Hírmorzsák 2017-03-12 (12:30)

Westbrook megelőzte Wilt Chamberlaint az egy szezon alatt szerzett tripla-duplák listáján. Karl-Anthony Towns új franchise-rekordot állított fel a Timberwolvesnál. Kerr sajnálja a szurkolókat, akik jegyet vettek a ma hajnali Spurs-Warriorsra, de a játékosai fáradtak. Rubión elmaradt egy fault a Minnesota-Golden State meccs végén. Pelinka szerint a Lakersnek továbbra is megvan az előnye a többi franchise-zal szemben - Kobe-t Michelangelóhoz, Beethovenhez és Shakespeare-hez hasonlította. Rose szerint hasznos volt Jackson Triangle-edzése. Monty Williams vissza akar térni az NBA-be vezetőedzőként.

A mai híreket Russell Westbrookkal kezdjük, aki idei 32. tripla-dupláját szerezte ma hajnalban, a Utah Jazz ellen, ezzel már egyedül áll az egy idényre vonatkozó örökranglista második helyén - Wilt Chamberlaint előzte meg, Oscar Robertson pedig 41-gyel áll előtte, de az is befoghatónak tűnik jelenleg. A nap másik statisztikáját a Minnesota Timberwolves centere, Karl-Anthony Towns szállította, aki ma hajnalban, a Milwaukee Bucks ellen sorozatban 20. meccsén szerzett legalább 20 pontot, ez pedig új franchise-rekord a TWolvesnál - egyébként a leghosszabb aktív streak jelenleg a ligában.

Ma hajnalban a San Antonio Spurs - Golden State Warriors igazi másodvonalas rangadó lett, miután a Spursnél sérülések és betegségek sújtották a csapatot, míg a Warriors a sérült Kevin Durant mellett másik három sztárját pihentette. A Golden State vezetőedzője, Steve Kerr annyit mondott erről, hogy egyszerűen fáradtak a játékosai, nagyon kimerítette őket a rengeteg utazás, amin az utóbbi időben keresztül kellett menniük, márpedig ilyen állapotban nagyobb a veszélye annak, hogy lesérülnek. Sajnálja a szurkolókat, akik megvették a jegyet erre a találkozóra, és ezt tényleg komolyan is gondolja, neki viszont az a feladata, hogy minél jobban felkészítse a csapatát a rájátszásra, a rájuk váró feladatokra, illetve hogy egészséges és pihent legyen a keret.

Ha már a Warriors és a Timberwolves is szóba került, akkor itt lehet megemlíteni, hogy az L2M report alapján a két gárda egymás elleni meccsén elmaradt egy fault Ricky Rubión az utolsó perc kezdetén, mikor bevetődött egy szabad labdáért és elkaszálta Steph Curryt.

Tegnap reggel volt már szó Rob Pelinka bemutatásáról a Los Angeles Lakersnél. Az új GM a tegnap leírtak mellett azt is elmondta, hogy szerinte a klubnak most is előnye van a többi csapattal szemben. Azt, amikor Magic Johnson viseli a 32-est, vagy Kobe Bryanten van a 8-as vagy a 24-es mez, nem lehet "lemásolni" máshol - azt akarják biztosítani, hogy így érezzenek a játékosok is, és szerinte jó úton is haladnak. A Los Angeles-i piac, a Lakers-brand, a Buss család és a franchise sikerei olyan dolgok, amiket nem lehet csak úgy megteremteni akárhol. Pelinka szerint minden ügynök tudja, hogy ügyfelének marketing és kapcsolatok szempontjából Los Angeles a legjobb. A szakvezető Kobe Bryantet is megemlítette - szerinte a tavaly nyáron visszavonuló ikon annyit jelent a Lakersnek és számára barátként, mint Michelangelo a művészeteknek, Beethoven a zenének vagy Shakespeare a költészetnek, ezért köszönetet mondott neki. Pelinka szerint Kobe mindig teljes mellszélességgel támogatott mindent, ami Lakers, és ez így marad a továbbiakban is.

Tegnap előtt írtunk arról, hogy Phil Jackson edzés előtt tartott egy kis képzést a New York Knicks hátvédjeinek a Triangle-ről. Derrick Rose Marc Bermannek (New York Post) elmondta, hogy jól sikerült ez a tréning, és ha Jackson mond és mutat valamit, arra azért odafigyel az ember. Azt is hozzátette az irányító, hogy ez csak egy nap volt, és remélhetőleg pár napon belül vagy a következő héten folytatja az okítást az elnök.

Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette tegnap este, hogy az Illinois egyetem az NCAA egyik legjobban fizetett egyetemi edzőjévé tette volna Monty Williamst, ő azonban visszautasította az ajánlatot. A hírek szerint Williams az NBA-ben akar újra edző lenni - mint ismert, a tréner felesége halála után elhagyta az Oklahoma City Thundert, most pedig a San Antonio Spurs vezetőségében dolgozik.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus