Hírmorzsák 2017-03-14 (10:00)

Parsonsnak most a bal térdét kell műteni (meniscus-szakadás), megint idő előtt fejezi be az idényt. Wall és Towns lettek a hét játékosai. Rubio franchise-rekordot döntött, és Harden, Westbrook, valamint James nyomdokaiba lépett. Vince Carter új NBA-csúcsot állított fel, és Jordan, Stockton, Malone, Abdul-Jabbar és Parish örökébe lépett. Bogutot kitette a Cavs. Iguodalának semmi baja nincs Kerr-rel, nagyon jó kapcsolatban vannak. Lonzo Ball édesapja szerint a fénykorában megalázta volna Michael Jordant 1-1-ben. D'Angelo Russell után Corey Brewer is feliratkozott a Shaqtin' várólistájára (videó).

A Memphis Grizzlies kiscsatárának, Chandler Parsonsnak részlegesen elszakadt a meniscusa a bal térdében, így határozatlan időre kiesett a játékból - Ronald Tillery (Memphis Commercial Appeal) forrásai szerint valószínűleg vége az idényének, és ezt megerősítette Tim MacMahon (ESPN) is. Azért problémás ez, mert a nyáron nagy reményekkel, 4 évre 92 millió dollárért igazolt játékos térdével rengeteg gond volt már eddigi pályafutása során is (ez zsinórban a harmadik idénye, ami műtéttel ér véget, igaz, az előző két évben a Dallas Mavericksnél a jobb térde miatt kellett kés alá feküdnie), ez most már erősen krónikusnak tűnik nála, és további karrierjét is veszélyezteti.

A Washinton Wizards irányítója, John Wall, valamint a Minnesota Timberwolves centere, Karl-Anthony Towns lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. A játékmester 4-0-s héthez segítete hozzá a fővárosiakat, ráadásul minden meccsük idegenben volt - 29.8 pontot, 11.3 gólpasszt, 3.3 pattanót és 1.5 szerzett labdát átlagolt ez idő alatt. A Timberwolves 2-1-es hetet ment, ami alatt Towns mérkőzésenként 29.0 pontot hozott 12.3 pattanóval karöltve.

A két együttes ma hajnalban egymás ellen lépett pályára, a Minnesota irányítója, Ricky Rubio pedig egészen kiválóan játszott, 22 pontot és 19 gólpasszt szerzett. A 19 assziszt egyrészt franchise-rekord a Timberwolvesnál, másrészt Rubio James Harden, Russell Westbrook és LeBron James mellett a negyedik játékos lett, akinek ebben az idényben egynél több olyan mérkőzése volt már, amelyen elért legalább 20 pontig és 15 gólpasszig is egyszerre. Ha már napi statisztikák, akkor itt még említsük meg Vince Cartert, aki Michael Jordan, Karl Malone, Kareem Abdul-Jabbar, Robert Parish és John Stockton után a hatodik játékos lett a liga történetében, akinek sikerült 20 pontos összecsapást produkálnia azt követően, hogy betöltötte 40. életévét. Carter egy rekordot is megdöntött: ő a legidősebb játékos az NBA történetében, akinek sikerült legalább 5 hármast bedobnia egy meccsen, és az első 40 éves, akinek sikerült 6 triplát szórnia.

A tegnapi Larry Sanders igazoláshoz tartozik, hogy a Cleveland Cavaliersnek természetesen ki kellett tennie valakit a keretből, hogy szerződtethessék a centert, ez a valaki pedig nem túl nagy meglepetésre Andrew Bogut lett.

Tegnap este volt arról szó, hogy a Golden State Warriors 2015-ös döntő MVP-je, Andre Iguodala 10.000 dolláros büntetést kapott a ligától nem megfelelő szóhasználat miatt. Bár a szankciót azért ítélték meg ellene, mert az n-betűs szót használta többször is, Iguodala nyilatkozatának érdekesebb része az volt, mikor megmondták neki, hogy a San Antonio Spurs ellen pihenni fog, mire azt válaszolta, hogy ezt eddig nem tudta, de csinálja, amit a gazdája mond. Nem kevés rasszizmusra utaló él volt ebben a szóhasználatban, de már Steve Kerr vezetőedző is elmondta akkor, hogy Iguodalának elég sajátos a kifejezésmódja, egyébként semmi gondjuk nincs egymással, és ezt most a játékos is megerősítette - elmondása szerint kifejezetten jó kapcsolatban vannak edzőjével, úgyhogy nem is nagyon kellett erről a dologról külön beszélniük. Azt is hozzátette, hogy valószínűleg nem a legmegfelelőbb pillanatban mondta el az érzéseit, ez van.

A Top2-be várt Lonzo Ball édesapja, LaVar Ball eddig sem fukarkodott, ha a fiait kellett dicsérnie (elmondása szerint Lonzo jobb, mint Steph Curry, ha kicserélnék kettejüket, a Golden State semmivel nem lenne rosszabb, sőt, és olyan marketingértéke van a fiának, mint például a Jordan Brandnek), de most saját magát dicsérte legutóbb adott interjújában. LaVar Josh Peternek (USA Today) azt nyilatkozta, hogy fénykorában legyalázta volna Michael Jordant 1-1-ben. Bevitte volna minden idők legjobbját a palánk alá, és mindig faultot mondott volna, ha szabálytalankodik ellene Jordan, mikor megpróbálja a horgait - egyszerűen nem tudta volna megállítani őt a Bulls ikonja. Ball szerint akkor lett volna esélye Jordannek, ha minden kinti dobása sikerül, mert nem tudta volna megkerülni, nem volt elég gyors ahhoz, a palánk alatt pedig nem tudta volna őt levédekezni. Emellett már eltörpült az a kijelentés, hogy 1 milliárd dolláros cipőszerződést szeretne a fiainak. 

A végére pedig ma is egy Lakers-videó maradt a heti Shaqtin' A Foolba, ezúttal Corey Brewernek sikerült érdekesen lejátszania a 2-0-s lefutást:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus