Hírmorzsák 2017-03-15 (20:30)

Aldridge jobban van, zöld utat kapott az orvosoktól a játékra, ma este pályára is lép. Batum agyi CT-re megy a migrénjei miatt. Porzingis bal combja megsérült ma hajnalban. Rose szerint a statisztikái nem érdeklik, de az igen, hogy nem sikerült a szezonjuk. Vince Carter szerint legyőzné Michael Jordant a zsákolóversenyen, ha mindketten pályafutásuk csúcsán lennének. Deng sem játszik már a szezon hátralévő részében. Saricnak sokat segített, hogy az édesanyja kiment Amerikába. Goodwin 10 napra a Netsnél. A Brooklyn a nyáron rámehet George Hillre. Deron Williams mindenképpen Utah-ban akarja befejezni karrierjét. Lue-nak engedélyt kellett kérnie, hogy játszathassa Sanderst ma hajnalban. Doncicot megpróbálja rábeszélni a Real Madrid, hogy 2019-ig maradjon náluk.

A San Antonio Spurs erőcsatárának, LaMarcus Aldridge-nak nincs komolyabb baja, ma este már megkötések nélkül játszhat majd a magasember a Portland TrailBlazers ellen - mint ismert, LMA-t a múlt héten határozatlan időre "írták ki" az orvosok, miután szívritmuszavara volt. A Charlotte Hornets francia swingmanje, Nicolas Batum agyi CT-re megy, mert az utóbbi napokban nagyon erős migrén gyötri, és szeretne többet megtudni erről a csapat. A New York Knicksnél Kristaps Porzingis ma hajnalban sérült meg, a bal combja húzódott meg az Indiana Pacers elleni mérkőzés második félidejében.

A New York irányítója, Derrick Rose Al Iannazzone-nak (Newsday) nyilatkozott. Rose szerint a statisztikái nem érdeklik, de az igen, hogy nyáron új csapathoz került, ezzel úgy érezte, hogy új lehetőséghez jutott, amit szeretett volna kihasználni, de nagyon elrontottak valamitDélelőtt olvashattátok már, hogy Jeff Hornacek vezetőedző szerint nem túl reális a PO elérése a Knicks számára, de Rose azt mondta, hogy ő még áll készen arra, hogy bedobja a törölközőt, addig legalábbis biztos nem, amíg van esélyük. A szezon elején kitűztek célokat, felvázoltak maguknak terveket, amit nem sikerült teljesíteniük, de még nem adja fel.

A Memphis Grizzlies veterán játékosa, Vince Carter a The Dan Patrick Show-ban volt vendég, ahol azt kérdezték tőle, hogy ha mindketten fizikai teljesítőképességük csúcsán lennének, akkor ki nyerné a zsákolóversenyt, ő vagy Michael Jordan? Carter azt mondta, hogy egy zsákolóversenyen magát mondaná, de Jordan minden idők legnagyobb kosarasa. Azt is hozzátette viccesen, hogy nem nagyon szeretné, ha MJ fülébe jutna, hogy önmagát mondta a tömőversenyre, hogy aztán kérdőre vonja - a Jordanban lévő versenyszellemet mindenki ismeri a ligában.

A Los Angeles Lakersnél nemcsak Timofey Mozgovot, hanem Luol Denget is ültetni fogják a szezon hátralévő részében - őt 4 évre 72 millió dollárért szerződtették a nyár folyamán. Az ESPN információi szerint az orosz center és Deng is beszéltek erről Luke Walton vezetőedzővel az elmúlt hetekben, és egyikőjüknek sincs ezzel gondja - ez sem rosszabb megoldás, minthogy néha-néha és alig kerülnek pályára.

A Philadelphia Sixers horvát játékosa, Dario Saric január vége felé kezdett szintet lépni korábbi teljesítményéhez képest, de február közepe óta megy neki igazán a játék - elmondása szerint ez nem véletlen, február 15-én ugyanis az édesanyja kiment hozzá Amerikába, és azóta érzi azt, hogy testileg és lelkileg is teljes tud lenni, otthon érzi magát. Persze az anyukája nem edző, de néha jó tanácsokkal látja el, mint például hogy túlságosan siet, lassítson le, és ha nem megy neki a játék, akkor természetesen bátorítja.

A Brooklyn Nets 10 napos szerződést kötött Archie Goodwinnel. A dobóhátvéd ebben az idényben a Greensborónál, a D-Ligában 34 meccsen 17.0 pontot, 5.0 pattanót és 2.3 gólpasszt átlagolt - egyébként 3 év után tette ki októberben őt a Phoenix Suns, 3 mérkőzés erejéig pedig megfordult a New Orleans Pelicansnél is.

Nyári potenciális igazolás-hír, hogy Brian Windhorst (ESPN) forrásai szerint a Brooklyn Nets rámehet a nyáron George Hillre - ugyan nem túl vonzó célpont a Nets egy ennyire keresett játékos számára, de felverhetik az árát, ami nem lehet túl pozitív a Utah Jazz számára. Hill jelenleg Deron Williams egyik Utah-i házában lakik, az ESPN pedig úgy tudja, hogy a Cleveland Cavaliers játékmestere pedig mindenképpen a Jazznél akarja befejezni pályafutását.

Ha már a Cavs, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Tyronn Lue vezetőedző kezdetni akarta Larry Sanderst a Detroit Pistons ellen, de David Griffin GM ezt az ötletet elvetette. A végén aztán 40 pontos különbség volt a két csapat között, Lue pedig mindenképpen szerette volna pályára küldeni a két éve visszavonuló centert, ezért elküldött egy, a meccsen dolgozó kissrácot Griffinhez, hogy engedélyt kérjen erre. A tréner azt szerette volna, ha bemutatkozik Sanders a közönség előtt, kap egy kis álló ovációt, mert ez jót tehetett neki, főleg azok után, amiken keresztül ment.

A végére pedig Luka Doncic maradt - a szlovének szupertehetsége az egyik, ha nem a legnagyobb esélyes a 2018-as draft 1/1-ére, ám Jonathan Givony (The Vertical, Yahoo Sports) a legutóbbi podcastben azt mondta, hogy a Real Madrid meg fogja próbálni rábeszélni Doncicot arra, hogy legalább 2019-ig maradjon az együttesnél.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus