Hírmorzsák 2017-03-25 (20:30)

Shaq szerint ő és Kobe alkották a valaha volt legdominánsabb duót, Bryant szerint O'Neal volt a legdominánsabb játékos, akit valaha látott. Noah és a Játékosok Szakszervezete sem fellebbez a francia 20 meccses eltiltása ellen. Derek Fisher szerint a 2004-es, Spurs elleni győztes dobása után O'Neal meztelenkedése miatt futottak olyan gyorsan az öltözőbe. A Wizards hivatalosan is ott van a PO-ban. LeBron játéka még mindig kérdéses ma este. Big Baby szerint Ray Allennek ott lenne a helye a 2008-as Celtics bajnoki címét ünneplő bulin, de megérti Rondóék álláspontját is. Cousins szerint a játékvezetők nem bánnak fairül vele, Ryan Anderson pedig folyamatosan floppol - Anderson szerint direkt taktika felidegesíteni Cousinst.

Arról beszámoltunk már ma délelőtt, hogy a New York Knicks centerét, Joakim Noah-t 20 meccsre eltiltja a liga a drogellenes szabályok megsértése miatt - az eltiltás onnantól kezdődik, hogy az orvosok játékra képesnek állapítják meg, tehát a műtött térde miatt nem most kezdi meg ennek letöltését. Noah egyébként az LGD-4033 nevű szert szedte, aminek hasonlóak a hatásai, mint az anabolikus szteroidoknak, de nem szteroid alapú és nincs is olyan káros hatása - elvileg ez egy tesztoszteron növelő szer. A Játékosok Szakszervezete kiadott egy közleményt, amelyben azt írták, hogy az új kollektív szerződésben ilyen esetekben, mikor a játékos ennyire segítőkész a vizsgálatnál, mint Noah most, egyéni elbírálásban részesülnek majd a kosarasok, de ez most még nem adott, hiszen az új CBA csak július 1-jétől lesz érvényes - sem ők, sem Noah nem fellebbeznek a döntés ellen.

Ma délelőtt azt is láthattátok, hogy átadták Shaquille O'Neal szobrát a Staples Center előtt, és hogy többen is beszédet mondtak. Shaq a ceremónia közben azt mondta, hogy ő és Kobe Bryant alkotta minden idők legrejtélyesebb, legvitatottabb, de emellett legdominánsabb duóját. Kobe egyébként szintén elmondta Shaqről, hogy ő a legdominánsabb játékos, akit valaha látott.

Szintén O'Nealhez tartozik az a történet, amit Derek Fisher mesélt Mark Medinának (Orange County Register). Fisher arról a 2004-es, San Antonio Spurs elleni győztes dobásáról beszélt, amivel megnyerték a nyugati második körös párharc ötödik találkozóját. Az irányító szerint azért rohantak be az öltözőbe olyan gyorsan, mert akkor fordult elő, hogy Shaq meztelenül jelent meg az edzésen, majd elkezdte üldözni a többieket, hogy meg akarja őket ölelni - megtanulták, hogy gyorsan szedjék a lábukat.

Arról nem ejtettünk szót reggel, de most megtesszük, hogy a Washington Wizards négy éven belül harmadjára jutott be a rájátszásba ma hajnalban - ők a harmadik keleti csapat, amelynek sikerült ezt elérnie, egyelőre ennél több egyébként nyugaton sincs.

A Cleveland Cavaliersnél továbbra sem tudni, hogy játszik-e ma este, a Washington ellen LeBron James - mint arról reggel volt szó, szemsérülést szenvedett James a Charlotte Hornets elleni találkozón.

A hét elején megírtuk, hogy a Boston Celticsnél lesz egy összejövetel a 2008-as bajnokcsapatuk számára, de Ray Allent nem akarják rá meghívni. Big Baby Davis az FS1 Undisputed című műsorában, hogy szerinte egyértelműen meg kellene hívni Allent, ott lenne a helye a dobóhátvédnek, mert fontos része volt annak az együttesnek, és sokszor segítette ki őket nehéz helyzetekben - egyébként is régen látta volt csapattársát, szeretne vele találkozni. Davis azt is elmondta, hogy megérti Rajon Rondo álláspontját is, szerinte sem kellett volna Allennek 2012-ben a Miami Heathez igazolnia, valahova máshova kellett volna mennie. Big Baby szerint nagyon szoros kapcsolat volt a játékosok között, egészen addig, amíg Rondo el nem kezdett kiteljesedni - ott nem igazán volt egyetértés, hogy most kinek is a csapata a Celtics, a Big3-jé vagy átadják a stafétát az irányítónak. Davis szerint nem Rondo hibája minden, Allennel sem egyszerű kijönni - voltak olyan pillanatok, mikor előjött az ő egoja is, akarta a labdát a kezébe, Doc Rivers meg Paul Pierce-ébe adta inkább.

Ma hajnalban a Houston Rockets a New Orleans Pelicans ellen lépett pályára, az utolsó bő három percben pedig DeMarcus Cousins háromszor is találkozott Ryan Andersonnal a pályán - a Rockets erőcsatára próbált védekezni a Pelicans magasembere ellen, mindháromszor a földön kötött ki. Az első és a harmadik alkalommal visszanézték az esetet a játékvezetők, hogy legyen-e belőle Flagrant hiba, de nem ítéltek ilyen szabálytalanságot, Cousins szerint azért, mert nem is történt semmi - úgy gondolja, hogy flop, visszanézés, flop, visszanézés, flop, visszanézés volt az események sora. Szerinte nem fair, hogy így bánnak vele a bírók (folyamatosan visszanézték az eseteket, pedig semmit nem csinált), de ez van, a floppolás viszont szerinte nem kosárlabda, és úgy érzi, hogy Anderson semmi mást nem csinált, csak esett-kelt indok nélkül - Cousins szerint ellenfele erről híres, nem védekezik, csak feldobja magát. Anderson bevallotta, hogy fizikális akart lenni Cousinsszal, mert amikor felmegy a New Orleans játékosának agyvize, akkor a legrosszabb. A vajkezű erőcsatár úgy gondolja, hogy minél előbb felismeri ezt Cousins, annál jobb lesz neki, mert ez konkrét taktika ellene, hogy felidegesítsék - hármat kapott emiatt, de ez van, ha ez az ára, megteszi.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus