Hírmorzsák 2017-03-06 (21:30)

Riley szerint az volt a legsokkolóbb pillanat számára és a Heat számára, amikor LeBron elhagyta a franchise-t. Sullinger beszélt a Heattel az esetleges közös folytatásról. LeBron szerint nem feltétlenül volt rossz a Knicks ma hajnali kezdeményezése. Bird nem akarta elcserélni George-ot a deadline-nál. Kawhi Leonard és Kemba Walker lettek a hét játékosai. Asik vírusos fertőzést szedett össze Mexikóban, az All-Star hétvége alatt. Wade nem játszik ma (comb), Rondo játéka kérdéses. Cuban szerint Leonardra is érdemes odafigyelni Harden és James mellett az MVP címmel kapcsolatban - dicsérte Westbrookot is. Ben Simmonst akarják a Sixers irányítójának. 5 új játékos a BIG3 ligában, köztük Brian Scalabrine és Larry Hughes.

A Miami Heat elnöke, Pat Riley Harvey Aratonnak (The Vertical, Yahoo Sports) adott interjút. Elmondása szerint mióta a csapatnál van (1995), egy tulajdonosuk van, egy elnökük, két edzőjük és ugyanaz az őket segítő stáb is. Sokan dolgoznak nekik azok közül, akik korábban a játékosaik voltak. Sok kosaras jön-megy, kiváló játékosok is távoznak, de a legsokkolóbb pillanat számára és a franchise számára is az volt, amikor LeBron James elhagyta a klubot - hozzátette, hogy nem minősíteni akarja LeBron lépését. 

Ugyancsak a Heathez tartozik, hogy David Falk játékosügynök azt mondta Barry Jacksonnak (Miami Herald), hogy Jared Sullinger találkozott Riley-val - egyelőre csak felmérik a terepet, miután az erőcsatár szabadügynök lett a deadline-t követően nem sokkal.

Térjünk vissza még LeBronra, aki a New York Knicks ma hajnali kezdeményezéséről beszélt - délelőtt volt már arról szó, hogy nem volt zene a Madison Square Gardenben a Golden State Warriors elleni találkozó első félidejében. Draymond Green szerint szánalmas volt ez, de James azt mondta, hogy szerinte jó kezdeményezés, már ha működik a dolog. A Knicks persze azt csinál, amit akar - próbálkoztak valamivel, aminek nincs alapvetően ellene. Szerinte az jó dolog, ha a nézők hallhatják a cipők nyikorgását, a labdát, a csont nélküli kosarak hangját, a kiabálásokat, a játékhívásokat, de hozzátette, hogy például a Jumbotron és a zene is hozzátartozik a játékhoz, ezt mindenki tudja.

Az Indiana Pacers elnöke, Larry Bird Tania Gangulinak (Los Angeles Times) elmondta, hogy egyáltalán nem akarta Paul George-ot elcserélni a deadline előtt. Nem is emlékszik pontosan arra, hogy volt-e erről beszélgetés, de az biztos, hogy ez egy kamuhír volt - valaki elkezdte terjeszteni, és mint a hógolyó, egyre nagyobb lett a pletyka. Ez egyébként a Magic Johnson és közte történt telefonbeszélgetésre volt válasz, amely kevesebb mint 5 percig tartott a hírek szerint - itt nem került szóba George.

A Chicago Bulls dobóhátvédje, Dwyane Wade ma este, a Detroit Pistons ellen nem játszik combsérülése miatt, Rajon Rondo játéka pedig kérdéses, a mérkőzés előtt dől el, tudja-e vállalni. A New Orleans Pelicansnél Omer Asiknak egyébként sincs jó éve, de az All-Star gála óta nem is játszik - Alvin Gentry vezetőedző elmondása szerint vírusos fertőzést szedhetett össze a török center Mexikóban, az All-Star szünet alatt, és most próbálják rendbe hozni.

Délelőtt volt szó arról, hogy Mark Cuban szerint LeBron James és James Harden között pénzfeldobás dönt jelenleg az MVP címről, Russell Westbrook pedig nincs szerinte a befutók között. Cuban azt is elmondta egyébként Tim MacMahonnak (ESPN) hogy szerinte érdemes odafigyelni még Kawhi Leonardra is. A tulaj elmondása szerint Westbrook egy elképesztő atléta, aki a legrobbanékonyabb játékos a ligában, és neki van a legjobb "motorja" - ő hajt leginkább. Ettől függetlenül azt is hozzátette Cuban, hogy a kritériumok továbbra sem változtak az MVP címre (itt nyilván arra gondol, hogy időtlen idők óta nem nyert olyan játékos, akinek a csapata nem volt a konferencia Top2 együttese között, főleg nem a hetedik helyről), és egy mosollyal hozzátette, hogy ha változtatna a véleményén, akkor oda lenne a média szórakozása is.

Ha már megemlítették, akkor itt térjünk ki rá, hogy a San Antonio Spurs csillaga, Kawhi Leonard, illetve a Charlotte Hornets irányítója, Kemba Walker lettek a hét játékosai nyugaton és keleten.

A Philadelphia Sixersnél nem vicceltek, tényleg Ben Simmonst szeretnék a gárda irányítójának hosszútávra. A klub vezetőedzője, Brett Brown Keith Pompey-nak (Philadelphia Daily News) azt nyilatkozta, hogy szerinte ezt azonnal ki kell próbálnia a csapatnak, amint lehetőség adódik rá Simmons felépülését követően. Szerinte tesztelni kell ezt a felállást, úgy érzi, működni fog a dolog, mindenesetre adniuk kell ennek egy esélyt. Ez azért lehet fontos, mert a drafton és a szabadügynököknél is szerezhetne irányítót a Sixers, de úgy tűnik, nem ebben gondolkodnak elsősorban.

A Philly 10 napos szerződést adott Shawn Longnak - a magasember a D-Ligában, a Delaware 87ersnél 29.5 perc alatt 20.2 pontos és 11.2 pattanós átlagot tud felmutatni ebben az idényben. Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy forrásai szerint a New Orleans Pelicans a jelenleg szintén a D-Ligában szereplő Jordan Crawfordnak akar 10 napos kontraktust adni.

A végére pedig a BIG3 liga maradt, amely 5 új játékost mutatott be, ők a draftra csatlakoznak ma: sokak nagy kedvence, Brian Scalabrine mellett Josh Childress, Reggie Evans, Ivan Johnson és Larry Hughes is ott lesz az öregfiúk 3-3 ligájában.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus