Hírmorzsák 2017-03-15 (11:30)

A Bullsnál Rondót, Wade-et és Butlert sem érdekli, mit kér tőlük Fred Hoiberg. Lehet, hogy Rondo a következő idényre is marad a Bullsnál, Wade viszont távozik? A Knicksnél többen nem figyelnek már Jeff Hornacekre - a tréner szerint nem reális már számukra a PO. Chris Paul összekapott Gobert-rel. LeBron újabb Cavs-történelmet írt, 10. tripla-duplája új ligacsúcsot is jelentett. Draymond Green Chris Webber nyomdokain. A Rockets is biztosan a PO-ba jutott. Morey szerint Pelinka és Magic Johnson nagy előny lesz a Lakersnek. Love a hétvégén kezdődő idegenbeli túrán visszatérhet. Brett Brown szerint sokat segít, hogy látják Ben Simmonst 5-az-5-re edzeni - az 1/1-es sokkal jobban olvassa a játékot, mint korábban. A Pelicans nem igazolja újra Hollis Thompsont. Julius Erving edző lesz a BIG3 ligában.

Ken Berger (Bleacher Report) egy másik csapat játékosmegfigyelőjétől úgy tudja, hogy a Chicago Bullsnál a három legnagyobb név, Rajon Rondo, Dwyane Wade és Jimmy Butler sem foglalkozik azzal, hogy mit mond vagy kér Fred Hoiberg vezetőedző. Amikor például Hoiberg hív egy figurát, akkor Rondo egész egyszerűen lesz*rja, hogy mit akar a tréner, azt csinálja, amit ő szeretne, de egyébként Wade-del és Butlerrel ugyanez a helyzet - a rossz példa ragadós. A vezetőség egyébként továbbra is úgy gondolja, hogy Butler nem örül annak, hogy Hoiberg az edző, de a tréner nem élvezi mindenki tiszteletét Butlert leszámítva sem

Szintén Ken Berger jelentette a Chicagóról, hogy Rondo esetében nem döntötték még el, hogy biztosan megszabadulnak tőle a 2017/18-as szezonra - mivel a 14 milliós fizetéséből csak 3 millió a garantált rész a jövő évi szerződéséből, így megpróbálhatják elcserélni, vagy ha ez nem sikerül, akkor kitenni a keretből. Azt a hírt is Berger hozta, hogy egyelőre nem biztos Wade jövője sem - 23.8 millió dolláros fizetése lenne, amit valószínűleg senki nem adna már meg neki, de a Bulls annyira diszfunkcionális, hogy a rivális csapatok vezetői szerint nyomós okuk van azt gondolni, hogy Wade mégis kilép a szerződéséből.

"Chicagói" problémák vannak a New York Knicksnél is, Stefan Bondy (New York Daily News) információi szerint ugyanis néhány játékos egyszerűen oda sem figyel arra, amit Jeff Hornacek vezetőedző mond - Frank Isola (New York Daily News) szerint Carmelo Anthony nem volt ott Hornacek beszédekor, amit a múlt szerdai, Milwaukee Bucks elleni vereség után tartott. A vezetőedző az Indiana Pacers elleni, ma hajnali győzelem előtt azt nyilatkozta, hogy talán már nem elérhető a rájátszás számukra - 6 meccsere vannak a 8. helytől. Amíg matematikailag nem szállnak el, addig persze hajtanak a PO-ért, de a realitás azért más dolog.

A Los Angeles Clippers tegnap hajnalban csapott össze a Utah Jazz-zel, ki is kaptak tőlük, de Chris Paulnak azért volt egy-két megjegyzése Rudy Gobert-rel kapcsolatban - a két gárda nem igazán kedveli egymást, bár a Clippersnek kevés "rajongója" van a ligában egyébként is. Paul annyit mondott egyébként a francia centerről, hogy jó játékos, de rengeteget dumál. A két játékos össze is akadt egyébként a mérkőzés végjátékában, ezen a linken megnézhetitek, miért kapott a játékmester technikait, de az L2M report alapján három sima faultot elnéztek Paulnak az utolsó percben - a Gobert elleni lökdösődés előtt George Hillen is bevert egy szabálytalanságot, amit nem fújtak le neki.

Folytassuk a napi statisztikákkal. Ma hajnalban Russell Westbrook 33., LeBron James pedig 10. tripla-dupláját jegyezte ebben az idényben - utóbbival történelmet írt, hiszen a Cleveland Cavaliers történetében először tudott bárki 10 TD-t szerezni, illetve új ligarekord is született, miután először fordul elő az NBA történetében, hogy három különböző játékosnak is legyen legalább 10 tripla-duplája egy szezon során (James Harden a harmadik ilyen kosaras). Draymond Green 20 pontot, 8 pattanót, 8 gólpasszt, 6 blokkot és 4 szerzett labdát jegyzett - alig maradt el egy újabb 5-by-5-tól, de ilyen statisztikai sort sem tudott senki szállítani Chris Webber és 2000 óta.

A Portland TrailBlazers vereségével a Houston Rockets helye is biztos a rájátszásban - ők a harmadik matematikailag is biztos csapat az idei PO-ban a Golden State Warriors és a San Antonio Spurs után, és zsinórban az ötödik szezonjuk lesz, hogy a rájátszásban szerepelnek.

Ha már Rockets: GM-jük, Daryl Morey Mark Medinának (Los Angeles Daily News) a Los Angeles Lakers új párosáról, Magic Johnsonról és Rob Pelinkáról beszélt - Morey szerint mindketten borzasztóan komoly kapcsolati hálóval rendelkeznek. Jelenlegi pozícióikat ugyan nem látták el korábban, de a tudásuk és a tapasztalatuk alapján felkészültek, hogy átvegyék az irányítást az aranysárga-liláknál. Morey az egyik, ha nem a legjobb ügynöknek nevezte Pelinkát - James Hardent, Trevor Arizát és Eric Gordont is ő képviselte. Morey szerint Pelinkának és Johnsonnak is kiváló kapcsolata van a szupersztárokkal - egy tárgyalásnál fontos, hogy mindkét oldalról tudja szemlélni az ember a dolgokat, ebben pedig a két új vezető nagy segítségére lesz a Lakersnek.

A Cavsnél Kevin Love visszatérése már csak napok kérdése - a ma hajnali, Detroit Pistons elleni találkozó előtt már edzett 3-a-3-ra, és Brian Windhorst (ESPN) forrásai szerint úgy számolnak a csapatnál, hogy még a hét vége előtt 5-az-5-re is tud tréningezni, így a hét végén kezdődő idegenbeli túrán újra pályára léphet az erőcsatár, akinek a Pistons elleni volt a 13. meccse, amit zsinórban kihagyott térdsérülése miatt. David Griffin GM azt nyilatkozta, hogy egy műtét után a rehab minden fázisánál újra fájhat a műtött testrész, lehet visszaesés az illető állapotában. Ha nem lesz ilyen dolog, akkor Love valamikor az idegenbeli túrán játszani fog várhatóan.

5-az-5-re edz már a Philadelphia Sixers 1/1-ese, Ben Simmons is, ami nagyban segíti a csapatot abban, hogy tervezni tudjanak, milyen szerepkörben számíthatnak majd rá. Brett Brown vezetőedző Keith Pompey-nak (Philadelphia Inquirer) elmondta, hogy sokat segít ez, mert több dolgot is észre lehet ilyenkor venni. Láthatják, hogyan tud például Simmons alacsonyabb embereket bevinni a palánk alá, vagy olyan dolgokban hasznos lenni, amivel papíron nem is számoltak. A tréner elmondása szerint attól függetlenül, hogy Simmons nem játszott egész idényben, sokkal jobban olvassa a játékot, ebben rengeteget fejlődött, és a dobástechnikája is jobb már.

A New Orleans Pelicans nem igazolja újra Hollis Thompsont, így a hátvéd és a csapat útjai elváltak egymástól - két 10 napos szerződés erejéig volt Thompson a Pelicansnél, 9 mérkőzésen 3.8 pontot és 3.1 pattanót átlagolt.

A végére pedig a BIG3 maradt: Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) értesülései szerint (később a liga hivatalosan is bejelentette, hogy) Julius Erving is részt vesz a 3-3 bajnokságban, edzőként láthatjuk majd Dr J-t.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus