Hírmorzsák 2017-03-08 (10:00)

Dirk Nowitzki a hatodik 30.000-es a liga történetében - stílusosra vette a mérföldkő átlépését. Cuban szerint már nem sz*r a Mavs. Westbrook egy 1974-es OKC/Seattle franchise-rekordot állított be karriercsúcsával, de már csak 2 gólpassznyi "előnye" van a tripla-duplával "szemben". A Lakers hivatalosan is kinevezte Rob Pelinkát - Kobe szerint senki nem ért jobban ügynökénél a kosárlabda üzleti részéhez. A Sixers 64-féle felállást próbált ki... az All-Star szünet óta. Earl Watson nem teszi vissza Tyson Chandlert és Brandon Knightot a rotációba, kivéve ha utasítják erre felülről. LeBron szerint a fiának jobb a labdakezelése és a dobása, mint neki volt 12 évesen (videó). Rondo játéka kérdéses ma este, Wade valószínűleg a Magic ellen sem lép pályára. JJ Barea pénteken visszatér. A Suns kabalája az év takarításával (videó).

A ma délelőtti híreket a napi statisztikákkal kell kezdenünk, hiszen a Dallas Mavericks ikonja, Dirk Nowitzki elérte a 30.000 pontot. A német legenda Kareem Abdul-Jabbar, Karl Malone, Kobe Bryant, Michael Jordan és Wilt Chamberlain után a hatodik kosaras a liga történetében, akinek sikerült mindez. A mai Visszajátszásban azt is láthattátok, hogy igen stílusosan lépte át a határt, hiszen egy rá oly jellemző fade-away tempóval volt meg neki a mérföldkőhöz szükséges 20 pont - a következő triplája és egy Los Angeles Lakers-időkérés után pedig jöhetett minden idők legjobban dobó magasemberének ünneplése. Dirk a liga történetének első nem amerikai kosarasa, aki elérte ezt a mérföldkövet, és Kobe Bryant, valamint Karl Malone után a harmadik, akinek egy csapatban játszott és így sikerült belépnie a 30.000-es klubba.

A Mavs vezetőedzője, Rick Carlisle még a szezon korábbi részében (amikor elkezdtek nagyjából 50%-ot hozni a meccseikből) azt nyilatkozta, hogy "sz*r csapatunk van, de alulértékelt sz*r". A klub tulajdonosa, Mark Cuban erre reagált ma hajnalban, még a Lakers elleni mérkőzés előtt - Cuban Tim MacMahonnak (ESPN) azt mondta, hogy azt nem jelentené még ki, hogy jó az együttes, de azt igen, hogy már nem sz*r.

Ha már Lakers, akkor itt említsük meg, hogy hivatalosan is kinevezték új GM-jüket, Rob Pelinkát. Az aranysárga-lilák ikonja, az előbb említett Kobe Bryant egyértelműsítette, hogy mit gondol (egykori) ügynöke kinevezéséről: Kobe szerint senki nem ért jobban a kosárlabda üzleti részéhez Pelinkánál.

Az Oklahoma City Thundernél Russell Westbrook 58 ponttal karriercsúcsot szállított, ez ráadásul OKC/Seattle SuperSonics franchise-rekord is - Fred Brown 1974-es csúcsát állította be, és ez a legtöbb, amit valaha a csapat bármely játékosa dobott, mióta Oklahoma Citybe költözött a klub. A Thunder sztárja fellépett ezzel James Harden mellé egy listán - csak ők ketten mondhatják el magukról, hogy több 50 pontos meccsük is van idén. Westbrooknál azonban azt is meg kell említeni, hogy komoly veszélybe került a tripla-dupla átlaga, miután a legutóbbi 4 mérkőzésén összesen 27 asszisztig jutott (ma hajnalban 9-ig). Így 642 gólpassza van 64 mérkőzésen, tehát még 2-vel többje van, mint amennyi a tripla-dupla átlaghoz kell, de februárban és márciusban "csak" 9.14 gólpasszt osztott ki a társaknak átlagban (a mai meccset nem számítva). Otthon 11.3-as, idegenben 8.9-es mutatója volt még tegnap este ebben a kategóriában ebben az idényben.

A Philadelphia Sixers vezetőedzője, Brett Brown egy türelmes ember, de néha ő is kifakad, így tett most is Corey Seidmannak (CSN Philly). A tréner elmondása szerint az analitikával foglalkozó részlegük azt mondta neki, hogy 64-féle felállást próbált ki csak az All-Star szünet óta - ez nem 40, hanem egy 6 meccses minta. Brown szerint ez mind a cserék, illetve leginkább a sérülések miatt van, de a jó hír az, hogy van már ebben gyakorlata neki és a szakmai stábnak is.

Térjünk ki a visszatérésekre. A Chicago Bullsnál ma este Rajon Rondo és Dwyane Wade játéka is kérdéses - az irányító valószínűleg játszani fog, míg a dobóhátvédnál több esély van rá, hogy nem lép pályára, mint arra, hogy igen. A Dallas Mavericks hátvédje, JJ Barea a már említett Tim MacMahonnak azt nyilatkozta, hogy péntek este, a Brooklyn Nets ellen vállalja a játékot - 20 mérkőzést hagyott ki bal vádlihúzódása miatt.

Nem tér vissza azonban a Phoenix Suns aktív rotációjába Tyson Chandler és Brandon Knight - egyikőjük sem lépett pályára az All-Star szünet óta, miután a fiatalokat szerepelteti az arizonai együttes, és egészen jó eredményeket is hoznak. Earl Watson vezetőedző Doug Hallernek (AZ Central) azt mondta, hogy nem fog változtatni a jelenlegi felálláson, kivéve ha a vezetőségtől nem szólnak neki, hogy változtasson. Van egy főnöke, akinek szintén van egy főnöke, szóval ami felülről érkezik utasítás, az fog történni, de jelenleg szó nincs arról, hogy ebbe beleszólnának.

Egy kicsit térjünk ki a ligából, miután a Cleveland Cavaliers ikonja, LeBron James fiáról, LeBron James Jr.-ról beszélt - a 12 éves srácnak ösztöndíjat ajánlott már a Duke és a Kentucky is. LeBron elmondása szerint fiatal korában sokat játszott amatőr ligákban, ahol rengetegen rátekeredtek a labdára, de ő sosem volt ilyen, mindig passzolni szeretett a leginkább, és nagyon örül neki, hogy a fia ugyanígy van vele, mert az ő korában ez nagyon ritka. James szerint ő nem tudott úgy labdát kezelni és vezetni 12 évesen, ahogy most a fia, aki messze sokkal jobban dob, mint ahogy ő dobott ebben a korban. A LeBron Jr.-ról készült legutóbbi highlight-videó:

És térjünk vissza végül a Sunshoz, akiknél volt egy furcsa esemény ma hajnalban: meccs közben megjelent a pályán a gorilla kabalájuk... Nem őrült meg azonban az érintett, egy pályára bekerülő tárgyat húzott ki gyorsan egy hason becsúszással:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus