Hírmorzsák 2017-03-24 (11:15)

Rose-nak nem a pénz lesz a legfontosabb a nyáron, nyerni akar majd. A Suns új ligarekordot állított fel kezdőötöse átlagéletkorával. Stuckey elbukja a jövő évi 7 milliós játékosopcióját, ha a Pacers még az idei PO előtt kiteszi keretéből. Rick Carlisle szerint Blake Griffin rájátszott JJ Barea kiállításánál, Nowitzki szerint is elvesztették a fonalat a játékvezetők. Matt Barnes ki akarja csinálni a Kingst, bár teljesen ellentmondott nemrég adott nyilatkozatának. Lawson tagadja, hogy megszegte volna a próbaidőre vonatkozó szabályokat.

A mai morzsát a napi statisztikákkal kezdjük, miután a Phoenix Suns a liga történetének legfiatalabb kezdőötösével állt fel ma hajnalban, a Brooklyn Nets ellen - a Tyler Ulis, Devin Booker, Derrick Jones Jr., Marquese Chriss, Alex Len sor átlagéletkora 21 év és 14 nap volt, amibe főleg Len rondított bele a 23 életévével. Érdekesség, hogy a 8 csapat közül, akik tegnap este és ma hajnalban léptek pályára a March Madnessen, tehát az egyetemi bajnokságban a legjobb 16 között, csak a Purdue-nak volt fiatalabb kezdője, ők 20 évesek és 265 naposak voltak átlagosan. A korábbi rekordot a Los Angeles Clippers tartotta az NBA-ben 2010-ből 21 évvel és 143 nappal.

A New York Knicks irányítója, Derrick Rose Ian Begley-nek (ESPN) azt nyilatkozta, hogy nem gondol a pénzre, egyáltalán nem ez lesz az első szempont, amit a nyáron figyelembe fog venni a csapatválasztásánál - van elég spórolt pénze, akkor is ellenne élete végéig, ha már egyáltalán nem keresne semmit pályafutása során. Rose szerint az lesz a legfontosabb számára, hogy hol tud nyerni, és hol lehet boldog, hol lelhet nyugalomra. Persze sosem lehet tudni, mi fog történni a tárgyalóasztalnál, de nem úgy fog leülni senkivel sem, hogy a pénz lesz az első, amiről érdeklődni fog. Először lesz szabadügynök, nem tudja, hogyan megy ez a dolog. A szezon után leül beszélni az ügynökével, a testvéreivel és a családjával. Szeretne maradni jelenlegi csapatánál, mert megtiszteltetés neki, hogy New Yorkban, a Gardenben, ilyen környezetben játszhat, de mindent meg kell beszélnie a többiekkel is.

Ha már szabadügynökség, akkor egy érdekesség Zach Lowe-tól (ESPN), aki saját podcastjében jelezte, hogy Rodney Stuckey 7 millió dolláros játékosopcióját semmissé teheti az Indiana Pacers, amennyiben még az idei rájátszás előtt kiteszik a keretből a hátvédet - tehát nemcsak nem lesz a keretben, de a pénzt sem kapja meg, ami egyébként járna neki, ha csak nyáron menesztenék mondjuk. Ez azért lehet fontos, mert Stuckey valószínűleg lehívná az opcióját, így viszont több helyük lehet a sapka alatt nyáron erősíteni, ez pedig Paul George megtartása miatt kulcs lehet.

A ma reggeli Visszajátszásban láthattátok, hogy JJ Bareát kiállították, miután ellökte a Los Angeles Clippers erőcsatárát, Blake Griffint. A Dallas Mavericks vezetőedzője, Rick Carlisle az összecsapás után azt mondta, hogy szerinte Griffin mosolygása elárulta, mi is történt igazából, elég azt a reakciót megnézni. A klub ikonja, Dirk Nowitzki is kritizálta a bírókat a találkozó után. A német erőcsatár elmondása szerint manapság nagyon nehéz már megmondani, mi Flagrant, mi technikai hiba és mi nem - ő már elvesztette a fonalat, de szerinte a játékvezetők is.

Ma éjszaka a Golden State Warriors a Sacramento Kingst fogadja, Matt Barnes tehát előző csapata ellen lép pályára, de a kiscsatár azt nyilatkozta, hogy megpróbálja kicsinálni a Kingst - egyáltalán nem mentek jól ott a dolgok, és most már ők az ellenfelek. Barnes szerint nagyon idegesítő volt a helyzet, hiszen otthon játszhatott, mindent megtett azért, hogy segítsen visszatenni az együttest a térképre, erre egyik napról a másikra kikerült a csapatból, elég kemény pofon volt ez neki. Barnes egyébként tudathasadásos állapotban lehet, nemrég ugyanis ő nyilatkozta le, hogy DeMarcus Cousins cseréje után megbeszélte Vlade Divaccal, hogy ő nem akar a hosszú újjáépítésnek a része lenni, így tették ki a keretből, gyakorlatilag közös megegyezéssel.

Szintén a Kingshez kapcsolódik, hogy Ty Lawson tagadja, hogy megszegte volna a próbaidejére vonatkozó szabályokat, és nem végezte volna el a rá kirótt társadalmi munkát. A bíróság májusban fogja megtartani a meghallgatásokat az ügyben, utána döntenek arról, hogy kapjon-e a Sacramento irányítója komolyabb büntetést.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus