Hírmorzsák 2017-03-18 (10:05)

Dwight Howard szerint egyértelműen a Hírességek Csarnokában van a helye. Jeanie Buss megkérte a két testvérét, hogy élete végéig ő legyen a Lakers döntéshozó tulajdonosa. A Lakers sorozatban negyedjére nem jutott be a rájátszásba. Harden új NBA-rekordot állított fel, Oscar Robertson és John Havlicek nyomdokain jár. Wall egyéni csúcsot döntött, és szerinte puhányabb lett a liga, mert egészséges játékosok pihennek. Jimmy Butler szerint a Wizards elleni első félidőben minden olyan gondjuk előjött, amiről egész szezonban beszéltek. Rick Carlisle szerint megengedhetetlen teljesítményt nyújtottak ma hajnalban. Brandon Knight befejezte a szezont. Cousins térdével és bordájával van gond, ezért nem játszott. Waiters bokasérülést szenvedett. Briante Weber 2 évre a Hornetsnél.

Az Atlanta Hawks centerével, Dwight Howarddal kezdtük a tegnap esti morzsát, és vele kezdjük a ma délelőttit is. A Marc J. Spearsnek (The Undefeated, ESPN) adott interjújából olvashattatok már részleteket tegnap, de Howard arra a kérdésre is válaszolt, hogy szerinte a Hírességek Csarnokában lesz-e a helye, ha befejezi pályafutását - szerinte egyértelműen igen, kétség sem férhet ehhez. Howard úgy érzi, hogy ez a téma kicsit a szőnyeg alá lett söpörve amiatt, ami az orlandói pályafutása végén történt, illetve amiatt, ami a médiában megjelent róla. Nem nagyon szokott magáról beszélni, de háromszor volt egymás után az év védője, erre soha senki nem volt képes korábban, és zsinórban hatszor ő volt a lepattanókirály - mindezeket figyelembe véve szerinte megérdemli a Hall of Fame tagságot.

Howardnak többek között a Los Angeles-i kaland se nagyon jött be, így térjünk át egy kicsit a Los Angeles Lakersre. Ramona Shelburne (ESPN) információi szerint Jeanie Buss, a franchise döntéshozói pozícióban lévő tulajdonosa arra kérte testvéreit, a nemrég általa menesztett Jim Busst és Johnny Busst, hogy szavazzák meg őt döntéshozói tulajdonosnak élete hátralévő részére - azért furcsa ez, mert Jeanie és a két fiútestvére között van jogi vita is, miután állítólag utóbbi kettő megpróbálta megfosztani a hölgyet a jelenlegi pozíciójától, illetve ki akarták zárni a klub legfőbb bizottságából.

Ha már a Lakers, akkor jöjjenek a napi statisztikák: az aranysárga-lilák sorozatban negyedjére sem jutottak be a PO-ba, ez ma hajnalban matematikailag is biztossá vált - korábban soha nem fordult elő, hogy sorozatban kettőnél több idény erejéig ne legyenek ott a rájátszásban. A Houston Rockets irányítója, James Harden újabb 40 pontos tripla-duplát szállított ma hajnalban, a New Orleans Pelicans elleni vereség alkalmával (41 pont, 14 pattanó, 11 gólpassz), ami már a hatodik ilyen mérkőzése volt idén, ezzel új ligarekordot állított fel - Russell Westbrookot és Oscar Robertsont előzte meg a vonatkozó listán. Harden mindössze a harmadik játékos lett Big O és John Havlicek után, akinek többször is sikerült egy szezon alatt elérnie a 2000 pontot, a 600 gólpasszt és az 500 lepattanót. A Washington Wizards játékmestere, John Wall pedig egyéni csúcsot állított fel, miután a ma hajnali, Chicago Bulls elleni győzelem alkalmával 20 gólpasszt ossztott ki.

Wallhoz kapcsolódik, hogy J. Michaelnek (CSN Mid-Atlantic) azt nyilatkozta, hogy szerinte az a változás a ligában a korábbiakhoz képest, hogy kicsit puhány lett - az irányító ezt a pihentetésekkel kapcsolatban mondta el, bár azt is hozzátette, hogy természetesen az edzővel vagy az orvossal nem lehet vitatkozni, ha ők azt mondják, hogy nem játszhat az ember, akkor nem játszhat. Wall szerdán megsérült a Dallas Mavericks ellen, de visszaállt, és ma hajnalban is pályára lépett, mint arról szó volt, nem is akárhogyan. Elmondása szerint nem szeret kiülni egyetlen mérkőzést sem, ha tudja vállalni a játékot, mert szerinte tartozik ezzel a szurkolókkal, akik azért fizetnek, hogy láthassák. Szerinte egy profi úgy áll hozzá, hogy ha semmi nem fáj, tud játszani, akkor játszik. Azt is hozzátette a fővárosiak sztárja, hogy korábban hagyott ki meccseket, amiket nem akart, mert sérült volt, ezért még kevésbé akar a padon ülni, ha tud játszani.

A Wizards egyébként a szétesőben lévő Chicagót győzte le ma, akik 19 pontos hátrányban voltak a félidőben, hogy utána visszakapaszkodjanak egészen egy pontra, mégis kikapjanak végül. Sztárjuk, Jimmy Butler azt nyilatkozta a találkozót követően, hogy nem szereti ezt a szót használni, de puhány volt a társaság a meccs első felében. Minden 50-50 labdát a fővárosiak szereztek meg, leindították őket, rengeteg labdát eladtak, szóval minden olyan dolog előjött az első két negyedben, amiről folyamatosan beszéltek a szezon során.

A Dallas Mavericksnél sincs minden a helyén, miután ma hajnalban 42 pontos zakót kaptak a Philadelphia Sixerstől, amit Dirk Nowitzki úgy jellemzett, hogy megalázó vereség volt. Rick Carlisle vezetőedző annyit tett ehhez hozzá, hogy messze a szezon leggyengébb játékát nyújtották minden szempontból - semmi energia nem volt bennük, nem szakadtak meg a pályán, és teljesen széthúzott a társaság, a játék minden elemében felülmúlta őket mostani ellenfelük. Carlisle szerint mindenkinek a tükörbe kell néznie, nem szabad csak úgy legyinteni a mai produkciójukra, mert ez a teljesítmény megengedhetetlen és védhetetlen.

A Phoenix Sunsnál Brandon Knight eddig csak a rotációból került ki, most azonban Earl Watson vezetőedző bejelentette, hogy Knightot sem küldik már pályára a szezon hátralévő részében. Volt arról szó nemrég, hogy miután Eric Bledsoe-t kiültették az idényre, megkérték Knightot, hogy játsszon, de ő hátfájásokra hivatkozva nem vállalta a bevetést - a hírek szerint nem sokan hiszik el, hogy tényleg volt valami baja.

Térjünk ki egy kicsit a sérülésekre is, mert abból is van. A New Orleans Pelicansnél DeMarcus Cousins nem tudott pályára lépni a Houston Rockets ellen, mert a bal térde és az egyik bordája is fáj a centernek. Hogy meddig nem számíthat rá a Pelicans, az egyelőre kérdés, erről nincsenek pontosabb információk. A Miami Heatnél egy kicsit aggódhatnak, miután az idei szezonjuk egyik kulcsfigurája, Dion Waiters a Minnesota Timberwolves elleni összecsapáson bokasérülést szenvedett - az egyik betörés után Gorgui Dieng lábára érkezett a bal bokájával, az esetet ezen a linken megnézhetitek. Egyelőre nála sem tudni, mekkora igazából a gond, de le kellett vinni Waiterst a pályáról, nem tudott ráállni a saját lábára.

A végére pedig a Charlotte Hornets maradt - Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy Michael Jordanék 2 éves szerződést kötöttek Briante Weberrel.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus