Hírmorzsák 2017-03-04 (21:00)

Melo szerint játékosként nem lehet tankolásra játszani - beszólt Jeff Hornaceknek is. Jrue és Justin Holiday szeretnének egy csapatban játszani. Jennings szerint a Wizards egységesen játszik, ez a különbség New York meg Washington között. Nowitzki jövőre is játszani akar. Jarrett Jacknek elszakadt a meniscusa (4-6 hét). Dunleavy jobb bokája megsérült. JR Smith két héten belül visszatérhet. Adam Silver és Chris Paul beszélgettek az All-Star gála megreformálásáról - lehet ötleteket küldeni a commish-nak. A Lakersnél kitúrnák Jeanie Busst a testvérei. Reggie Jackson kikerülhet a Pistons kezdőjéből. A Warriors 3-1-ről bukott döntője filmes intro formában (videó).

A New York Knicks kiscsatára, Carmelo Anthony több dologgal kapcsolatban is nyilatkozott. Egyrészt válaszolt arra a felvetésre, hogy a Knicksnek talán dobnia kellene a szezont, és el kellene kezdeniük tankolni - erre azt mondta, hogy szerinte ez egy borzasztóan rossz hozzáállás, játékosként soha nem gondolkodik így az ember. Persze kívülről, egy szurkoló szemszögéből nézve könnyű azt mondani, hogy veszítsenek, de ők úgy lépnek pályára mindig, hogy nyerni akarnak. Nem is tudja elképzelni, hogyan mehet ki úgy egy meccsre egy kosaras, hogy akkor "ezt meg a következő 15-20 mérkőzést veszítsük el, gondoljuk a draftjogra, tankoljunk". Melo a New York Daily Newsnak már másról beszélt - kicsit kritizálta Jeff Hornaceket. Anthony azt mondta, hogy folyamatosan ugyanúgy játszanak minden meccsen, és amikor az ellenfél védekezésben vált és alkalmazkodik, ők nem csinálnak semmit, ugyanazt erőltetik.

Szintén a Knickshez kapcsolódik, hogy Justin Holiday Marc Bermannel (New York Post) arról beszélgetett, hogy mennyire szeretnének együtt játszani ő és testvére, Jrue Holiday - mindketten szabadügynökök lesznek egyébként a nyáron. A Szolnoki Olaj KK egykori játékosa azt mondta, hogy egy álmuk válna valóra, és szerinte nemcsak azért lenne annyira jó, hogy egy csapatban kosaraznak, mert testvérek, hanem azért is, mert mindketten kívülről-belülről ismerik a másik játékát, tudják, mire számíthatnak a másiktól - mindketten csak a győzelemre játszanak, és odateszik magukat védekezésben is, ez pedig nagyon hasznos lehet egy csapat számára.

Az már csak közvetve a New Yorkhoz tartozik, hogy Brandon Jennings új csapatáról, a Washington Wizardsról beszélt. Jennings azt mondta, hogy ugyanabban a helyzetben van, mint a Knicksnél, csak a Wizards rendszere sokkal jobban fekszik neki, illetve a Washington tényleg egységesen játszik.

A Dallas Mavericks ikonja, Dirk Nowitzki Marc Steinnek (ESPN) elmondta, hogy ha csak nem történik valami drámai a következő pár hétben, akkor nem fog visszavonulni, a következő idényben is játszani fog. A német erőcsatár azt nyilatkozta, hogy tavaly nyáron is elmondta, nem véletlenül írt alá két évre, ki akarja tölteni szerződését. Nowitzki jövőre a 20. évét töltené a Mavsnél, ezzel beállítaná Kobe Bryant rekordját az egy franchise-nál lejátszott szezonok számában. Azt is elmondta Nowitzki, hogy ez is a szeme előtt van, mint ahogy az is, hogy 40 éves lesz jövő nyáron, úgyhogy nagy dolog lenne 20-tól 40 éves koráig az NBA-ben játszani, szép lezárása lenne pályafutásának.

A New Orleans Pelicansnél Jarrett Jacknek nem sokáig tartott a szezon, ugyanis elszakadt a jobb térdében a meniscusa, így 4-6 hetes kihagyásra kényszerül - ez könnyen elhúzódhat az alapszakasz végéig. Jack február 24-én írt alá 10 napra, miután egyáltalán nem játszott addig a szezonban - két mérkőzést bírt a tavaly ACL-szakadást szenvedő iránytó. Az Atlanta Hawksnál Mike Dunleavynek a jobb bokájával van problémája - egyelőre további vizsgálatok és kezelések várnak rá, azt nem tudni, mennyit kell kihagynia pontosan. A Cleveland Cavaliersnél JR Smith akár 10-14 napon belül is visszatérhet, legalábbis ezt nyilatkozta a csapat vezetőedzője, Tyronn Lue - Smith még december 20-án törte el a jobb hüvelykujját.

A Játékosok Szakszervezetének vezetője, Chris Paul és Adam Silver beszéltek egymással az All-Star gála főmeccsét követően arról, hogyan hozhatnák helyre a gála renoméját - az utóbbi időben főleg a főmeccs lett paródia. Silver azt mondta, hogy össze fognak ülni valószínűleg azzal a társasággal, akikkel a kollektív szerződés részleteit is megbeszélték, és ötletelni fognak. Felmerült a 4 pontos lehetősége, ami a ligában biztos nem lesz bevezetve, de talán az All-Star gálán igen - lehet, hogy a félpályás tripla az utolsó percben 10 pontot fog érni, de ezekre Silver is azt mondta, hogy már talán túlzott dolgok, egyelőre semmilyen konkrét biztos újítás nincs. Az Adam@nba.com-ra lehet küldeni a commish-nak a javaslatokat - elmondása szerint már jövőre változtatni akarnak, mert annál komolyabb meccsnek kellene lennie a gálának, mint amilyen jelenleg, még akkor is, ha alapvetően az a lényeg, hogy élvezzék az egészet a játékosok. Az is felmerült, hogy csapatkapitányok válasszák ki a kezdőket a nézők helyett.

Úgy tűnt, a Los Angeles Lakers elindult a jó irányba, miután a szakmai stáb után kipucolták a menedzsmentet is, de Jim és Johnny Buss a nemrég bekövetkezett vezetőségváltás után jövő hétre össze akart hívni egy igazgatói ülést, amiben egy olyan új bizottságot jelöltek volna ki a franchise élére, amelynek nem tagja Jeanie Buss. Mint ismert, Jeanie váltotta le Jimet a klub kosárlabdával kapcsolatos kérdésekért felelős elnöki posztjáról - az ügyvédje megtámadta és megakadályozta azt, hogy ez a szavazás a jövő héten meg legyen tartva. Jeanie egyébként az ún. "controlling" tulajdonos, tehát hiába a Buss-családé a Lakers, minden lényeges lépésnél az ő szava dönt, és ő képviseli a franchise-t minden lényeges dologban - emiatt az ügyvéd szerint semmiféle jogi alapja nincs annak, hogy egy ilyen bizottságból kizárják.

Aaron McCann (MLive) forrásai szerint a Detroit Pistons elnöke és vezetőedzője, Stan Van Gundy azon gondolkodik, hogy Reggie Jacksont kiteszi a kezdőből és Ish Smith-t rakja a helyére. SVG azt nyilatkozta, hogy Jackson fizikailag rendben van, maga a játékos és az orvosi stábjuk is ezt mondja. Beszélt magával az érintettel is, hogy több energiával kell játszania, és védekezésben jobban oda kell tennie magát, hogy sikeresek legyenek.

A végére pedig egy szurkoló által készített, filmes intrókra épülő "a Warriors 3-1-es vezetésről bukott" videó maradt:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus