Hírmorzsák 2017-03-11 (09:45)

A Cavs komoly tárgyalásokat folytat Larry Sandersszel. Ma este nem játszik a Spurs-Warriorson sem Kawhi Leonard (agyrázkódás), sem Steph Curry, sem Draymond Green, sem Klay Thompson, sem Andre Iguodala (pihentetés). Steph Curry megelőzte az édesapját, de pocsék dobóformája megmaradt. Thibodeau szerint fényéveket léptek előre védekezésben. Pelinka szerint a Lakers lesz a világ legjobb klubja. Markieff Morris 25.000 dolláros büntetést kapott. Yogi Ferrell szerint csak egy csapat kell, aki megkedveli a játékát, nem több. Az 1/1 esélyes Markelle Fultz bejelentkezett a draftra.

Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) forrásai szerint a Cleveland Cavaliers nagyon komoly tárgyalásokba kezdett Larry Sandersszel. Andrew Bogut kiesése után borítékolható volt, hogy igazolni akarnak még egy magasembert, és úgy tűnik, hogy esélyt kaphat a pár éve visszavonuló center.

A ma esti San Antonio Spurs - Golden State Warriors nyugati csúcsrangadó némileg foghíjas lesz. A hazaiaknál Kawhi Leonard nem léphet pályára, mert az Oklahoma City Thunder ellen kapott egy könyököst, ami miatt át kell mennie a liga agyrázkódás-protokollján, ez pedig nem lesz meg ma estig. A Golden State-nél pedig a vezetőedző, Steve Kerr bejelentette, hogy pihenteti Steph Curryt, Klay Thompsont, Draymond Greent és Andre Iguodalát is ma este. Ez azért érdekes, mert a ma esti összecsapás lesz az AT&T Centerben a negyedik legdrágább ebben az évtizedben. 140 dollárba kerül majd a legolcsóbb jegy - nem biztos, hogy most éri meg megnézni ezt a két együttest egymás ellen.

Maradjunk még a Warriorsnél, miután ma hajnalban megint kikaptak, ezúttal a Minnesota Timberwolvestól. Steph Curry egyrészt megelőzte édesapját, Dell Curryt az örökranglistán, másrészt viszont továbbra sem megy neki a dobás, miután 1/8-cal célzott most is a triplavonalon túlról - a február 27-e óta eltelt 7 mérkőzésen mindössze 21.7%-kal dobja a hármasokat Curry. Érdekesség, hogy a legutóbbi 36 tiszta triplakísérletéből 29-et elhibázott Curry - olyat, amikor a legközelebbi védő legalább 3 méterre volt tőle.

A Minnesota a ma hajnali győzelem mellett is egyre jobb formában játszik, látótávolságon belül van nekik a nyugati nyolcadik hely, Tom Thibodeau elnök és vezetőedző pedig úgy gondolja, hogy ez azért van, mert dimenziót ugrottak védekezésben - sokkal jobbak például az elzárás-leválás ellen. Thibodeau Jerry Zgodának (Star Tribune) elmondta, hogy ha valaki megnézi az utóbbi pár évet meg azt, hogy most hol tartanak, akkor láthatja, hogy nagyot ugrottak előre. Először közel kell kerülniük a győzelemhez, a siker csak ezt követően fog jönni, és most kezdik ezt megérteni. Neki a kis dolgok a fontosak, mert ha ezekre odafigyelnek, akkor a nagyobb dolgok majd jönnek maguktól. A mottójuk az, hogy "a munkában rejlik a lényeg". Nincsenek könnyebb módok, kerülőutak, a siker árát meg kell fizetni.

Tegnap megvolt a Los Angeles Lakersnél az új GM, Rob Pelinka bemutatása. Az egykori játékosügynök elmondta, hogy Jeanie Buss elvárásainak meg kell felelniük - a világ legjobb franchise-ának kell lenniük, és ez meg is fog történni. Szerinte tehetséges csapatuk van, de azt is látni kell, hogy jelenleg a 29. helyen állnak a 30 gárda közül, ez pedig elfogadhatatlan, jobb keretet kell Luke Walton vezetőedző kezei alá adniuk. Kiemelte D'Angelo Russellt, Julius Randle-t és Brandon Ingramet, mint borzasztóan tehetséges játékosokat, akiket fejleszteniük kell - hozzátette persze, hogy a listát lehetne még folytatni. Őket kell csiszolni a jövőben, ez a kulcs, de emellett még több meghatározó játékost kell szerezniük a szabadügynökpiac útján.

A Washington Wizards erőcsatára, Markieff Morris 25.000 dolláros büntetést kapott, miután ágyékon rúgta Mason Plumlee-t a Denver Nuggets elleni összecsapáson.

A Brooklyn Netstől a szezon korábbi szakaszában kitett Yogi Ferrell Eddie Sefkónak (Dallas News) mesélt az idei szezonjáról röviden. Ferrell szerint az a lényeg, hogy egy csapat megkedvelje a játékát, nem kell több. A Brooklynnál nem ez volt a helyzet, meg is szabadultak tőle, de a Mavsnél más volt a helyzet, és nagyon örül neki, hogy sikerült jó benyomást tennie a texasiakra.

Az egyik 1/1-re esélyes, Markelle Fultz bejelentette, hogy jelentkezik az idei draftra - gyakorlatilag közte és Golomán György jelenlegi csapattársa, Lonzo Ball között dőlhet el az, kit választanak ki az első helyen.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus