Hírmorzsák 2017-03-10 (21:00)

Matt Barnes szerint érdekes volt, ahogy a Kings kezelte Cousins cseréjét. Gay még nem döntötte el, hogy lehívja-e játékosopcióját a következő idényre vagy sem. Fizdale nem akar beletörődni a középszerűségbe - akinek nem tetszik, hogy sokszor változtatja a felállást, az megcsókolhatja a fenekét. Kidd szerint Malcolm Brogdonnak kellene az év újoncának lenni. Phil Jackson tegnap fél óráig tanította a Triangle-t a Knicks hátvédjeinek. Splitter a D-Ligában térhet vissza. Jahlil Okafornak az egész idényben fájt a térde, de nem akarja kiülni a szezont. Megvan Iverson BIG3-csapatának a neve és az egyik csapattársa.

A Sacramento Kingstől kitett, de már a Golden State Warriorshöz igazoló Matt Barnes DeMarcus Cousins cseréjéről nyilatkozott az ESPN-nek. Barnes szerint az mindenkinek nehéz szituáció volt, miután a csapat ragaszkodott ahhoz, hogy nem cserélik el a centert. A kiscsatár úgy gondolja, hogy persze ez egy üzlet, mindenki olyan lépéseket tesz a klubja érdekében, amilyet szeretne, de ha valaki többször elmondja, hogy nem fog csinálni valamit, amit utána mégis megtesz, az elég érdekes rendezési módja a dolgoknak, és akkor még finoman fogalmazott.

A Kings kiscsatára, Rudy Gay Jason Jonesnak (Sacramento Bee) elmondta, hogy nem tudja még, hogy lehívja-e 14.3 millió dolláros játékosopcióját - mint ismert, Gay Achilles-szakadást szenvedett. Magáról a sérülésről azt mondta, hogy tudta, hogy nagy gondja van, már amikor a betörésnél a földre esett - abban reménykedett csak, hogy mégsem akkora a probléma, mint amekkorának gondolta. Gay elmondása szerint olyan helyen akar játszani, ahol jól érzi magát, ahol bizonyíthatja tehetségét, illetve ahol nyerhet is. A rehabot nehéz végigcsinálnia, de sokkal jobban ismeri a testét ennek a kihagyásnak köszönhetően, ezt pedig szeretné az előnyére fordítani a továbbiakban.

A Memphis Grizzlies vezetőedzője, David Fizdale tegnap beleunt, hogy állandóan arról kérdezgetik, hogy folyamatosan változtatja a felállást, rotációt. Fizdale visszakérdezett, hogy mit kellene tennie, beletörődnie a középszerűségbe, belenyugodnia, hogy 50% környéki csapatuk van és ennyiben hagyni a dolgot? Szerinte pont ez a probléma - a csapatuk elég jó, és ha ők az esélytelenebbek és kikapnak, akkor az rendben van. Na ő ebbe nem törődik bele, és addig fogja forgatni az együttest, amíg nem talál egy olyan felállást, amivel a legjobb esélyük van a bajnoki cím megszerzésére. Hozzátette, hogy akinek ez nem tetszik, az megcsókolhatja a fenekét.

A Milwaukee Bucks vezetőedzője, Jason Kidd Charles F. Gardnernek (Milwaukee Journal Sentinel) elmondta, hogy szerinte Malcolm Brogdonnak kellene nyernie az Év Újonca díjat azért, amit azok után tett, hogy a második körből draftolták - szerinte emiatt hátrányból indul a szavazásnál is játékosa. Kidd szerint a hátvéd rengeteget tanul és dolgozik, és nemcsak a pályán, hanem azon kívül is - folyamatosan videózik, kérdez tőle. Kidd szerint olyankor igazán élvezet minden nap bemenni dolgozni, ha valakinek ilyen játékosa van, mint Brogdon.

Ian Begley (ESPN) jelentette, hogy a New York Knicks elnöke, Phil Jackson tegnap ott volt a csapat edzésén, és nagyjából fél óráig segített a hátvédeknek abban, mit csináljanak a Triangle-ben - továbbra sem enged ebből Jackson. Jeff Hornacek vezetőedző beismerte, hogy az utóbbi időben egyre több Triangle-t játszanak - a tréner szívesen fogadja Jackson elképzeléseit, bár azt ő is elmondta, hogy egy kicsit furcsa, hogy egy csapat elnöke ilyen szinten bele legyen vonva a napi munkába a pályán.

Marc Stein (ESPN) értesülései szerint Omri Casspi nagyjából egy hétre van attól, hogy újra játszhasson, és több PO-csapat is érdeklődik iránta. Az izraeli kiscsatár a New Orleans Pelicanshez került az All-Star hétvége után, de az első meccsén hüvelykujj-sérülést szenvedett, ami viszont a vártnál gyorsabban gyógyul a hírek szerint.

Ha már sérülések és visszatérések, akkor itt kitérhetünk a Philadelphia Sixersre. Egyrészt Tiago Splitter lehet, hogy a D-Ligában, a Delaware 87ersnél fog először pályára lépni, miután egyelőre egyetlen mérkőzést sem játszott eddig idén - az Atlanta Hawkstól cserélték ide a deadline előtt, jelenleg pedig a jobb vádlijával vannak gondok, de volt több sérülése is ebben a szezonban. Másrészt Jahlil Okafornak az egész idényben fájt a jobb térde, ennek ellenére meg sem fordult a fejében, hogy a teljes szezont kiülje - elmondása szerint amikor kell, akkor pihentetik, de egyébként játszani akar.

A végére pedig Allen Iverson maradt, aki a napokban bejelentette, hogy Dermarr Johnsonnal lesz egy csapatban a BIG3 Ligában, ahol a 3's Company névű együttesnél lesznek csapatkapitányok mindketten.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus