Hírmorzsák 2017-03-16 (10:30)

Wall szerint sosem volt rossz kapcsolata Beallel, de most sokkal több időt töltenek együtt, mint korábban. A Warriors egyik játékosa szerint vannak problémáik, de nem a kosárlabda. Hornacek szerint a Triangle vonzó is lehet a szabadügynököknek. Brad Stevens marad a Celticsnél. Skal Labissiere-é és D'Angelo Russellé a napi statisztika - utóbbi a 2007-es Josh Smith negatív nyomdokaiba lépett. Corey Brewer szerint ha a Lakers fiataljai nem tanulják meg a problémákat kezelni, nem sokáig lesznek a ligában. Bledsoe-t felsőbb utasításra pihentette a Suns. Ma este Blake Griffin és DeAndre Jordan sem játszanak (pihentetés). Wade jobb könyöke megsérült.

A Washington Wizards irányítója, John Wall Marc J. Spearsnek (The Undefeated, ESPN) azt nyilatkozta, hogy sosem volt rossz kapcsolata Bradley Beallel, de most sokkal több időt töltenek együtt a pályán kívül - korábban Bealnek ott volt Garrett Temple, ők nagyon jóban voltak, és neki is megvolt a szűkebb baráti köre. Most sokat viccelődnek egymással, rengeteget kártyáznak, és sokkal többet vannak együtt egyébként is, így egyre szorosabb kapcsolat alakul ki közöttük. Soha nem volt az, hogy ne kedvelték volna egymást, mégha a pályán ez elő is fordult valamilyen szinten, mikor mindketten szerették volna a kezükbe a labdát. Elmondása szerint akkor volt a leghűvösebb a viszonyuk, mikor a sérülésekből próbáltak visszatérni - az egyikük ritmusban volt, de a másik csak akkor próbálta felvenni azt, nem tudták, ki vállalja az utolsó dobást, ki fogja az ellenfél sztárját, ilyeneket. Megtanulták azonban, hogyan kell úgy a másikat keresni a pályán, hogy közben a saját játékukat játsszák. Wall saját elmondása szerint ebben rengeteget fejlődött - neki sokat van a kezében a labda, a dobásai éppen ezért megvannak, de figyelnie kell arra, hogy Bealt is tömje, és szerinte emiatt lettek jobbak erre az idényre.

Ethan Sherwood Strauss (ESPN) a True Hoop Pod legutóbbi részében azt mondta, hogy a Golden State Warriors egyik játékosa folyamatosan azt mondogatja nekik, hogy vannak problémáik, de nem a kosárlabda. Strauss felvetette, hogy Luke Walton, illetve az előző szezon első felében aratott sikerek is a háttérben lehetnek, hiszen a Warriors akkor játszott a legjobban, amikor nem Steve Kerr volt a vezetőedző. Walton sokkal nagyobb szabadságot engedélyezett a csapatnak, mint amit Kerr, Draymond Green pedig lényegében játékosedző volt - mivel Walton irányítása alatt még jobban is jöttek az eredmények, mint Kerrnél, így előbbi sikere alááshatta utóbbi tekintélyét, Green és Kerr között pedig az lehetett a tavalyi vitájuk alapja, hogy a tréner nem engedett annyit az erőcsatárnak, mint ideiglenes helyettese.

A New York Knicks vezetőedzője, Jeff Hornacek Ian Begley-nek (ESPN) azt nyilatkozta, hogy lehetnek olyan játékosok, akik számára a Triangle elrettentő lehet, de azt is el tudja képzelni, hogy valaki azt mondja, hogy szeretne hasonló rendszerben játszani. Hornacek szerint nem mindenki szeret körbe-körbe futkosni a pályán, és folyamatosan elzárásokból kijönni. A tréner úgy érzi, hogy ha valakinek megvan a tudása, akkor az kedveli a Triangle-t.

Ha már edzők, akkor itt lehet megemlíteni, hogy mivel az Indiana egyetem csapatánál egyre többet cikkeznek az edző menesztéséről, a Boston Celtics vezetőedzője, Brad Stevens pedig indiana születésű, így felmerült, hogy esetleg visszatér oda a tréner, Stevens azonban Adam Himmelsbachnak és Gary Washburnnek (mindketten Boston Globe) elmondta, hogy szerinte eléggé ismert mindenki számára, hol akar lenni, maradni fog a Celticsnél. Nagy megtiszteltetés neki, hogy felmerült a neve az Indiana egyetemen, de minden ilyen álláslehetőségnél az, hiszen véges számú edzői pozíció van, ettől függetlenül nagyon jól érzi magát Bostonban, nagyon hálás is ezért a lehetőségért. Azt is hozzátette, hogy 13 évet töltött az egyetemi bajnokságban edzőként, és egy teljes életnek tűnt az számára - nagyon boldog, hogy a részese lehetett, és hogy olyan emberekkel találkozhatott, akikkel.

Folytassuk a napi statisztikákkal, két nem mindennapi szereplő van ebben a rovatban. Az egyikük a Sacramento Kings centere, Skal Labissiere, aki ma hajnalban 32 pontot szórt a Phoenix Sunsnak, ezzel az első játékos lett a 2016-os draft classból, akinek sikerült elérnie a 30-as határt - az újoncok közül Joel Embiid és Yogi Ferrell elérték már ezt a szintet, de előbbit nem tavaly draftolták, utóbbit meg nem is választották ki a játékosbörzén. A másik napi statisztika negatívum: 2007 és Josh Smith óta nem hozott senki olyan botrányos statisztikai lapot, mint ma hajnalban a Los Angeles Lakers hátvédje, D'Angelo Russell, aki kipontozódott (6 személyi hiba), több eladott labdája volt, mint személyi hibája (7) és kevesebb pontja (5, 2/10 mezőny, 0/5 tripla).

A Lakershez kapcsolható Corey Brewer mai, Houston Rockets elleni mérkőzés után adott nyilatkozata is. Brewer Tania Gangulinak (Los Angeles Times) azt mondta, hogy ha a fiatal játékosaik nem képesek kezelni a nehézségeket, nem sokáig lesznek az NBA-ben. Brewer szerint ez egy tanulási folyamat, de hozzá kell szokni, hogy mindig jönnek új arcok az ember posztjára, akik el akarják venni a másik helyét. A swingman szerint nagyon fiatalok még, nem tudják, mi kell a sikerhez. Ő már nyert meg 25-30 pontos hátrányból meccset a csapatával, és szerinte meg kell tanulnia mindenkinek, hogy van esélyük, ha elég keményen játszanak, és azt csinálják, amit kell.

A Sunsnál ma hajnalban Eric Bledsoe nem lépett pályára, a csapat vezetőedzője, Earl Watson azonban a találkozó után elmondta, hogy a menedzsment döntött úgy, hogy Bledsoe-t pihentetni kell, egyetlen szakmai stáb sem lépte volna ezt meg magától. Bledsoe egy szomorú smiley-val konstatálta twitteren, hogy nem hagyják kosarazni. Pihentet egyébként a Los Angeles Clippers is, náluk DeAndre Jordan és Blake Griffin fogja kiülni a Denver Nuggets elleni összecsapást ma éjszaka - a Clippers back-to-back játszik, miután ma hajnalban kikaptak a Milwaukee Buckstól.

A Chicago Bullsnál Dwyane Wade ma hajnalban jobb könyöksérülést szenvedett a Memphis Grizzlies elleni összecsapás negyedik negyedében - egy lepattanóharcban ütközött egyik csapattársával és Zach Randolph-fal. Wade azt mondta a meccs után felkötött karral, hogy reményei szerint nem annyira súlyos a dolog, mint amennyire tűnik - tudta, hogy nem egy kisebb problémáról van szó abból, amit hallott, és bár próbált még játszani a sérüléssel, le kellett ülnie, mikor egyre nagyobb lett a fájdalom. Wade azt is elmondta, hogy attól fél igazán, hogy 14 mérkőzés van hátra a szezonból, és nem volt még ilyen sérülése, szóval nem tudja, hogy két nap vagy két hét. Beszélt Jimmy Butlerrel, mert neki volt már hasonló gondja, de nem igazán tetszett neki, amit hallott.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus