Hírmorzsák 2017-03-07 (21:00)

Schröder és Howard összevesztek a pályán, a német nem érti, miért őt büntette ezért Budenholzer. A Hawks trénere megszólta kicsit Draymond Greent, meg is kapta a magáét a Warriors elleni meccs után. Bogut sípcsontja eltört. Elmaradt a Timberwolves-Blazers. Reggie Jacksonnak voltak nagyon sötét időszakai ebben az idényben, de pár hete egyáltalán nem követi a médiát. Isaiah Thomas csalódott az előző két vereség miatt, szerinte a 63. meccsen nem kísérletezhetnének. Gregg Popovich szerint Kawhi Leonard a védekezése miatt olyan különleges, és mert tudja, hogy nem mindig fognak összejönni a dolgok. A Warriors vezeti a hatékonyságlistát. Wayne Selden a Pelicansnél. Lance Stephenson még 10 napra a Minnesotánál marad.

A nap híréről reggel már beszámoltunk - a Cleveland Cavaliers ausztrál centere, Andrew Bogut rögtön az első meccsén eltörte a bal sípcsontját, részleteket ezen a linken láthattok, olvashattok.

Az Atlanta Hawksnál volt egy kis probléma, Dennis Schröder és Dwight Howard a pályán álltak neki vitatkozni egy eseten, amiből Steph Curry dobott egy üres hármast. Mike Budenholzer vezetőedző a német irányítót vette elő (illetve ültette le), miután Schröder neki is magyarázott egy sort. A játékmester Chris Vivlamore-nak (Atlanta Journal-Constitution) azt mondta, hogy nem lett volna szabad megtörténni annak, hogy kapnak egy triplát amiatt, hogy nem figyelnek, de nem értette, miért őt bünteti a tréner - talán túl nagy benne a versenyszellem, nem tudja, de mindenképpen le akar ülni Budenholzerrel megvitatni az esetet, és a centernek is ott kellene lennie, hogy tiszta lappal folytathassák. Howard azt mondta, hogy szerinte nem feltétlenül rossz dolog egy ilyen vita.

Budenholzer egyébként a mérkőzés előtt azt nyilatkozta a Golden State Warriors erőcsatáráról, Draymond Greenről, hogy nagyon különleges játékos, de nem biztos benne, hogy ellene kell felkészülni és megtervezni a védekezést, mert rengeteg olyan dolgot csinál, ami ösztönből jön neki. Ha valaki ellen készülni kell, akkor az Steph Curry és Klay Thompson. Persze Budenholzer is hozzátette, hogy Green nagyszerűen találja meg a két hátvédet, úgyhogy fontos része az oaklandiek játékának, de ez kevés volt Greennek, aki a mérkőzés után Chris Haynesnek (ESPN) elmondta, hogy pont ezért nem tudja őket megverni az Atlanta és nem is fogja soha, mert ellene nem dolgozzák ki előre a taktikát.

Ha már Warriors: továbbra is a Golden State vezeti a 100 támadásra vetített kapott és dobott pontok által felállított listát +11.9-cel - a Utah Jazz feljött a negyedik helyre (+4.6), a teljes listát pedig ezen a linken láthatjátok!

A Minnesota Timberwolves - Portland TrailBlazers összecsapást le sem játszották, mivel a pálya alkalmatlannak bizonyult a kosarazásra - későbbi időpontban pótolják a meccset, de még nem tudni, mikor

A Detroit Pistonsnál Reggie Jacksonnak nincs egyszerű szezonja - kapott egy PRP kezelést az idény előtt, ezért a szezon elejét ki kellett hagynia, a csapat pedig átalakította játékát az előző szezonhoz képest, így borzasztóan nehezen tud visszailleszkedni, nem is nagyon ment neki a játék. Jackson elmondása szerint az utóbbi hetekben már nem követi a médiát, mert ha a következő 10 meccsen nem játszik, és mindegyiken kikap a csapat, valószínűleg az is az ő hibája lenne, ez ilyen. Csak arra figyel, amire befolyása van, ez pedig a saját játéka - végzi a dolgát, de az All-Star szünet előtt két héttel minden mást kizárt, egyáltalán nem érdekli már mások véleménye. Jackson azt is bevallotta, hogy mielőtt elkezdte kizárni a nyilvánosságot az életéből, voltak nagyon sötét időszakai ebben az idényben.

Jacksonnak ma hajnalban épp ment a játék, nemúgy a Boston Celticsnek, amely kikapott a Los Angeles Clippers otthonában. Isaiah Thomas a mérkőzés után elmondta, hogy meg kellett volna nyerniük ezt a mérkőzést és a phoenixi találkozót is, szerinte egyszerűen nem kísérletezhetnének az alapszakasz 63. meccsén. Elfogadhatatlan volt, ahogyan például a Suns ellen kikaptak - az utolsó 15 percig jól játszottak, de ott elvesztették azt az összecsapást, ez pedig szerinte mindenkinek a hibája, a játékosoké és az edzői stábé is. Thomas azt is hozzátette, hogy csak három meccs a lemaradásuk a Clevelandhez képest, nem történt tragédia, nincs vége a szezonjuknak. Akár már a következő mérkőzéstől kezdve is csinálhatnak egy ötös győzelmi szériát, gyorsan változhatnak a dolgok. Ki kell találniuk, mit kell tenniük, ezt meg is fogják tenni, nem aggódnak emiatt, de most nagyon fáj számára ez a két zakó.

Jóval jobb hajnala volt Kawhi Leonardnek, aki a Houston Rockets elleni találkozón győztes triplát, majd a túloldalon szintén győzelmet jelentő blokkot jegyzett. A mérkőzés után a San Antonio Spurs vezetőedzője, Gregg Popovich azt nyilatkozta, hogy a blokk miatt olyan különleges Leonard - James Harden is bedobja a triplát, Leonard is bedobja, Steph Curry is bedobja, ez is bedobja, az is bedobja. Mindenki bedobja már lassan, de Pop nem tudja, hogy van-e valaki, aki ilyen szinten játszik a pálya másik oldalán is, és szerinte kiegyensúlyozottan egészen biztosan nem sokan. A trénerlegenda szerint Leonard jól kezeli a felelősséget is, tudja, hogy nem mindig fognak összejönni a dolgok sem csapatszinten, sem egyénileg. Popovich szerint sokan nem értik ezt meg, ezért félnek, de a legjobbak, LeBron James, Kobe Bryant vagy Michael Jordan mind tudták ugyanezt - nem féltek, vállalták a felelősséget, Leonardnek pedig ugyanez a mentalitása.

Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy a New Orleans Pelicans 10 napos szerződést ad Wayne Seldennek. A tavalyi drafton el nem kelő Selden idén a D-Ligában, az Iowa Energynél 18.5 pontot, 4.8 pattanót és 2.9 gólpasszt átlagolt eddig. Jon Krawczynski (Associated Press) úgy tudja, hogy Lance Stephenson a közeljövőben kap egy második 10 napos szerződést a Minnesota Timberwolvestól - az első ilyen megállapodásnál szenvedett bokasérülést a hátvéd.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus