2015 áprilisa óta nem látott rossz alapszakasz sorozatban van, Westbrook pedig Kobe nyomdokaiba lépett. Barkley szerint a Golden State-nek semmi esélye nincs a bajnoki címre Durant nélkül, még nyugatot sem nyerik meg. Draymond Green szerint Durant kidőlése semmi plusz motivációt nem ad nekik, de az se számít, hogy a többség a Cavst gondolja már esélyesebbnek. Rose szerint a Knicks szakmai stábja azt szeretné, ha több triplát vállalna - ő egyelőre nem akar, de reményei szerint a PO-ban majd ennek is eljön az ideje. Terrence Jones aláírt a Buckshoz. Parsons szerint ahhoz elég jól van, hogy játsszon, de a térdei ettől függetlenül fájnak - mentálisan is össze kell kapnia magát. Embiid üzent a szurkolóknak, hogy hamarosan visszatér.

Február hónap játékosai a Cleveland Cavaliers ikonja, LeBron James, valamint a szezon során továbbra is tripla-duplát átlagoló Thunder-sztár, Russell Westbrook lettek keleten és nyugaton. A bajnok 9-1-et ment a naptári év második hónapjában akkor, amikor James is pályára lépett náluk, LeBron pedig 25.9 pontot, 7.2 pattanót és 10.6 gólpasszt hozott mérkőzésenként. A Thunder 7-4-es mérleget hozott ebben a szakaszban, ami alatt Westbrook 33.4 pontot, 11.0 pattanót és 10.0 gólpasszt átlagolt - hat tripla-duplája volt csak februárban.

A hónap újoncai a Philadelphia Sixers horvát csatára, Dario Saric, illetve a Dallas Mavericks idén berobbanó hátvédje, Yogi Ferrell lettek. Előbbi volt a legjobb az elsőévesek között a pontokat tekintve (17.0) és második volt pattanókban (7.9), emellett volt 2.8 gólpassza és 1.0 szerzett labdája. Utóbbi a nyugati újoncok között volt a legjobb dobott pontokban (12.0) és gólpasszokban (4.7), emellett ő dobta az összes elsőéves közül a legtöbb triplát is február hónapban (21). Ferrell még egy 10 napos szerződéssel kezdte a hónapot, majd a Portland TrailBlazersnek dobott 32 pontja (9 tripla) után kapott többéves szerződést a Mavstől.

Ha már statisztika, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a Golden State Warriors irányítója, Steph Curry ma hajnalban ugyan mindössze 2/11 volt a triplavonalon túlról, de ezzel a két bedobott hármassal is megelőzte Kobe Bryantet a vonatkozó listán - a Los Angeles Lakers ikonjának 1827 bedobott hármasa van, ezzel a lista 12. helyére csúszott, miután Currynek már 1828 trojka esett be NBA pályafutása alatt, ezzel a 11. helyre lépett fel. Szintén napi statisztika, hogy a Golden State 2015 áprilisa óta nem vesztett egymás után két alapszakasz mérkőzést - ez most megtörtént, hiszen a Washington Wizards után a Chicago Bulls is legyőzte őket. A Thunder már említett sztárja, Russell Westbrook zsinórban harmadjára ért el legalább 40 pontot, ez a második ilyen sorozata ebben a szezonban - erre korábban összesen három játékos volt képes, legutóbb Kobe 2005/06-ban.

A Warriorsnél Durant sérülésére kérdezett rá Chris Haynes (ESPN), hogy érzik-e, hogy feljebb kell-e emiatt kapcsolni, de Draymond Green azt válaszolta erre, hogy meg lennének lőve már réges-régen, ha az alapszakasz 61. meccsénél még szükségük lenne plusz motivációra. Haynes azt is mondta Greennek, hogy a többség már a Cavst tartja az esélyesebbnek a bajnoki címre, amire annyit válaszolta az erőcsatár, hogy számít az, hogy mit gondol a többség? Szerinte nem, soha nem is számított, soha nem is fog. Úgy fogják fel a helyzetet, hogy egy ember kidőlt, egynek a helyére kell lépnie.

És ha már ennyi szó esett a Golden State-ről, akkor még kapcsoljuk azt is hozzájuk, hogy Charles Barkley a TNT ma hajnali adásában elmondta, hogy szerinte Kevin Durant nélkül pontosan nulla esélyük van arra, hogy bajnoki címet nyerjenek. Barkley szerint a Cleveland legutóbbi erősítéseivel már az sem biztos, hogy a Warriors a legerősebb teljes kerettel, de Durant nélkül szerinte a nyugati konferenciát sem tudja megnyerni a Golden State.

A New York Knicks irányítója, Derrick Rose Marc Bermannek (New York Post) a külső dobásáról beszélt. Rose elmondta, hogy próbálja összetenni a játéka elemeit, és bár jelenleg nem dobál hármasokat, reményei szerint majd a rájátszásban erre is sor fog kerülni - ez azért nem megy egyik napról a másikra, még akkor sem, ha próbálja folyamatosan bővíteni a repertoárját. Rose azt mondta, hogy a Knicks szakmai stábja arra bátorítja, hogy dobjon kintről is, hogy kevésbé kiismerhető legyen a játéka. Az edzéseken már gyakorolja, de a meccsen hatékonynak kell lennie, és úgy van vele, hogy azt csinálja, amihez a legjobban ért, márpedig jelenleg a középtávoli játékával hatékony. Most is dobhatná a hármasokat, de az ő döntése, hogy nem akarja - rádobhatna 5-öt is meccsenként, de nem akarja hallgatni a folyamatos kritikákat. Inkább hatékonyan játszik, minthogy próbálgasson dolgokat.

Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy Terrence Jones az idény végéig szóló szerződést kapott a Milwaukee Buckstól - a deadline után tette ki keretéből a New Orleans Pelicans.

A Memphis Grizzlies nyáron igazolt kiscsatára, Chandler Parsons nyilatkozott a Memphis Commercial Appealnek - pocsék formában játszik egyelőre a nagyon sokat sérült játékos. Parsons szerint a problémája egyik része az, hogy most is fájnak a térdei, ami nagyon idegesíti, mert nem 100%-os, és így nincs meg a megfelelő robbanékonysága sem. Ahhoz elég jól van, hogy pályára tudjon lépni, de fájdalmakkal együtt kell ezt megtennie - az a jó hír, hogy ez már ismerős neki, semmi olyan, amihez ne szokott volna hozzá korábban. Azt is hozzátette azonban, hogy részben mentális gondjai is vannak. Senki nem akarja jobban nála, hogy jól játsszon - nagyon sokan idegesek amiatt, ahogyan játszik, de nála jobban senki sem.

A végére pedig a Philadelphia centere, Joel Embiid maradt, aki meniscus-szakadás miatt idő előtt befejezte a szezont - instagramon üzent a szurkolóknak, hogy hamarosan visszatér, és ezt a sérülését csak egy kisebb döccenőnek érzi.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus