Hírmorzsák 2017-03-14 (21:15)

Rondo nem így képzelte a chicagói kalandját, nem érti, hogy a felső vezetés a PO helyett miért más irányt jelölt ki, nyerő csapatban akar játszani és egyenes edzőt akar. Ainge bejelentette, hogy Ante Zizicet a nyáron le fogja igazolni a Celtics. Llull idén biztosan nem teszi át székhelyét az NBA-be. Steph Curry még mindig nem használná azt a kifejezést, hogy gödörben van, szerinte technikai gondja nincs a dobásával. Mozgov nem játszik a szezon hátralévő részében a Lakers fiataljai miatt. Goran Dragic holnap este már játszani fog. Casspi egészséges, többek között a Grizzlies és a Clippers is érdeklődik iránta. Clifford Robinson agyvérzést kapott, de már jobban van.

A Chicago Bulls irányítója, Rajon Rondo nagyon nem így képzelte az idényt, mikor új csapatához igazolt a nyáron - erről nyilatkozott Gary Washburnnek (Boston Globe). Rondo szerint nem igazán tud másra koncentrálni, csak a saját feladatára - ő 11 éve van a ligában, tudja ezt, de a fiatalabbaknak is ezt mondta, akiknek esetleg csak 2-3 idénnyi tapasztalata van. Próbált profin hozzáállni, példát mutatni a kevésbé tapasztaltaknak, és talán ez volt a szerepe ennél a csapatnál. Mivel Rondónak a Dallas Mavericksnél és a Sacramento Kingsnél sem nagyon jöttek össze a dolgok hol egyénileg, hol csapatszinten, így nem véletlen, hogy elmondása szerint máshogy tekint már a dolgokra, és leginkább egy nyerő csapatban akar kosarazni. Azt hitte, hogy erre Chicagóban lehetősége lesz, de a felső vezetés más irányt jelölt ki, és nem is igazán érti, miért van ez, mikor a PO-ért is harcolhatnának. Elmondása szerint egy egyenes edzőt szertne magának, olyat, akivel le tud ülni beszélni, akivel jó kapcsolatot tud kialakítani, és akivel meg tudja beszélni, mik a célok.

Szintén a Boston Globe-nak adott interjút a Boston Celtics GM-je, Danny Ainge, aki arról beszélt, hogy július elseje után alá fogják iratni a tavalyi drafton kiválasztott Ante Zizicet, az euroligás Darüssafaka Dogus horvát centere tehát az NBA-ben fogja folytatni pályafutását. Ainge szerint nincs nagyon kérdés erről, hiszen Zizic is náluk akar játszani, ők is szeretnének megegyezni vele, úgyhogy ez egy lefutott dolog. A játékos egy telefoninterjúban elmondta, hogy szerinte fejlődött a játéka, erősítenie is sikerült a testét, ráadásul sok tapasztalatot szerzett, úgyhogy úgy érzi, meg fogja állni a helyét az NBA-ben is.

Szintén ide tartozik, hogy a Real Madrid klasszisa, Sergio Llull viszont lenyilatkozta, hogy ezen a nyáron gyakorlatilag biztos, hogy nem akarja még áttenni a székhelyét Amerikába, úgyhogy vele továbbra sem kell számolni - a játékjoga a Houston Rocketsnél van.

A Golden State Warriors sztárja, Steph Curry azt nyilatkozta Anthony Slaternek (San Jose Mercury News), hogy még mindig nem használná azt a kifejezést, hogy gödörben van, mert az azt jelentené szerinte, hogy elveszítette az önbizalmát - a legutóbbi 76 triplakísérletéből csak 18 ment be. Elmondása szerint egyáltalán nem aggódik amiatt, ami az elmúlt 4-5 mérkőzésen történt, és egyáltalán nem érzi úgy, hogy technikai gondjai lenne a dobásával - szerinte csak annyi a lényeg, hogy az üres helyzeteket be kell dobni. Azt is megkérdezték tőle, hogy a pályán kívüli dolgai nem zavarnak-e be a pályán nyújtott teljesítményébe, de erre azt válaszolta, hogy eléggé határozottan ragaszkodik a saját elképzeléseihez, hogyan kell ezeket kezelni. Vannak sűrűbb hetei és könnyebbek is, de semmi nem zavarhatja a sportot, hiszen ez az első számú feladata és munkája - most az idény végéig egyébként sem lesz sok elfoglaltsága, úgyhogy nem lesz ebből gond.

Marc J. Spears (The Undefeated, ESPN) jelentette, hogy a Los Angeles Lakers nem játszatja egészséges centerét, Timofey Mozgovot a szezon hátralévő részében, hogy több lehetőséget adjanak a fiatal játékosaiknak. Az orosz kosarast a nyáron 4 évre 64 millió dollárért szerződtette az aranysárga-lila alakulat, de inkább Tarik Blacknek és Ivica Zubacnak szeretnének időt biztosítani.

A Miami Heat irányítója, Goran Dragic már jobban van, kilát a jobb szemén, így holnap este, a New Orleans Pelicans elleni találkozón pályára fog lépni.

Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy Omri Casspi zöld utat kapott az orvosoktól, elkezdheti a kosárlabdával kapcsolatos tevékenységeket is hüvelykujj sérülése után, és több PO-csapat is érdeklődik iránta, köztük a Memphis Grizzlies és a Los Angeles Clippers.

A végére pedig Clifford Robinson maradt - a Portland TrailBlazers egykori játékosa agyvérzést kapott, kórházba is szállították, de jobban van már, minden nappal sokat javul állapota.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus