Hírmorzsák 2017-03-17 (10:30)

Voksolást tartottak 106 média személyiségnél - náluk jelenleg Harden nyerné az MVP-díjat. Gentryt valószínűleg meneszti a Pelicans, ha nem javulnak jelentősen az idény végéig. Cousins legutolsó technikaiját visszavonta a liga. A Warriors megnyerte a Pacific divíziót. Casey elnézést kért a Thunder elleni teljesítményért, Tucker szerint vége a szavak idejének. O'Quinn szerint a Netsnek a keretek alapján nem lenne szabad megszorítani sem a Knickst. Redick nagyon negatívan látja a Clippers helyzetét. Waiters szerint tiszteletlenség, ha azt mondja valaki, hogy átvette Wade helyét. Love visszatért, Irving (térd) és Shumpert (váll) viszont megsérültek. Bjelica befejezte a szezont. Embiidnél még mindig nem tudni, hogyan gyógyítják meg a szakadt meniscusát. A Rockets Baton Rouge-ban szállt meg a magas New Orleans-i szállodaárak miatt.

Tim Bontemps (Washington Post) jelentette, hogy 106 média képviselő részvételével csináltak egy szavazást arról, hogy ha ma kellene leadni a voksukat az MVP-szavazáson, az hogyan alakulna - Bontemps leírta, hogy nem mindenki fog szavazni az idény végén a most megkérdezettek közül, de vannak olyanok is, akik igen. A Houston Rockets irányítója, James Harden 53 első hellyel és 910 ponttal végzett az élen, míg Russell Westbrook 26 első hellyel és 768 ponttal a második lett - Kawhi Leonard (658) és LeBron James (600) végeztek a harmadik és a negyedik helyeken, míg az ötödik pozícióért Isaiah Thomas és John Wall harcoltak ezen a felmérésen.

A teljes végeredményt ezen a linken eléritek:

Sean Deveney (Sporting News) értesülései szerint a New Orleans Pelicans vezetőedzőjének, Alvin Gentrynek azon múlik az állása a következő idényre, hogy tud-e a jelenlegi állománnyal a szezon hátralévő részében lényeges javulást mutatni. Deveney úgy tudja, hogy Dell Demps GM alatt is egyre forróbb a talaj, de közel sincs akkora bajban, mint Gentry, akinek villantani kell valamit a hátralévő pár mérkőzésen.

Szintén a Pelicanshez kapcsolódik, hogy DeMarcus Cousins legutóbbi, Miami Heat ellen kapott technikaiját visszavonta a liga, így a center továbbra is 18 ilyen büntetéssel rendelkezik idén - ez azt jelenti, hogy még mindig 2 technikaira van a következő automatikus eltiltásától.

Ha már a Heat: Dion Waiters Michael Lee-nek (The Vertical, Yahoo Sports) Dwyane Wade-ről beszélt. Waiters szerint nem lehet egyetlen legendát sem pótolni, főleg azt megnézve, mit tett Wade 13-14 év alatt Miami városáért - többek között három bajnoki címet nyert. Mindig azt mondja az embereknek, hogy szerinte tiszteletlenség, ha azt mondja valaki, hogy átvette Wade helyét, ő sem fogalmaz így soha. Waiters megint elmondta, hogy páratlan az, amit Wade a klubért tett - mindegy, meddig lesz a franchise-nál, de reményei szerint hasonló befolyással tud lenni ő is a csapatra, mint Wade volt 13-14 éven keresztül. Waiters azt is elmondta, hogy bár a nyugati konferenciában döntőt játszott az előző idényben, de jobb lehetőséget szeretett volna magának. Nem az anyagi dolgokra helyezte a hangsúlyt, hanem olyan helyre akart igazolni, ahol otthonosabban érzi magát, és ahol élvezi a játékot, amit a legfontosabb szempontnak tartott.

A Golden State Warriors ma hajnalban megnyerte a Pacific divíziót, miután legyőzte az Orlando Magicet - sorozatban harmadjára húzták be az oaklandiek a csoportjukat, de összesen mindössze ötödjére történt ez meg. A ligában egyébként újra 1.5 meccses előnyük van a San Antonio Spursszel szemben, miután ellenfelük kikapott legutóbb, míg ők megnyerték előző két találkozójukat.

A Toronto Raptors elég sima vereséget szenvedett az Oklahomától, Dwane Casey vezetőedző pedig twitteren írta le, hogy elnézést kér a szurkolóiktól, mert elfogadhatatlan volt az, ahogyan játszottak. Volt egy players-only meeting is a vereség után, PJ Tucker pedig azt mondta, hogy konstruktív beszélgetések folytak, sokan megszólaltak, a szavak idejének azonban vége van - 14 mérkőzésük van, a gyakorlatban is meg kell mutatniuk, amiről szó esett. Tucker szerint egészen egyszerű volt ma hajnalban a képlet, a Thunder akarta a győzelmet, ők pedig nem, egyszerűen jobban harcolt ellenfelük, több mindent tett a sikerért.

A New York Knicks napokon belül másodjára is kikapott a Brooklyn Netstől, ezúttal hazai pályán. A Knicks ma hajnali egyik legjobbja, a 23 pontig és 8 pattanóig jutó Kyle O'Quinn azt mondta Stefan Bondynak (New York Daily News), hogy ha megnézzük a Nets keretét, akkor egy ilyen csapatnak nem kellene "egy ligában" játszani velük.

A Los Angeles Clippers dobóhátvédje, JJ Redick Bill Oramnek (Orange County Register) azt nyilatkozta, hogy nem tudja már, mit várjon a csapattól, mert nagyon nincsenek jó helyzetben - úgy fogalmazott, hogy az All-Star szünet óta egyszerűen sz*rok. Redick Brad Turnernek (Los Angeles Times) azt is elmondta, hogy egy dologban biztos csak, abban, hogy gyengén fognak védekezni a továbbiakban is, mert ezt kiegyensúlyozottan hozzák, de ezen kívül nem nagyon akar jósolni, hogy mi fog velük történni.

Amíg a Cleveland Cavaliersnél Kevin Love ma hajnalban 13 mérkőzéses kihagyása után visszatért, addig Kyrie Irving bal térdével, Iman Shumpertnek pedig a bal vállával voltak gondok a ma hajnali, Utah Jazz elleni meccsen, mindketten idő előtt fejezték be a találkozót. Máshol újabb játékos fejezte be az idényt. Tegnap este volt róla szó, hogy a Minnesota Timberwolves játékosa, Nemanja Bjelica bal lábfeje megsérült a legutóbbi, Boston Celtics elleni mérkőzés második negyedében. Sajnos bejött, amitől tartani kellett - súlyosabb a probléma, így bár azt még nem tudni, hogy kell-e műteni Bjelicát, egyelőre még specialistákkal fog konzultálni erről, de annyi biztos, hogy a szerb kihagyja a teljes hátralévő idényt.

Nagyjából ugyanebben a stádiumban van Joel Embiid is a Philadelphia Sixersnél, akinél még mindig csak annyi biztos, hogy elszakadt a meniscus a bal térdében, de hogy fogják-e műteni vagy sem, azt nem tudni. A Philly azt szeretné, ha annyi orvos látná, mielőtt döntést hoznak erről, amennyi csak lehet. Ha kisebb szakadása van Embiidnek (erről beszélt eddig a Sixers), akkor 6-8 hét alatt megúszhatja a felépülést, egy nagyobb szakadás azonban 6-8 hónapos rehabbal is járhat. Állítólag a csapatnál eddig nem igazán merült fel az operáció lehetősége, de két szakorvos szerint ez valószínűleg elkerülhetetlen.

Sztinén a Sixershez kapcsolódik, hogy Shawn Longgal 3 éves, részlegesen garantált szerződést kötöttek tegnap este. Long egyszer 10 nap erejéig volt a Sixersnél most, 4 mérkőzésen 4.8 pontot és 3.3 pattanót átlagolt 7.8 perc alatt.

A végére pedig egy érdekes történet a Houston Rocketsről - az NBA csapatok hiába töltik az éjszakákat általában ötcsillagos szállodákban, úgy tűnik, van, amire ők is nemet mondanak, a Rockets ugyanis a ma esti, New Orleans Pelicans elleni mérkőzés előtt Baton Rouge-ban szállt meg, olyan magasak voltak a szobaárak New Orleansban. A texasiak a mérkőzés előtti reggeli dobóedzést is Baton Rouge-ban végzik majd, aztán busszal mennek az esti meccsre - inkább megteszik az 1 óra 40 perces utat, mint hogy kifizessék a New Orleans-i szállodaárakat.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus