Hírmorzsák 2017-03-18 (21:00)

Luke Walton szerint D'Angelo Russell a helyes dolgot tette ma hajnalban, nem értette, hogyan kaphatott ugyanolyan büntetést játékosa, mint Greg Monroe, amiatt pedig teljesen kikelt magából, hogy egy Bucks-rendező arrébb tette Brandon Ingramet. D'Angelo Russelltől azt szeretné a Lakers, ha agresszívabb lenne. Szinte biztosan menesztik a Magic GM-jét az idény végén, Doc Rivers vagy Pat Garrity lehet az utódja. Tobias Harris lesz a Pistons kezdő négyese az idény végéig. Lance Stephensont nem tartja meg a Minnesota. A Memphis kitette keretéből Toney Douglast, Wayne Selden az új játékosuk. Boozer iránt a Heat és a Clippers is érdeklődik. Manny Harris és Jarrod Uthoff még 10-10 napra maradna a Mavsnél.

Azt a ma reggeli Visszajátszásban láthattátok, hogy volt egy kis tömegjelenet a ma hajnali Los Angeles Lakers - Milwaukee Bucks összecsapáson. A mérkőzés után Luke Walton, az aranysárga-lilák vezetőedzője elmondta, hogy a kiállított D'Angelo Russell csak azután avatkozott közbe, hogy Greg Monroe a nyakánál fogva ellökte Nick Youngot - ha nem tette volna meg ezt Russell, akkor lett volna csalódott, de így nem az, a tréner szerint játékosa a megfelelően reagált. Azt is elmondta a vezetőedző, hogy nem igazán érti, hogyan ítélhették meg úgy a játékvezetők, hogy Russell és a szintén kiszórt Monroe ugyanolyan súlyú dolgot tettek, miközben a Bucks centere Brandon Ingramet is arrébb lökte Young mellett. Walton viszont nem emiatt akadt ki igazán, hanem amiatt kelt ki teljesen magából, hogy a Milwaukee egyik biztonsági őre megfogta Ingramet a mezénél fogva és arrébb rakta. A vezetőedző szerint a saját játékosaival azt csinál egy Bucks-rendező, amit akar, de az övéhez ne nyúljon hozzá, vagy ha ezek a szabályok, akkor egészen biztosan talál olyan embereket Los Angelesben, akik szívesen végzik ezt a munkát - nagyon nem volt megelégedve azzal, hogy ezzel a dologgal nem foglalkoztak egyáltalán, pedig szerinte ennek nem lett volna szabad megtörténnie.

Volt szó D'Angelo Russellről, akivel utoljára találkozott Rob Pelinka és Magic Johnson, a csapat új vezetői - mindenkivel leültek külön-külön beszélgetni. A játékos Jova Buhának (ESPN) azt nyilatkozta, hogy csak azt tisztázták, mit szeretnének tőle látni az idény hátralévő részében - elmondása szerint azt, hogy mindegy, milyen szerepkörben használják, kezdőként vagy csereként, legyen agresszív, amennyire csak tud. Walton is elmondta, hogy szeretné, ha jobban keresné a betörési lehetőségeket a hátvéd, jobban odatenné magát, főleg most, hogy kispados lett - azt szerette volna, ha jobban reagál erre. A tréner hozzátette, hogy teljesen más kezdeni egy mérkőzésen, mint menet közben felvenni a ritmust, de ő is elmondta, hogy azt szeretnék, ha nagyon agresszívan játszana. Russell azt mondta, hogy nem ezzel volt a gondja, egyszerűen nem estek a dobásai az utóbbi időben, és emellett nem is igazán csinált helyzeteket másoknak. Most egy teljesen más szituációban van, hiszen a cserék nem ugyanott helyezkednek például, ahol a kezdők, ehhez hozzá kell szoknia.

Marc Stein (ESPN) értesülései szerint könnyen elképzelhető, hogy a nyáron visszatér az Orlando Magichez Doc Rivers - először a floridaiaknál volt tréner Rivers, és lényegében biztosnak tűnik, hogy Rob Hennigan GM-et meneszti a klub az idény végén. Rivers a 2018/19-es idény végéig rendelkezik szerződéssel a Los Angeles Clippersnél, de a 14-2-es kezdés után ők is összeestek, főleg az utóbbi időben, úgyhogy a nyáron nagy gondolkodások lehetnek, hogyan tovább, hacsak nem nyernek bajnoki címet. Stein szerint amennyiben Hennigant meneszti a gárda, de Frank Vogelt nem, Rivers pedig nem jön össze, akkor a csapat korábbi játékosát, Pat Garrityt környékezhetik meg GM-nek - ő jelenleg a Detroit Pistonsnál dolgozik Stan Van Gundy mellett.

Jake Chapman (Pistons Radio Network) információi szerint Tobias Harris lesz a kezdő erőcsatár a Pistonsnál a szezon hátralévő részében - Harris Jon Leuertől veszi vissza a posztot, amit az idény elején még ő birtokolt.

Chris Haynes (ESPN) jelentette, hogy Lance Stephensont második 10 napos szerződése lejárta után nem tartja meg a Minnesota Timberwolves, nem adnak neki az idény végéig szóló kontraktust. Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) hozta a hírt, hogy Toney Douglast kiteszi keretéből a Memphis Grizzlies, és leigazolják Wayne Seldent. A korábban már említett Marc Stein pedig azt írta, hogy forrásai szerint a Dallas Mavericks Manny Harrisnek és Jarrod Uthoffnak is ad egy-egy második 10 napos szerződést.

Tegnap este volt arról szó, hogy Carlos Boozer érdekes lehet még ebben az idényben az NBA-csapatok számára is, mert elég jól megy neki a kínai bajnokságban. A már többször megemlített Marc Stein úgy tudja, hogy többek között a Miami Heat és a Clippers is érdeklődik az erőcsatár iránt, aki legutóbb 2015-ben játszott a ligában, akkor a Lakers alkalmazottja volt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus