Hírmorzsák 2017-03-17 (21:00)

Dwight Howard szerint 2011-ben a Magic megígérte neki, hogy a Brooklynhoz fogják cserélni, de átverték, innen jöttek utána róla a pletykák - 20 évig akar az NBA-ben játszani. Carmelo Anthony szerint az idei bukást nehezebb feldolgozni, mint a korábbiakat, mert tehetségesebb a csapatuk. Carlos Boozer még ebben az idényben visszatér az NBA-be? Lonzo Ball drafthelyét nem befolyásolják édesapja megnyilvánulásai.

Az Atlanta Hawks centere, Dwight Howard Marc J. Spearsszel (The Undefeated, ESPN) beszélgetett, méghozzá az Orlando Magicnél töltött időszaka végéről. Howard saját elmondása szerint sokáig nem beszélt erről, az emberek nem hallották az ő verzióját, ezért terjedtek el róla pletykák. A 2011-es lockout után bement a vezetőséghez, és megmondta Otis Smith-éknek, hogy szeretne más csapathoz kerülni - semmi köze nem volt ennek a csapathoz, Stan Van Gundy vezetőedzőhöz vagy a városhoz, egész egyszerűen váltani akart. A Brooklyn Netshez szeretett volna menni, és Smith-ék meg is ígérték neki, hogy elcserélik, sőt, azt mondták neki, hogy nyugodtan fogjon kezet a csapattársaival, köszönjön el tőlük, és sok sikert kívántak neki a 8 Orlandónál töltött idényét követően. Másnap aztán szóltak neki, hogy mégsem cserélik el, és ekkor kezdődtek a gondok, ekkor jöttek ki róla olyan hírek, hogy ilyen rossz hatással van a csapaton belüli kémiára meg olyan rossz hatással. Ő azt monda az ügynökének, hogy ne firtassák a dolgot, majd a szezon végén meglátja, hogyan tovább - végül 2012/13-ra lehívta játékosopcióját, de a Los Angeles Lakershez cserélték.

Howard azt is elmondta, hogy 20 szezont szeretne lehúzni az NBA-ben játékosként - ez azért érdekes, mert most jár a 13. idényében. Azt is hozzátette, hogy el tudja képzelni, hogy teljes hátralévő karrierjét az Atlantánál tölti.

A New York Knicks ma hajnalban, a Brooklyn Nets elleni vereséggel "biztosította", hogy ebben az idényben is negatív mérleggel zár a gárda, és a vetélytársak formáját nézve nem sok idő kell ahhoz, hogy hivatalosan is kiszálljanak a PO-ért folytatott küzdelemből. Carmelo Anthony Marc Bermannek (New York Post) azt nyilatkozta, hogy az idei év nagyobb csalódás, mint a korábbiak, mivel tehetséges keretük van, valamiért azonban nem tudták összerakni az egészet, hogy működjön, ezért nehezebb ezt az idényt feldolgozni. Azt nem akarja mondani, hogy idegesítőbb idény ez, de nehéz szituáció ez - szerinte a kiegyensúlyozatlanság volt az, ami rányomta a bélyegét az évükre.

Marc Stein (ESPN) értesülései szerint Carlos Boozernek akár lehet NBA-csapata a rájátszásra, miután kínai klubja, a Guangdong már csak egy meccsre van a döntőtől, ebben pedig nagy szerepe van az erőcsatárnak - ahhoz, hogy a PO-ban játszhasson, az alapszakasz utolsó napjáig le kell igazolnia az őt használni kívánó együttesnek.

Sam Amick (USA Today) kérdezősködött körbe a ligában dolgozó vezetőknél, hogy Lonzo Ball drafthelyezését nem befolyásolja-e az, hogy édesapja az utóbbi hetekben rengeteget szerepel a médiában, nem a legokosabb megnyilvánulásaival, de gyakorlatilag mindenki azt mondta, hogy egyáltalán nem. Az egyik vezető szerint Ballnál sokkal rosszabb családi körülmények közül is kerültek már ki kiváló játékosok, és az sokkal nagyobb baj lenne, ha vele lennének magatartásbeli gondok, mint így, hogy az apjával vannak, akire meg senki nem figyel oda. Az egyik GM szerint egészen különleges adottságai vannak Lonzónak, olyanok, amiket nem lehet tanítani, és azonnal jobb lesz tőle az adott csapat, ahogy pályára lép majd az NBA-ben. Egy másik vezető szerint idővel óriási baklövésként hatna, ha valaki az apja miatt nem választaná ki Ballt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus